TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İst-Anadolu yakasında kuş gözlemi

KuthanC KuthanC 12.06.2022 11:41:00
Merhaba,

Ben normalde bir süredir yurtdışında yaşıyorum ama yaz için İstanbul Kandilli deki evimize geri geldim. Türkiye'de yaşarken kuşçuluktan haberim olmadığı için burdaki türlere ve gözlem yerlerine yeniyim. Özellikle Anadolu yakasında gözleme çıkan ve beni de yanında götürmek isteyen birisi olursa memnun olurum :)

Şu anda arabam yok ama yol üstünde bir yere veya direk gözlem yapılacak yere gelebilirim. Haftaiçi bile çoğunlukla müsaitim şu ara.

Gözlem yapılacak yerlere eKuşbank tan bakıyorum ve türlerle de az çok aşinayım, amacım daha çok sosyalleşmek ve tecrübeli birisiyle araziyi tanımak.

Bu arada güvenebilmek için kimin nesi olduğumu bilmek isteyebilirsiniz diye yazayım, 24 yaşındayım, erkeğim, Malzeme müh. öğrencisiyim. Telefon numaram 05336552733 whatsappten yazabilirsiniz.

Trakuş sitesini çok iyi bilmiyorum o yüzden gönderiyi yanlış yere koyuyorsam adminler uyarırsa düzeltirim.

Herkese keyifli günler diliyorum.

KuthanC KuthanC 13.06.2022 16:07:00

Teşekkürler Dilek Hanım, Yelkovanlar hakkında şimdi biraz okuma yaptım çok güzeller, önümüzdeki günlerde sahilde erken saatte yürüyüşe çıkacağım görmek için. Trakuş dört çeker ekibinin de tekneyle Yelkovan turu yaptığı videoyu izledim yunuslarla beraber çok güzeldi :) Araziyi de eğer fotoğrafa uygun bir gün ise 150-600 mm sigma lens yardımıyla yaparım değilse de küçük bir dürbünüm var kompakt / hafif olduğu için onu da yanımda taşırım.

DilekveTunç DilekveTunç 12.06.2022 15:41:00

Hoş geldiniz, hemen sahile inip boğazda denize değecekmiş gibi gruplar halinde uçan yelkovanları gözlemlemekle başlayabilirsiniz, Haziran'ı takip eden eden aylarda oldukça azalacakları için şimdiki şöleni kaçırmayın. 15 - 30 Ağustos arası gözünüz havada olsun Kandilli'de ya da her nerede olursanız, leylek göçü yoğun bu zaman diliminde. Yavaştan süzülerek uçan arı şahini, kartal gibi türlerde başlar. Eğer Eylül'e kalırsanız, çok yüksek sayıda şahin, kartal gibi türleri Kandilli'den Beykoz tepelerinden izlersiniz. Arkadaşlarda güzel teklifler yazacaktır. BU arada dürbün mü fotoğraf makinesi le mi arazi yapacaksınız? Selamlar, Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT