TRAKUS ETİK TAVSİYELER
bgnnrobrdbsrvr 6.08.2021 14:33:00
TRAKUS kurallar bölümünden etik tavsiyeler kısmındaki Kuşları veya belgelenmek/gözlemlenmek istenen diğer canlıları cezbetmek için kullanılacak yöntemlerin o canlıların yaşam döngülerine zarar verebileceği asla unutulmamalıdır. maddesi dikkatimi çekti. Ben de bütün TRAKUS camiası gibi bir doğasever olarak sizlere bu etik tavsiye hakkında bir soru yöneltmek istiyorum. Bu etik tavsiyeye göre yaban hayvanlarını cezbetmede yaygın olarak kullanılan yöntemlerden birisi ise besleme faaliyetleri. Peki, özellikle akbaba ve diğer yırtıcı kuşları fotoğraflamak amacıyla akbaba lokantası gibi uygulamaları sizler bu sözünü ettiğimiz etik tavsiye bağlamında ne düşünüyorsunuz? Sizce kuşları, memelileri veya sürüngenleri fotoğraflamak amacıyla yaban hayvanlarının beslenmesinin veya akbaba lokantası gibi uygulamaların bu canlıların yaşam döngüsüne herhangi bir zarar vereceğini/verdiğini düşünüyor musunuz? Eğer düşüyorsanız neden?
Foruma tüm TRAKUS camiasını ve özellikle biyoloji bilimlerinde uzmanlaşmış akademisyen hocalarımızı ve değerli site yöneticilerimizi davet ediyorum.
Bu forumu açmaktaki amacım; kimseyi kesinlikle yargılamak veya eleştirmek için değil, beraberce fikir yürütmek ve yeni, güncel önerilerin yapılmasının yolunu açmaktır.
Teşekkürler.
İSMAİL YILDIRIM