Geçmişte benim de birçok noktada tanım heyetimizin verdiği kararları beğenmediğim ve serzenişte bulunduğum fotoğraflarım olmuştu. Zaman geçtikçe aslında bu kararların da çok önemli bir kısmının doğru olduğunu dolayısı ile serzenişlerin de yersiz olduğunu anladım. Sitemizin belki de en güçlü yanı, bir tanım mekanizmasının oluşu, bu mekanizmayı işletenlerin de gerçekten işin ehli olmaları. Bu hem daha önce yapılmamış özgün bir işleyiş hem de sitemizin en güçlü yanı. Bunun bozulması bir yana dursun, en ufak zedelenmesini bile hiç bir üyemizin isteyeceğini zannetmiyorum. Peki bu kadar önemli bir mekanizmanın korunması, haklarının savunulması, öneminin heyeti oluşturan kişilere ifade edilmesi nin bir üst sınırı yok mu ? Çocuklarımız bizler için hayatta ki en önemli varlıklar. Dünya bir yana dursun, çocuklarımız bir yana. Onların bir damla göz yaşına dünyayı yakarız. Peki, onların çok önemli olduğunu onlara her gün söylemek, bir dediklerini iki etmemek, en ufak üzülmelerine müsaade bile etmemek, bütün sorunlarını kendimiz çözmek doğru bir yaklaşım olur mu ? Pek tabi ki bu önemli mekanizmamızın da bir üst sınırı olduğunu ya da: onların vazgeçilmez olmadığını , kararlarının tartışılmaz olmadığını en çok da heyeti oluşturan kişilerin kabul edeceğini düşünüyorum. Bunu suçlamak ya da yargılamak için söylemiyorum, sonuçta insanlardan oluşan bu topluluğun bazı fertleri motivasyonlarını kaybetmiş olabilirler, dönemsel olarak başka öncelikleri de olabilir. Ortaya çıkan sonuç ile ilgilenecek olur isek, talebi karşılamada bir zaafiyet söz konusu. Asla ve asla bu konudaki kalitemizden ödün vermeden, en güçlü yanımız olan tanım konusunda en ufak bir zaafiyet yaşamadan, bazı iyileştirmeler yapabilir miyiz. ? Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, tam da bu özelliklere erişen üyelerimizi belki de bu noktalarda değerlendirmediğimiz için hem değersiz hissettirip kaybediyoruz, hem de sağlayacakları katkıdan mahrum kalıyoruz. Yeterli sayıda kalifiye ama mutlaka aktif ve motive tanım heyeti sayısına ulaşır isek, - Tanıma uygun olmayan fotoğraflara yeni bir sekme açıp uygunsuzluğun gerekçesini de yazabiliriz. Böylelikle, üyelerimizden anlayış ve saygı beklemek yerine, onların dönem dönem serzenişlerde bulunmasının önünü de kesmiş oluruz. Her yanlış yapan kişi gibi yanlış fotoğraf yükleyen üyemizin de hatasının gerekçesini bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Tanım heyetinin kararlarının şeffaf olduğunu ve üyenin fikirlerine de açık olduğu hissi hepimize iyi gelecektir. Tabi bunlar, beni de içine dahil ederek, tanım heyetinden insanları bizzat tanıyıp onlardan şifaen oluru aldıktan sonra fotoğrafı yükleyen, dolayısı ile hiçbir zaman tanıma uygun olmayan fotoğraf yükleyip rencide olmayan eski üyelerimiz için herhangi bir konfor sağlamayacaktır ama genç arkadaşlarımız, istikbaldeki tanımcılarımız, istikbaldeki gözbebeği gözlemcilerimiz için çok önemli bir adım olacaktır.