TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kamp hakkında Soru-Cevap

serhattigrel serhattigrel 18.04.2022 13:19:00
Şu an kış olmasına rağmen, cuma günü 22 derece ve güneşli bir hava görünüyor, moraliniz bozulmasın, yaza geleceksiniz.

Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamam.
-Çanakkale yolu Evreşe yol ayrımından deniz tarafına saparsanız işaretler sizi kampa kadar getirecek.
-Akşam yemekleri Trakusdan. X box ile verilecek, ama bir çatal kaşığınız olsun.
-Kahvaltılar , herkes kendisi için getirecek. Çay ortada kaynayacak ,Çay şeker Trakus dan
-Gündüz hava güzel olsa da akşamları çadırda üşüme ihtimaline karşı arabalarınıza birer battaniye atmanızı öneririm,
-Mutlaka sandalye getirin, yemekte , sohpetlerde , film gösterisinde ,yerde kalmayın.
-Gelince kayıt masasına uğrayın .

Covit ile ilgili en ufak bir şüpheniz var ise kampa katılmaktan vaz geçin, veya test yaptırıp gelin.

Sorularınız var ise bekliyoruz,

Kamp için bir WahatsApp gurubu kurulacak ve duyurulara kamp boyunca oradan devam edeceğiz.

Bilgilerinize

DilekveTunç DilekveTunç 21.04.2022 13:39:00

Açıkçası çizme satın alayım mı diye kendim için sormuştum. Yürüyerek yapılacaksa ihtiyaç olur anlamında. Çizmemi başka şehirde bırakmıştım da. Çok çok teşekkürler. dg

serhattigrel serhattigrel 21.04.2022 00:50:00

Jenarratör yeterli olacaktır, ancak, bir çoklu 220 uzatmanız olur ise , pirizlederde boş yer bulma şansınız artar. Güvenlik açısından çadırlarda değerli bir şey bırakmamanızı tavsiye ederiz, arabada bırakacağınız, kilitli ekipmandan şüpheniz olmasın, sahada bizden başka kişi olmayacak, en yakın köy 3 kilometre, bizim alandan yabancı araba geçmeyecek. Bekçi tutmadık, ama bizlerden birileri mutlaka her zaman sahada olacak.

serhattigrel serhattigrel 21.04.2022 00:43:00

Dilek, ilk seçtiğimiz kamp yerinde bir yuva tespit edince kampın yerini değiştik, sahada dolaşım serbest olmayacak, yani araba ile sadce izlerden gidilecek, yürüyerek gidenler de patikaları bırakmayacak. Tüm bunları kampta araziye çıkmadan konuşacağız.

halibut halibut 19.04.2022 10:48:00

iki sorum daha var, - jeneratör olduğu bilgisini Gülcan Hanım'dan aldım ama şarj konusunda ( telefon, makine pilleri) için jenaratöre güvenebilir miyiz? Özellikle arazi sonrası yoğunluk olacaktır. - Kamp alanı güvenliği; araçta arazideyken laptop, tablet vs gibi donanımlar kalacak. Bu konuda altyapımız yoksa minimum alet edevat ile gelmeyi tercih edeceğim.

DilekveTunç DilekveTunç 19.04.2022 01:21:00

Kuşların göç ve üreme zamanı yapıldığı için alana, kuşlara baskı yaratmamak için katıldığım TRAKUŞ kamplarında gruplara bölünülmüştü . Sabah organizasyon grupları (araçlarımızı) ayarlardı ve her gruba bir yerel rehber olurdu. Alanı bilmiyorum burası için organizasyondakiler buraya daha net cevaplar: Araçlarla mı, yürüyerek mi gruplara ayrılacağız? Ben de merak edenlerdenim. Dilek

camlica camlica 19.04.2022 00:50:00

Merhaba Cihan bey tabikide arazi sulak ve çamurlu kısımlarıda var Kasık çizmesi,normal çizme,tulumunuz mutlaka yanınızda olsun bu hafta kavak deltası biraz yağış aldı ama kamp günlerinde bahar havası var rüzgar güneyden hiç yok denecek kadar az şartlar mükemmel olacak kısmetse.

halibut halibut 18.04.2022 17:48:00

Aynı kaygılarla soruyorum, suya girecek yer var mıdır? (Kasık çizmesi, tuluma gerek var mı?) yürüyüş için ayakkabı seçimi, zemin şartları (çamur, balçık ) fikir verebilir misiniz?

mebeos mebeos 18.04.2022 16:42:00

Maşallah :) olsun uzaktan dürbünle izleriz artıkın :) hemde araziyi öğrenmiş olurum bana yakın olmasına rağmen hiç gitme fırsatım olmadı bundan sonra sık sık ziyaret ederim önümüzdeki dönemlerde. Şimdiden emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

cenkzeynep cenkzeynep 18.04.2022 16:22:00

Mehmet bey, alan için en iyi tarihi seçtik, tür olarak çok zengin geçecektir ancak fotoğraf birazda şans işi olacak. Katılımcı sayımız 100 ü geçti, gruplara bölmemiz iyi olacak. Cuma akşamı programı son kez gözden geçirip Cumartesi uygulayacağız. :)

cenkzeynep cenkzeynep 18.04.2022 16:17:00

Ahmet bey, 21 Nisan da Evreşe ilköğretim okulunda bir eğitim programımız var. Sanırım öğleden sonra 3 gibi bitmiş olur. Kampı o zaman kurmaya başlayacağız.

mebeos mebeos 18.04.2022 16:15:00

Kuş çekimleri nasıl olacak arazi yürüşü tarzı mı yoksa kamuflaja mı girilecek. Bayağı kalabalık olacağız çekimlerde gruplara bölüneceğiz sanırsam. Sabırsızlanıyorum acemi olarak benim ilk deneyimim olacak umarım güzel olur :)

asbr asbr 18.04.2022 15:05:00

21 Nisan da gelmek istesek kamp yeri ile ilgili sıkıntı yaşanır mı?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT