TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Dörtdivan Akbaba Lokantası

kayrakagankus kayrakagankus 6.08.2021 18:50:00
Merhaba. Daha önce Bolu ya giderken veya Bolu da görmeyi hedeflediğim 6 türü Forum da paylaştım. Bu türlerden arasında kara akbaba, kızıl akbaba ve kuzgun da vardı. Bolu da çekilen kara akbaba fotoğraflarını incelerken Selim Tumir in (vodo) fotoğrafında "Akbaba Lokantası" diye bir yerden bahsettiğini gördüm. Sitemizin "Haberler" kısmından bir araştırma yaptım. Dörtdivan ın Sorkun köyünde olduğunu öğrendim. Kuzgunu ve akbaba türlerini gözlemlemek için bu yere gitmeyi düşünüyorum. Haberlerin birinde de bir hafta önceden rezervasyon yapılması gerektiğini okudum. Bu rezervasyon nereden yapılabilir?

mozturk6 mozturk6 6.08.2021 21:18:00

Lokanta kapalı.

kayrakagankus kayrakagankus 6.08.2021 22:02:00

Tamamdır. Teşekkür ederim.

kayrakagankus kayrakagankus 6.08.2021 22:22:00

Daha doğrusu nerelere leş atıyorlar?

nisanoguz nisanoguz 4.11.2021 10:38:00

Akbaba lokantası denilen yer, baya baya akbabaları beslemek için hayvan leşlerini bıraktığı bir alan. Hatta yakınına da kapalı bir gözlemevi yapılmış, leşleri yemeye gelen kartal ve akbabaları rahatça görebiliyordun. Ne yazık ki bu hizmeti tamamen kapatmışlar, belediye ile konuşmuştum. Ağustos ayında bir arkadaşımla Yeniçağa - Dörtdivan arasındaki yolda 3-4 tur attık, kuzgun & kara akbaba & kızıl şahinlerle doluydu bütün o alan. Doğal bir hayvanat bahçesi gibiydi, inanılmaz keyif aldık. Ama zamanımız kalmamıştı, akbaba lokantasını bulmadık. Aynı yere leş atılsa tekrar gelirler mi bilemedim, FotoGaleri'den oralara gidip akbabaları ve kartalları çekim yapmış üyeleri bulabilir; özelden (mail, vs) yardım isteyebilirsin bence :) Bol şans

kayrakagankus kayrakagankus 4.11.2021 12:06:00

Tamamdır. Teşekkür ederim. Bir yandan da düşününce lokantanın kapanması heyecanı da artırmış. Ortada yiyecek olmayınca neyin çıkıp çıkmayacağı belli olmuyor. Belki orada dolaşınca ekin kargasıyla sakallı akbaba görürüm. Hatta paçalı baykuş bile vardır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT