X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92818
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]TRAKUS VERİLERİ

kingfisher53 kingfisher53 15.07.2021 21:56:00
Bir önceki forum yoruma kapatıldığı için cevap hakkımı kullanmak istiyorum.

Türkiye nin Kuşları kitabı ufak tefek hataları olsa da bugüne kadar yapılmış Türkiye nin en kapsamlı, görselleri en iyi, üzerine en çok uğraşılmış kitabı. Tam bir BAŞYAPIT

Fakat, içerisinde kullanılan haritalar Trakus Veri lerini içermemektedir. Başkanım her ne kadar bunu son günlerde fotoğraflanmış 2-3 kuşa indirgese de, gerçek maalesef ki böyle değildir. Dilenirse sayfalarca bir sunum hazırlayıp bunu kamuoyuna ispat edebilirim.

İşte tam da bu yüzden, TRAKUS un üyelerinden özür dilemesi bana göre şık olur.
Kullanılan fotoğraflar hariç Trakus un 14 senelik bilgi birikiminin kitapta yer almaması üyelere yapılmış bir saygısızlıktır bana göre.

En ufak eleştiriye tahammülü olmayan Ülkemizin bazı kurum ve kuruluşları gibi maalesef sitemiz de aynı refleksleri göstermiş bu da beni oldukça üzmektedir.
Konuyu kişiselleştirmeyelim dedikçe

- Tanımcı olmak isteyip olamayan ben
- Yönetici olmak isteyip olamayan ben
en son da da çok değer verdiğim başkanımın tabiri ile
- Toplumumuzda öne çıkmak isteyip çıkamayan ben oldum .

Hata insana mahsustur. Kaldı ki Trakus kayıtlarının Trakus kitabında yer almaması bir hata değildir. İkinci baskısında da her türlü desteği vermeye hazır olduğumu defalarca da söyledim.

Eleştiriye bu kadar tahammülsüz isek, bu kitabın ikinci baskısı yerine ,
KUZEY KORE nin KUŞLARI kitabını çıkaralım .

Orda eleştiri yok, herkes alkışlıyor.

DilekveTunç DilekveTunç 16.07.2021 01:11:00

Bugünlerde ilkokul öğrencisi bir erkek üyemiz tek başına bir odada koronayı atlatmaya çalışıyor, aktif bir üye değil tanımazsınız. Moral vermek için ne yapacağımızı şaşırdık. Hobisi olan bu siteyi açınca bu formlara bakınca göreceklerine çok üzüldüm. Bizi üzmeyin lütfen, ne derdiniz varsa özelden yazmanızı rica edeceğim. Cevapları okumayacağım, sosyal medya hesaplarımı ve burayı bir süre takip etmeyeceğim, malesef kuzenimin oğlu da akşam üzeri pozitif çıktı, oda korona ve tüm ailesi (4 ev) temaslı... Ölüm nasıl çok ağırsa, yakınlarımın korona olması da bana çok çok ağır geliyor, genç üyemizin haberinde de dünya başıma yıkıldı, kahroldum. Bugünlerde tek güzellik ve beni mutlu eden şeyse TRAKUŞ kitabı.

serhattigrel serhattigrel 16.07.2021 00:56:00

Forumu Kapatmakta ben gecikince, birkaç yorum daha gelmişti, onları siliyor ve forumu da , konuyu da kapatıyorum. İsmail Yıldırım ve Nedim İlkin arkadaşımız dan yorumlarını sildiğim için özür dilerim. Bu forum kapatılmıştır.

kingfisher53 kingfisher53 15.07.2021 22:55:00

Cevap hakkımı bir şekilde kullanabildiğim için teşekkür ederim. Mesajların silinmemesi ama yoruma kapatılmasının benim için bir sakıncası yok

serhattigrel serhattigrel 15.07.2021 22:50:00

Ergün bey, Siz de bende söyleyeceklerimizi söyledik, başka diyeceğiniz yok ise bu forumu da kapatmak şu an için en doğrusu.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT