Bir kaç gün internetten uzak olduğum için yanıt yazamadım. Öncelikle Arslan Bey, Okan Bey ve Hami Bey ilginize teşekkür ederim.
Okan Bey kitap bence de en iyi yöntem gibi görünüyor. Ancak siteyi ziyaret eden üye olmaya çok sayıda doğaseverin bu kitaplardan bile haberleri olmayabilir. Bu nedenle sitenin de bilgiye erişimde daha kullanışlı olabilieceğini düşünüyorum.
Arslan Bey, söylediğiniz yöntem gerçekten çok işe yarıyor. Belki böyle arama yapılabileceğini o sayfanın altına not olarak eklemek faydalı olacaktır. Benim takıldığım nota ise şu aynı kategoride olup da adları benzemeyen çok tür var mesela yılanboyun ile karabatak birbirlerine benzeyen aynı gruba ait türler, karabatak diyerek arama yaparsak yılanboyuna hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Buna bir çok örnek daha var sanırım: Sakarca ile Kaz türleri, Suna ile Angıt gibi.
Hami Bey, ben trakuş ile bir iki ay önce tanıştım ve üye oldum. Çok emek verildiği belli olan kapsamlı bir site. Öncelikle emeği geçenlere tekrar teşekkür etmek isterim. Ben de belki mesleğimin etkisiyle sistemi daha geliştirebilecek önerilerimi sizlerle paylaşamak istedim.
Şu anki veritabanında bulunan tür kodu tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum. Ama tür koduna göre sıralama yapıldığında gruplama da otomatik olarak ortaya çıkıyor zaten. Bu nedenle sistemi çok değiştirmeden yapılabilecek bu gruplandırmanın çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Selamlar,
Ercan