Leyleğin ömrü
zaferK 8.03.2022 19:19:00
Kuşçular bir araya geldiğinde en çok konuşulan konu nedir bilirmisiniz? Hangi kuşu ,nerede kaydettin muhabbeti ,değimli
hayır ,bilemediniz
Konu genelde Abi ,ta dünyanın bir ucuna gittim ,o kadar emek verip binbir zahmetle kaydettiğim fotoğrafa aldığım beğeniye bakarmısın ,bu ne yaaa
bırakacağım bu işi galiba
muhabbetine döner
Ah be güzel kardeşim ,yanlış düşünüyorsun
bizler kuşçuluğu 3-5 layk için yapmıyoruzki
Kuşçulukta ;doğada olmak var ,doğal yaşamı izlemek var , kuşları görmenin-kaydetmenin heyecanı var ,piknik var,temiz hava var ,egzost gazı ve şehir gürültüsünden uzakta olmak var
daha ne olsun
-Eee , ben kendinden Keramettinin her fotoğrafını beğeniyorum ,ama adam daha tek fotoğrafımı beğenmemiş!..
Olabilir ,adam bir şekilde senden ya da fotoğraflarından hoşlanmamış-etkilenmemiş olabilir
sen de onun fotoğraflarını beğenme
Genç-yaşlı ,kadın-erkek veya çocuk ;herkes beğenilmek ,takdir edilmek ister.Ama her platformda ,bu konudaki beklenti farklıdır
bizim uğraşı alanımızda layk , ya da beğeni gündemin en sonlarında
zaten gerçek anlamda ağzınızla kuş tutsanız bile ,3-5 kişi dışında kimsenin pek umurunda olmayacaktır
Yurdum insanı , kuş deyince daha farklı şeylere ilgi duyuyor
örneğin ;kuşum aydın ,kafes kuşları ,gurbet kuşları ,kuşbaşı et ,kuşetli vagon ,kuşkonmaz v.s
.v.s
,örnekleri çoğaltabilirsiniz
Adam YouTubea video yüklemiş ;bir kafeste dört tane muhabbet kuşu var
mal mal birbirlerine bakıyor ,arada bir de cırt-şırrrt ötüyorlar
hepsi bu kadar
görüntülenme 5.349.572 ,like 22.000 ,yorum sayısı ise 1645
hadi şimdi hep beraber oturup ağlayalım
:)
Ha ,bu arada kuşum aydının annesiyle birlikte çektiği videolar var ,onbinlerce izlenme ve binlerce beğeni alıyor
daha yazayımmı
:)
Yıllardan beri YouTubeda kuş videoları paylaşırım ,bazıları hiç te fena değil
ama aldığım beğeni sayısı ortalama 8-10 civarında ,çoğu da ecnebilerden.Oturup ağlasam mı
.)
Yani demem o ki ; leyleğin ömrü laklak ile geçermiş ,geçsin ;yakışıyor kerataya
ama kuşçunun Like ,Like ile geçmesin ,zaten laykın fazlası bozar kuşçuyu
Çıkın araziye ,doğayı-doğada olmanın keyfini yaşayın doyasıya
doğadaki mucizelere tanık olun ,görmenin-duymanın-koku ve tad almanın ne kadar değerli olduğunu hissedin
bunlardan büyük mutluluk varmı
Sağlık ve huzur dileklerimle
Engin06 11.03.2022 17:53:00 Zafer hocam, şu an için bu yazınıza 398 kez bakılmış, kaç gündür bakıyorum acaba farklı bir yorum yapılır mı diye, farklı bir yorum ekleme isteği duydum; "Çıkın araziye ,doğayı-doğada olmanın keyfini yaşayın doyasıya" bu dediklerinize tüm içtenlik ile katılıyorum, ( bundan sonra yazacaklarım için herhangi bir şekilde üslup bozukluğu var ise şimdiden özür dilerim, yaşım 51 siz benim büyüğümsünüz ellerinizden öperim ) yalnız şöyle bir durum var, sayfanın adı TRAKUS, yani kuş türleri için bir paylaşım sitesi, youtube gibi önüne geçenin yükleme yaptığı spam like içeren bir sayfa değil, bu çatı altında isek bunun bir amacı vardır, ben dahil herhangi bir arkadaşımız video yüklemiştir, gözlem girmiştir, galeriye fotoğraf eklemiştir, bunların hiçbirisi maddiyat beklentisi içinde değildir ama insanın yapısı itibari ile onurize edilmesi istemesi gerçeğini yok sayamaz, beklentisi olmayan sanırım yoktur, olur ya örnek olarak eski Fenerbahçeli Pierre van Hooijdonk gibi golü attıktan sonra, trübünlerin çoşku ile havaya kalktığı 10 sporcunun sevinçten ayaklarının yerden kesildiği fakat Hooijdonk un hiçbir şey olmamış gibi orta sahaya giden kişiye milyonda bir rastlanır diye düşünüyorum. İşin özü bu sayfada isek görünür olalım, varlığımızı hissettirelim 😊 Selamlar Saygılar