TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tanım

Snylm Snylm 16.06.2021 14:02:00
Merhabalar, araştırdım ama bulamadım. Belki yanlış yere konu açtım öyle ise özür dilerim.
Uluslararası kuş tanım siteleri tarzında siteler var mıdır ? Var ise paylaşabilir misiniz ?
Herkese selamlar...

Snylm Snylm 18.06.2021 08:57:00

Teşekkürler Ogün abi, Ergün abinin anahtar kelimeleri ile direkt oraya yöneldim :)

Oguenaydin Oguenaydin 17.06.2021 23:55:00

birdforum.net deneyebilirsiniz.

msaltik msaltik 17.06.2021 15:21:00

heyecan önemlidir bu işlerde. genel manada sitede heyecan kaybı görüyorum. Ben başladığımda böyle değildi. İlgi kayması oluyor sanırım. Bir de sürekli özendirilen kertik yarışı da konuyu farklı boyuta taşıyor sanırım. Whatsapp'ta kurulan kertik grupları var. Oralardan yürüyor muhtemelen işler. Ben o gruplardan bir bir çıktım. Bir tanesine sabah 7 sularında gözlemlediğim kuşları yazmıştım. Bu saatte mesaj atmayın diye tepki görmüştüm :)))))))) Varsa yoksa kertik, sayı artırmaca... Bir diğer konu da "Tanım bekleyenler" kısmında yapılan tanımın sadece fotoğraf sahibine açık olması. Ben ilk başladığım sadece o bölümden bile neler neler öğrenmiştim. Şimdi anlamsız. O bölüm siteden çıkarılsa bile olur şu haliyle. Fotoforum da sessiz.

Snylm Snylm 17.06.2021 14:07:00

Çok teşekkür ederim abi, selamlar...

kingfisher53 kingfisher53 17.06.2021 13:52:00

Estafurullah, hep beraber öğreniyoruz. Hepimiz dönem dönem kuş gözlemciliğini hayatımızın en merkezine, dönem dönem ise daha hayati konuları merkeze kuşları geri plana atabiliyoruz. Gönüllü bir organizasyonda bu çok beklenen ve normal bir seyir aslında. Sitemizin üst yönetimi bilgi ve birikimli insan gücünü bu dalgalanmaları da gözeterek en aktif şekilde kullanmayı müthiş bir denge ile başarmış, bir çok ülkeye de örnek teşkil edebilecek özgün bir sistem yaratmış ve yıllar boyu işlevli kılmıştır. Bu özgün sistemin dünya da başka bir örneği yok. Ama kuş tanımı sorabileceğiniz uluslararası forumlar var, buradan yazmayı doğru bulmuyorum, ama anahtar kelimeler kuş ve forum. Motivasyon düşüklüğünü kabul ediyor, ve Başkanımızın tedbirler almasını temenni ediyorum. Atalarımız ne güzel söylemiş. Et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa ?? Yönetim de bulunan büyüklerimizden ricamdır. Sitemizin çığlığına ses verin, ya da teşekkür edin.

Snylm Snylm 17.06.2021 11:09:00

Ergün abi ümidi kesmek demeyeyim de :) bazı türler tanım almıyor. Kertik 2021 dolayısıyla türün ismi de yazılmıyor. Fotoforumdan da sağlıklı tanımlar gelmeye biliyor. O yüzden bazı türleri başka kaynaklara sorma ihtiyacı doğuyor. Sizin gibi abilerimiz yıllarını bu işe vermiş nereye bakıp bakmayacağını biliyorlar ama benim gibi amatör biri bazen nereye bakacağını nasıl bakacağını bilemeye biliyor. O yüzden yabancı kaynaklardan da faydalanmak iyi olabilir diye düşünüyorum.

kingfisher53 kingfisher53 17.06.2021 10:55:00

TRAKUS dan ümidi kestiniz sanırım :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT