TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon EOS R6 ve R7 (1.6 croplu) diğer Aynasız Modelleri Hk.

hakbal hakbal 6.07.2022 07:54:00
Merhaba arkadaşlar,
Canon 7DM2 ve 6DM2 kullanıcısıyım uzun süredir teknolojiyi takip edemedim.Spor ve Kuş fotoğrafları çekiyorum tanıyanlar bilir. Trakus üyelerinin aynasız makine (Canon R Serisi) kullananların DSLR ye avantajlarını özellikle kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Tamam görünürde hafif, video özellikleri iyi, R adaptörle EF lenslerle kullanılabiliyor.
Şu an R7 ön sipariş verilebiliyor, R3 amiral gemisi vs...

Aklıma takılan sorular şöyle;
1- İSO performansı 1DX serisine yakın mıdır?
2- EF lenslerle AF hızında kayıp var mı?
3- TC ile kullanıldığında AF sorun oluyor mu?
4- Mekanik ve Dijital perde hızlarının farklı olması getirisi götürüsü nedir?
5- Aynasız makineye geçmeye değer mi?

Fikrini paylaşanlara peşinen teşekkürler 🙂👍
Selamlar, saygılar.

reyhoustaaa reyhoustaaa 6.07.2022 11:55:00

Bence iso yu fazla kafanıza takmayın çünkü 3200iso da bile artık çoğu aynasız çok başarılı sensörü 90d ile kullanılan sensör ile aynı sensör o nedenle 90d ne kadar başarılı ise bu onun üzerine yeni özellikler konulmuş aynasız hali. Af hızında prime lens kulanırsanız kayıp farkı olmayacaktır ancak zoom lens kullandığınızda çok hissetmesenizde bir fark olacak. Mekanik ve dijital arasındaki en önemli fark rolling shutter denilen dalgalanma etkisidir. Çok hızlı nesneleri çekerken malesef dalgalanma çok bariz bir şekilde belirgin oluyor. Ancak dijital perdenin en güzel özellikleri yüksek seri çekim hızı ve sessiz seri çekim imkanı vermesidir. Aynasız makine artık gelecek halini aldı dslr makine üretimi yavaş yavaş sona eriyor o nedenle ileriyi düşünmek gerek. R7 de malesef çok iyi olmayan bir buffer performansı var 31 fotoğrafa kadar çekime imkan veriyor seri çekimde buffer çok çabuk dolacaktır. Neyseki uhs-2 kart kullanılabildiği için dolduduğunda boşlamasıda kolay olacaktır.

vodo vodo 6.07.2022 19:21:00

Merhaba ben bir süredir r5 bady ef 500 f4 ve canon 1,4 III teleconverter kullanıyorum... 1 - Ben daha iyi bir ıso perfonmansı bekliyordum tek yetersiz gördüğüm konu bu oda ef bir lens kullandığım için olabilir..Yeni nesil noıse temizleme sistemleri topaz denoıse AI harika bir çözüm oldu.. 2-Daha önce 7d m2 kullanıyodum ve bu iki makina mukayese bile edilmez göz takip harika uçan konuda olsa herşeyi yakalıyor diyebilirim.. 3-1,4 III serisi teleconverter ile birlikte neredeyse af hızında kayıp olmıyor diyebilirim.. 4 -Genel olarak mekanik perde kullanıyorum ..Dijital perdede hızlı kanat hareketlerinde oluşan bükülmeler beni rahatsız etmedi bazıları hoşuma bile gidiyor... 5-Aynasıza geçtiğimden beri çok daha fazla an yakalıyorum zamanında neler kaçırmışız diyorum hatta....

zien zien 12.07.2022 01:39:00

Canon R5 ve R6 modellerini 100-500mm ve 800mm f/11 RF lensler ile inceledim. Youtube kanalımda detaylı inceleme videoları var. Şimdi de R7 ve R10 modellerini inceliyorum. R7 incelemesi bu Perşembe yayında olacak. Bence artık aynasızlar DSLR gövdeleri kuş ve spor alanında da geçmeye başladılar. R5, R6, R7, Nikon Z9, Sony A1 zaten geçti bile.... Kanal linki: https://www.youtube.com/c/AliSenelFotograf

yasar16 yasar16 12.07.2022 11:05:00

R7 inceleme sonuçlarını merakla bekliyorum ...

hakbal hakbal 13.07.2022 14:13:00

Ali bey teşekkürler, kanalınıza abone oldum aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler.

ksondas ksondas 18.07.2022 19:40:00

Bugün aşağıdaki linkte; 7dm2, R7,R5, ve 90D ile ışıksız bir ortamda çektiği fotolarin karşılaştırıldığı bir video izledim. Çektiği fotoları açıklamadaki linkten indirebiliyorsunuz. R7 nin iso performansının 90d den bariz daha iyi olduğu görünüyor. https://youtu.be/jsdMfhZvI_E

hakbal hakbal 19.07.2022 08:26:00

Aynasız iso performansı gerçekten bariz biçimde iyi görünüyor. Teşekkürler.

UHO UHO 7.08.2022 17:12:00

Merhaba, daha önce 7D Mark II kullanmıştım. Bundan beş ay önce R6 ile 800mm f/11 aldım. Doğrusu pek çekim yapamadım. Galerimde bir iki fotoğraf var. Aynalı ve aynasız 7D ve R6 yı kıyaslayacak olursam R6 da yeni özellikler var örneğin hayvan gözü baz alınarak otomatik netleme özelliği var. Bunun kullanışlı olduğunu düşünüyorum. ISO performansı 7Dye göre daha daha iyi. Vizör tam istediğim gibi. R6ya henüz EF serisi bir lens takmadığım için bu konuda bilgim yok. Aklınıza takılan sorulara cevap vermek isterdim ama malesef sadece son sorunuza cevap verebilecek bilgim var. Evet ben 7Dden sonra R6 ya geçtiğim için pişman değilim. Ancak bende bir sorun var malesef fotoğrafa zaman ayıramıyorum. Yeni makinam ve lensim gıcır gıcır uyuyor. :( Kıyabilsem satmayı düşünüyorum :) henüz kıyamadım !

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT