TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kanada/ ABD den kitap getirme

KuthanC KuthanC 14.03.2022 00:15:00
Merhabalar,

Ben Vancouver, Kanada da üniversite öğrencisiyim ve bir sorun olmazsa yazın Türkiye ye gelmeyi planlıyorum. Eğer isteyen olursa buradan saha rehberi veya başka türlü birkaç kitap getirebilirim. Türkiye ye kargolatmak çok pahalı olduğundan belki isteyenler olabilir diye düşündüm. Ben Türkiye ye geldiğimde İstanbul da olacağım ama muhtemelen Sakarya, belki Ankara ve başka yerleri de ziyaret etme şansım olabiir. Başka bir şehirdeyseniz de TR içi kargo ücreti çok daha uygun olur zaten.

Ayrıca görevli olduğunuz bir kuş gözlem topluluğu varsa sizin için kaynak getirmek isterim.(kitabın alım ücretini sizin temin etmeniz gerekir tabii mümkünse :) ).

Mesela burada Kuşların Dehası (Genius of Birds- Jennifer Ackerman- https://www.amazon.ca/Genius-Birds-Jennifer-Ackerman/dp/0399563121 ) isimli bir kitap okumuştum . Kitap birçok bilim insanın yaptığı araştırmalara değinerek dünya genelinde kuşların çeşitliliğinden ve enteresan davranışlarından/özelliklerinden bahsediyor ve ufuk açıcıydı benim için. Böyle merak ettiğiniz birkaç kitabı bavuluma koyabilirim.

Bu arada ek olarak Trakuş Yöneticilerine de ihtiyaç halinde çeşitli içeriklerin ingilizce-türkçe ya da tersine çevirisinde gönüllü olarak yardımcı olabileceğimi de belirtmek isterim.

Saygılar ve sevgiler,
Kuthan Çelebi

DilekveTunç DilekveTunç 20.03.2022 02:29:00

Çok tesekkürler, vakit ayırdığınız için. Açıkçası bu yorumları yazanları tanimiyorum. Zaten kitaba beş uzerinden dort puan vermislerdi. Avrupalı kuş gözlemci, (biyolog ve ekolog olan) arkadaşıma sordum. Gayet iyi bir kitap. Ben çok sevdim, dedi. Üzerinde durma sebebim, yayınevlerine basmaları için önersek mi diye aklımdan geçti. Birinci tercihim Avrupalı yazarlardan yanadır ama... Öncelikle bulup, okuyabilsem. 🤩 Selamlar, Dilek

KuthanC KuthanC 16.03.2022 11:54:00

Bence kitap okunmaya degerdi ben şahsen keyifle okudum. Elbette yazar belki 100-150 tane araştırmacının bulgularına değinerek söylediği cümlelerin hepsinde bilimselliğe 0 sadık olamamış olabilir. Bence bu gayet doğal. Ben bir ornitolog değilim ama mühendisim ve bilimsellik konusunda az çok okuryazarlığım vardır diyebilirim. Bu kitabı bir araştırma makalesi okur gibi değil daha ziyade ilgi ve merak uyandıran hikayeler serisi olarak okumak lazım. O zaman kuşların harika dünyasına dalıp aynı zamanda onları biraz daha iyi tanıdığınızı hissederek mutlu olursunuz. Yine de kitap öyle safsatalar ve abartmalarla dolu bir kitap zannedilmesin. Uzun değindiği konuların birçoğunda araştırmacılarla yazışmaları veya yanlarına gidip gözlemleri üzerine hazırlanmış bir anlatım var. Elbette renklendirmeler ve ufak tefek abartmalar var ama bence sıkıcı ve 0 bilimsel bir kitap olsa muhtemelen kimse okumazdı ve daha kötü olurdu :)

DilekveTunç DilekveTunç 15.03.2022 17:55:00

Teşekkürler kitap güzelmiş. New York Times ulusal en çok satanlar listesine de girmiş. Goodreads' te yorumlar çok iyi. Orada bir iki farklı görüş var ma aynı zamanda yüksek puan vermişler kitaba. "- ...karmaşık felsefi konular belirsizdir. İçerdiği tüm teoriler ve yüksek zekanın nedeni olabilecek fikirler, kitabı bir yerde kurgusal kılıyor. - Burada kuşların harika şeyler yaptığına dair o kadar çok rapor var ki, tüm anekdotları haklı çıkarmak için arkada notlar var, kuşların zekası için tam bir hayranlık uyandıran bir izlenim. Ancak anekdotların neredeyse hiçbiri metinde araştırmanın açıklamalarıyla desteklenmemektedir. Sık sık, "Bunu nasıl ölçebilirler? Veya bunu nasıl yaptılar sordum hep..." Siz nasıl buldunuz? Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT