Selim merhaba... Aynasız iki farklı NIKON ürün kullandım ,videoda mükemmel ,sorun yok...ama fotoğraf konusunda ,özellikle otofokusla ilgili ciddi sorunlar var.Örneğin ,büyük objeleri bulup odaklayabilirseniz makine otofokus yapıp takip ediyor ,ama ötücü kuş gibi küçük objelerde otofokus bir işkence...önce kuş hizasında büyük bir objeyi netleyeceksiniz ,sonra kuşu bulup otofokus yapacaksınız.NIKON Z9 da bu sorunun aşıldığı söyleniyor ,ama denemedim...zaten Z9 la işim olmaz.Diğer markalarda ciddi bir otofokus sorunu yok ,ama onlarda da başka sıkıntılar var.Halen sorunsuz gibi görünen birkaç model var ,Canon R5 , Sony A7R IV ve Sony A9 gibi. Ama genelde aynasızların neredeyse tümü video özelliklerine ağırlık verdiği için şimdilik aynasız konusunda kararsızım. Ekipmanları satışa çıkartmamın sebebi farklı...bir manken ajansından ''Model fotoğrafçılığı'' için teklif aldım.Artık kuş fotoğrafçılığını bırakıyorum...bazı şartlarım var ,kabul ederlerse başlayacağım.Yamuk yapmasınlar diye yazılı belge isteyeceğim... :) Olmadı ,overlok işine gireceğim... :) Selamlar ,sevgiler...