Merhabalar,
Ben Vancouver, Kanada da üniversite öğrencisiyim ve bir sorun olmazsa yazın Türkiye ye gelmeyi planlıyorum. Eğer isteyen olursa buradan saha rehberi veya başka türlü birkaç kitap getirebilirim. Türkiye ye kargolatmak çok pahalı olduğundan belki isteyenler olabilir diye düşündüm. Ben Türkiye ye geldiğimde İstanbul da olacağım ama muhtemelen Sakarya, belki Ankara ve başka yerleri de ziyaret etme şansım olabiir. Başka bir şehirdeyseniz de TR içi kargo ücreti çok daha uygun olur zaten.
Ayrıca görevli olduğunuz bir kuş gözlem topluluğu varsa sizin için kaynak getirmek isterim.(kitabın alım ücretini sizin temin etmeniz gerekir tabii mümkünse :) ).
Mesela burada Kuşların Dehası (Genius of Birds- Jennifer Ackerman-
https://www.amazon.ca/Genius-Birds-Jennifer-Ackerman/dp/0399563121 ) isimli bir kitap okumuştum . Kitap birçok bilim insanın yaptığı araştırmalara değinerek dünya genelinde kuşların çeşitliliğinden ve enteresan davranışlarından/özelliklerinden bahsediyor ve ufuk açıcıydı benim için. Böyle merak ettiğiniz birkaç kitabı bavuluma koyabilirim.
Bu arada ek olarak Trakuş Yöneticilerine de ihtiyaç halinde çeşitli içeriklerin ingilizce-türkçe ya da tersine çevirisinde gönüllü olarak yardımcı olabileceğimi de belirtmek isterim.
Saygılar ve sevgiler,
Kuthan Çelebi