Sevgili Kayra Kağan, Soruna cevabı yönetim ya da kuralları bilenler verecektir. Fotoğraf ve illüstrasyona ilgili genç bir üyemizin olması gurur verici. Her geçen resimlerin daha da iyi oluyor. Ben de bir yıl bilimsel bitki illüstrasyon dersleri almıştım. Karakalem ve suluboya çalışmalar yaptık. Ben den daha eski ve daha çok bu işle uğraşanlarda katkı sunacaktır. Bitki ressamı Işık Güner hoca şöyle diyor; bilimsel bitki ve kuş resmi kendine has kuralları olan, disiplinli gözlemle yapılan bir iş. Bu anlamda daha en başta doğru bir zeminde ilerlemek önemli. https://www.ktsv.com.tr/sanat/21-b-bitki-cizimi Gene yukarıdan bir alıntı: Hem bitki, hem kuşların bu ayrıntılı resimleri bilim insanlarının ve gözlemcilerin en önemli başvuru kaynaklarından biridir. O sebeple birbire aynı olması ve ölçülerinin, renklerinin, detaylarının aynı olması beklenir. Hani sanatsal resim ya da illüstrasyondan ziyade üzerinde çalışılan bitkinin, kuşun en ince ayrıntısına kadar incelendiği, bitkinin kuşun sahip olduğu ve fotoğraflarla verilemeyecek tüm özelliklerinin belirtildiği çalışmalardır.