TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İllüstrasyonlardaki Türler

kayrakagankus kayrakagankus 26.12.2021 00:45:00
Merhaba. İllüstrasyonlarla ilgili bir şey aklıma takıldı. Daha önce çizilen illüstrasyonlarda sadece bir tür çizilmiş. Fotoğraf türü seçim kriterlerinde de sadece "Profesyonelce çizilmiş kuş resimleridir." yazıyor. Acaba illüstrasyonda doğada görülen bir olay (örneğin av kavgası yapan kuşlar, birbiriyle uğraşan kuş ve memeli) çizildiğinde birden fazla kuş veya diğer hayvan türleri varsa bu fotoğraf siteye yüklenebilir mi?

DilekveTunç DilekveTunç 28.12.2021 22:03:00

Sevgili Kayra Kağan, Soruna cevabı yönetim ya da kuralları bilenler verecektir. Fotoğraf ve illüstrasyona ilgili genç bir üyemizin olması gurur verici. Her geçen resimlerin daha da iyi oluyor. Ben de bir yıl bilimsel bitki illüstrasyon dersleri almıştım. Karakalem ve suluboya çalışmalar yaptık. Ben den daha eski ve daha çok bu işle uğraşanlarda katkı sunacaktır. Bitki ressamı Işık Güner hoca şöyle diyor; bilimsel bitki ve kuş resmi kendine has kuralları olan, disiplinli gözlemle yapılan bir iş. Bu anlamda daha en başta doğru bir zeminde ilerlemek önemli. https://www.ktsv.com.tr/sanat/21-b-bitki-cizimi Gene yukarıdan bir alıntı: Hem bitki, hem kuşların bu ayrıntılı resimleri bilim insanlarının ve gözlemcilerin en önemli başvuru kaynaklarından biridir. O sebeple birbire aynı olması ve ölçülerinin, renklerinin, detaylarının aynı olması beklenir. Hani sanatsal resim ya da illüstrasyondan ziyade üzerinde çalışılan bitkinin, kuşun en ince ayrıntısına kadar incelendiği, bitkinin kuşun sahip olduğu ve fotoğraflarla verilemeyecek tüm özelliklerinin belirtildiği çalışmalardır.

DilekveTunç DilekveTunç 28.12.2021 22:29:00

Kuş illüstrasyonu (ve bitki illüstrasyonu) botanik, ornitoloji vb bilim dalında, bitkilerin, kuşların doğru teşhis edilebilmesi ve sonraki çalışmalara kaynak olması açısından büyük önem taşır. O sebeple senin de çalışmalarını bu yönde ilerletirsin belki. Zaten TRAKUŞ'ta da paylaşılan illüstrasyonların kuşun özelliklerini, ölçüsünü bire bir ve hatasız yansıtması bekleniyor hatırladığım kadarıyla. Foto Galeride Kategoride aratınca sitedeki illüstrasyonlar çıkıyor : ( Lİnk yazıyorum ama kanul etmiyor sayfa) Bir kaç eksik var onlarda: Artugurarslan 'ın saksağan çizimi (bu sanırım tablette yapılmış) : ( Lİnk yazıyorum ama kanul etmiyor sayfa) Rahmiye TAşkırdı'nın suluboya arı kuşu var bir adet var: İstanbul'da başka ilgilenen üyelerimizde var. Ama Kırklareli'nden ressamemre1996 üyemiz daha çok paylaşıyor son zamanlarda

DilekveTunç DilekveTunç 28.12.2021 22:34:00

Geçen yıl çocuklar ve gençlerle buluşmalar yapıyorduk hatta son buluşmamız resim üzerine idi keşke katılsaydın. 7 -18 yaş arası çocuk ve gençler keyifli zaman geçirdiler. Oradaki çizimler bilimsel değildi ama haberin linkini veremedim. Olmadı Forum'da denerim, tekrar yayınlamayı. Her yıl yılbaşı sebebiyle bu haftada gene sanalda TRAKUŞ TRAKEL çocuk genç üyeleriyle buluştuk, seninle de bu buşuçmalarda tanışma şansımız olsaydı keşke. Sevgiler, Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 28.12.2021 22:40:00

Emre Kaya beyden ( site tasarımcısı) yardım rica etsek. TRAKUŞ ve TRAKEL'e ait linkleri Forumda ve fotoğraf altında paylaşamıyorım. Başta ve sonda boşluk bıraktım, https:// başta varken yokken hiç bir türlü yazılmıyor, Mesajı kaydet çalışmıyor, link verince Forumda. Sevgili Kayra. Son fotoğrafım KUŞÇU (Üçlü) onun açıklamasına linkleri bıraktım oradan bakabilirsin. Sevgiler, Dilek

ressamemre1996 ressamemre1996 6.01.2022 21:21:00

Merhaba, Bu konuda herhangi bir kural var mı ben de bilmiyorum fakat fikrimi belirtmek istedim; fotoğraflar da olduğu gibi olmalı diye düşünüyorum. Örneğin; avlanan bir Gök doğan avlayacağı tür/türler ile) çalışılmışsa, "Gök doğan" olarak girilmeli bence. Yahut kompozisyon içerisinde öne çıkarılmak istenen tür hangisi ise... Çok da güzel olur.

kayrakagankus kayrakagankus 8.01.2022 12:20:00

Tamam. Teşekkür ederim. Fakat benim anlatmak istediğim durum tam olarak bu değildi. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bir arı kuşu avladığı çekirgeyle çizilmiş. Benim demek istediğim ortada birden azla canlı türünün olma durumu. Mesela geçen senelerde Bolu'dayken kurdun ağzındaki avı kapmaya çalışan bir kuzgun görmüştüm. Sizin dediğinizin bence de olma ihtimali var.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT