TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Akdeniz çorak toygarı

Mertir Mertir 31.05.2022 10:25:00
Geçen hafta küçük çöl toygarı için ceylanpınar tigem arazisine gittik orada çektiğim çorak toygarlarını siteye yükledim ve türkistan tanımı verildi aynı bölgede farklı gözlemci ve fotoğrafçı arkadaşların çektiklerine akdeniz tanımı verildi. Daha önceki paylaşımınız da kuşların görsel belirleyici bir farkının olmadığını sadece dağılım gösterdiği bölgeden dolayı tanım verildiği duyurulmuştu, Benim yüklediğim kuşun neden akdeniz çorak toygarı tanımı almadığını merak ediyorum . Teşekkürler 🙏

zaferK zaferK 11.06.2022 14:14:00

Ertan bey merhaba Çorak toygarının ‘’Akdeniz ve Türkistan çorak toygarı’’ şeklinde iki alttür olarak kabul edilmesi ile kuşun ‘’tanım-onay’’ konusu sorun olmaktadır. İki türün kesin tanımı sadece DNA tetkiki ile belirlenebileceğinden , kaydedilen bölgeye göre tanım ve onay verilmesi –toplantı kararı olarak-tavsiye edilmiştir.Bu vesileyle Akdeniz kıyılarında kaydedilen kuşlara Akdeniz çorak toygarı ,Akdeniz kıyıları dışında kaydedilen kuşlara Türkistan çorak toygarı tanımı yapılması öngörülmüştür.Bazı tanımcılar toplantı kararları doğrultusunda tanım ve onay gerçekleştirse de ,bu görüşü benimsemeyen bazı tanımcı arkadaşlar Akdeniz kıyıları dışında kaydedilen ,güneydoğu menşeli kuşlara Akdeniz çorak toygarı tanımı yapmışlardır.Bu tanımcı arkadaşlar görüşlerinde haklı olabilirler ,ancak farklı tanım ve onaylar hem kayıtlarda düzensizliğe ,hem de fotoğrafı yükleyen arkadaşların –haklı-itirazlarına neden olmaktadır. Konu site yönetimine iletilmiştir
öneriler doğrultusunda tekrar değerlendirileceğini umuyorum
selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT