TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

UZUN BİR SÜRELİĞİNE VEDA

avşarbey avşarbey 1.08.2021 15:31:00
Selam Trakuşlu dostlar..

Hemen hemen 10 yıldır birlikte oldum Trakuş ailesinden yani sizlerden uzun bir süre ayrı kalacağım. Biraz dinlenmek ve kafamı toparlamak istiyorum.
Bu yüzden Trakuş’a yükleme yapmayacağım. Bundan dolayı da sizlerin güzel fotoğraflarınızı beğenip yorumda yapamayacağım. İlerde zaman neyi gösterir bilmiyorum ama kendimi biraz pasifize edip inzivaya çekilmek istiyorum. Yoruldum, bunaldım ve bitap düştüm
Trakus 2021 tür yarışması da buna dâhil. Şu andan 195 fotoğraf yüklemişim. Şu anda da yanılmıyorsam 232 kadar fotoğrafım var. Onları da yüklemeyeceğim ve çekiliyorum. Burada yarışan arkadaşlarımıza bol şanslar, bol türler ve bol kertikler diliyorum.
Bu konuyla ilgili olarak da kısa bir şey yazmak istiyorum. Ben emekli biriyim bildiğiniz gibi. Bin – bin 500 tl verip araba kiralıyorum. Belki iki belki üç tür çekiyorum. Yüklüyorum tanım almıyor. Bir boz ebabil yükledim. Tanımsızlara gitti. Ebabil diye yükledim yine tanımsızlara gitti. Bir kamışçın çektim Saz diye yükledim tanımsız oldu, çalı diye yükledim tanımsız oldu. Foto forma yüklüyorum cevap veren yok.
Benim her bir kuş için bu kadar para harcayacak bir param yok. Yarışacak durumum da yok. Belki kural yapılan doğru ama hiç olmazsa bilen birilerinin fotoforum da cevap vermesi gerekirdi. Bunu yazarken de türcü arkadaşları asla suçlamıyorum. Bu benim ekonomik durumumla ilgili. Uzun bir süre veda etmemin de bu konuyla asla alakası yok. Bu sadece tuzu biberi. Yazacak daha çok şey var ama nesye
.
Umarım her şey gönlünüzce olur.. Yolunuz açık ışığınız bol olsun. Uzun bir süreliğine hoşça kalın

Selam ve sevgiler

Mustafa ARIK

furtun furtun 2.08.2021 13:24:00

Mustafa öncelikle geçtiğimiz günlerde geçirdiğin rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun. Önemli olan sağlık. Hem bedenen hem de ruhen. Bu nedenle kararına saygı duyuyorum. Dilerim bu ayrılık uzun sürmez. Kendini fazla özletme..

Snylm Snylm 1.08.2021 22:10:00

Üzülerek okuduğum bir veda olmuş. Adana bölgesini karış karış gezen birisiniz, çekimleriniz ve geçen yıl ki kap grubunun bulunması çok iyiydi. Belki de Adana yeni türlerden mahrum kalacak... Hakkında hayırlısı olsun abi...

Mustafakasapoglu Mustafakasapoglu 1.08.2021 19:42:00

Yorumunuzu okuyup her yönden değerlendirmeye calıştım. Öncelikle sizin için çok zor bir karar olmalı!.. Bunu taktir etmek zor değil!.. Kuş fotoğrafı çekmek ve doğaya ait bir şeyler yapmak çok güzel. Hele bunun içine bir de güzel fotoğraflarla sanatı dahil etmek, ayrıca çok güzel. Ben bu işin yarışmaya dönüştürülmesine karşı olanlardanım. İşi amatör bir ruhla, güzellikleri sergilemek ve temel amacına uygun yapmak gerçekten keyif ve motivasyon katan bir girişim. Bence gelin, yüklemeye devam edin, yarışan arkadaşlarımız devam ederler, kendi taktirleridir. Biz de güzel fotoğraflarınızı izlemeye devam ederiz. Çok selamlar, saygılar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT