TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

karttan silinen fotoğraflar

alcedo alcedo 11.05.2009 22:28:00
Merhabalar,

Fotoğraf makinasının menüsünden yanlışlıkla karta format atılmış. Fotoğrafları geri getirme şansımız var mı? YArdımcı olan arkadaşlar olursa sevinirim. Selamlar...

alcedo alcedo 11.05.2009 22:28:00

Yardımlarınızı bekliyorum...

hakan68 hakan68 11.05.2009 22:35:00

sandisc rescuepro progamıya kurtarırsınız.

Maximusgama Maximusgama 11.05.2009 22:45:00

Selamlar eski bir IT ci olarak size tavsiye edebileceğim programlar;

Öncelikle kartınızın orjinal kurtarna programını deneyiniz. Sözgelimi Sandiks kullanıyorsanız Sandisk Rescue Pro . Veya kartınızın mutlaka kendine özgür kurtarma programını sitesinden alın.

Yine de sonuca ulaşamazsanız.

Dosya kurtarma "Recovery" programlarını denemenizi öneririm Şu anda en yaygın olanlarını Download.com dan indirip deneyebilirsiniz.Eski ve yaygın olan programlar ise.Tiramisu,Magic Recovery,Recovery pro,PC inspector vs tipinde programlardır.İşinize yaradığını düşündüğünüz program olursa full sürümünü göndermeye çalışırım. Kart sadece formatlanmış üzerine yeni data yazılmamış ise sorununuzun kolay çözülüp dosyalarınızı kurtaracağınızı düşünüyorum.

Kolay Gelsin.

rousettus rousettus 11.05.2009 23:13:00

öncelikle ben de orijinal programı tavsiye edeceğim.

bunlardan sonuç alamazsanız veya program yoksa

çeşitli Recovery programları var. hepsi işe yaramıyor (en azından bende) ancak Hetman Photo Recovery (internetten indiriliebilir) programını indirin. denediğim programlar genellikle aynı mantıkla çalışıyor

kur...başlat...ilgili sürücüyü seç...tarama yaptır...işlem bitince (bazen çok uzun sürebilir, özellikle C D de arayacaksanız) silinen bütün dosyalarıın listesini hatta önizlemesini verecektir. hepsini istiyorsanız (çoğu kez kendi seçmiş olacak, değilse) select all (hepsini seç); birkısmını istiyorsanız ilgili dosyaların yanına işaret koyup, kurtar komutuna basacaksınız. nereye kaydetmek istiyorsanız (mesela Masaüstü-desktop) seçip, tamam diyorsunuz.

daha önceki dosyalar formatlansa da geri geliyor; tek şart üzerine yeni fotoğraflar çekmemelisiniz.

birkaç kez başıma geldi, sizin de kurtaracağınıza eminim.

alcedo alcedo 11.05.2009 23:18:00

Dosyanın silinmiş olması veya kartın formatlanmış olması arasında fark olur mu kurtarmaya çalışırken?

alcedo alcedo 12.05.2009 01:11:00

hetman ve smart recovery ile denedim birşey bulamadı. Yarın devam edicem. Herkese iyi geceler... Teşekkürler...

alcedo alcedo 12.05.2009 23:22:00

Ne yaptıysam kurtaramadım fotoları. Eğer trakus denizli kampına gelecek olanların yanlarında getirdikleri laptoplarında kurtarma programı varsa ve "ben bu işi yaparım" diyen varsa yeni bir kart alıp bu kartın da üzerine yazmadan getiricem:) Selamlar...

alcedo alcedo 26.05.2009 00:17:00

Yeni aldığım sandisk kartla birlikte verilen cd deki kurtarma programıyla tüm fotoları kurtardım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim....Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT