TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nadir Türler

karaani karaani 27.11.2021 08:55:00
Tanım Heyetinin bir üyesi olarak, Bundan sonra ülkemizde ara ara görülen nadir türlerin fotoğraflarını onaylarken , Fotoğraf çekmek maksadıyla ürkütülerek kaldırıldığı belli olan uçar fotoğrafları onaylamayacağımı bildirmek isterim. ( Gökyüzünde kendiliğinden bir yerden bir yere gidenler değil ) Anlayışla karşılayacağınızı bekler bol kuşlu günler dilerim.

karaani karaani 27.11.2021 09:36:00

Sibirya Kazları

Dreamer Dreamer 27.11.2021 10:45:00

Eski bir hikayemi anlatayım. Oldukça da hüzünlü bir hikaye. Fikret Can ve Nurhan hanım ile arazideyiz. Yıl 2010 ve ben kuş gözlemine ilk kez başlıyorum. Ne çeksem kertik. Tepeli Guguk gördük. Fikret abi duygulandı. Uzaktan bir kaç fotoğrafını çektik ve bana "Evlat kimseye söyleme ve fotosunu da 3 ay sonra bir yere yükleyeceksen yükle" demişti. Anlattı sonra 2009 yılında Tepeli Guguk gördüklerinde o alana 4X4 ler ile ciddi bir kalabalık gelmiş. Çepe çevre etmişler kuşu. Birisi bir yerden kaldırıyor karşısındakiler fotoğraflıyor, karşıdakiler korkutup öteki tarafa uçurtuyor diğerleri fotoğraflıyor. Güzel foto için de o araziye bodozlama dalmış araçlar. Kızgınlığını bilen bilir Fikret abinin. Fotoğrafınız batsın der çoğu zaman. Amacı kuş gözlem olup, onları doğal hayatlarında rahatsız etmeden fotoğraflamak dışında güzel fotoğraf amaçlı rahatsız edenlere derdi Fotoğrafınız batsın diye. Üzüldüm

msaltik msaltik 27.11.2021 14:00:00

anlayış ne demek takdir ettim. Bravo derim. Yalnız şu "Sibirya kazları" yazdığın mesajı anlayamadım Veysel abi

wolfkenan wolfkenan 28.11.2021 20:10:00

Veysel ben de bir aneknot eklemek isterim bu güzel paylaşımına,mümkünse arabadan inmeden kompact makineyle kayıt yapmayı çok severim geçen küçüksakarcaları öyle kerttik Denizlide araçlardan hiç inmeden fuji ve nikon p900 ve dürbünler vardı elimizde 1 saat izledik sakarcaları, kuş gözleminde kayıt yapalım diye abartmadık yani,hatta tel tel çekmek için uğraşmak aklımızdan hiç geçmedi nasipse birgün zaten karşımıza çıkar en yakın 300mden fotoğrafladık kuşlar çok yorgun ve açtı rahatsız etsek kuşlar yola devam deyip aç gidebilirdi,böyle de mutlu olabildik, selamlar...

OrmanAdami OrmanAdami 30.11.2021 20:18:00

Hocam bence ''ara ara görülen nadir türlerin fotoğrafları'' değil, bence tüm fotoğraflamak için ürkütülen tür fotoğraflarının onaylanmaması yerinde bir karar olur. Keza bizler yaban hayatın yabancılarıyız, onların hayatına gelişi güzel kendi çıkarlarımız için müdahale etme hakkımız hiç bir suretle olmamalı. Örneğin; ben 70-80 metreden gözlem yaparken biraz daha yaklaşayım diyerek 3-5 adım atınca beni fark eden Gri balıkçıl havalandığında kahroluyorum, onun avlanma, karnını doyurma eylemini sabote ettiğimi düşünüyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT