PUHU HAKKINDA
avşarbey 23.11.2022 21:42:00
PUHU HAKKINDA
Pazar gününden bu yana duyduğumuz heyecan, mutluluk, telaş hepsi bir anda yerle bir oldu. Bu kadar panik bu kadar sıkıntı nedir anlamadım. Biz zaten kuşun hikâyesini yazdık. Nasıl bulunduğunu neler yapıldığını iki kez Veterinere götürüldüğünü ve hiçbir sağlık sorunu olmadığı kanaatine vararak kuşu yeniden doğaya saldık. Hatta son olarak Osmaniye Milli Parklara götürülerek Ali Murtaza Doğan ve Ulaş karan tarafından teslim edildiğin orada da yapılan kontrollerinde hiçbir sorunun olmadığı, Milli Parklar Veterinerliğinin de hiçbir sorunun olmadığı kuşun bir iki gün kontrol altında tutulması gerektiğini apaçık yazdık. Hatta kuşu otomobilin bagajından çıkartmaya çalıştığımızda Ulaş karanla birlikte birer ayağını kavrayarak parkaya sarıp dışarı çıkartmak istedik Puhu ikimizi birden bagaja çekti. Kuş bu kadar güçlü sağlıklıydı.
Buna rağmen telefonların sansar gibi çalışmasına ne gerek var. İki gün sonra Osmaniye valisinin de katılımıyla törenle doğaya salınacak. Kuşun tüyü kırışıkmış, altın tarak kuaförüne gitmemiş, ayak tırnakları uzunmuş muş muşta muş muş.
Ali Murtaza doğan büyük bir kaza geçirdi ve yüzük parmağını kaybetti. İşaret parmağını da yüzde 70 kaybetme riski varken ve üstelik bypass iken o sazların o arazinin içerisinde kendini nasıl paraladığını ben gördüm. İki gün telefonlarımız susmadı. Ali Murtaza kuşu tekrar bulup kontrol edelim dedi. Ben gidemedin Ulaş Karan ve ailesi Ali Murtaza ya destek oldu. Doktorların elini asla bir yere çarpmayacaksın zaten yırtık olan sinirlerin kopma tehlikesi var demesine rağmen tekrar alana girdi ve kuşu sazları yararak sonra da dron kaldırarak buldu ve kuşu milli parklara teslim etti.
Bugüne kadar ne ben ne de çok yakından ve iyi tanıdığım Ali Murtaza Doğan bir kuş ekleme yüzünden katakulli yapmadık 10-12 yıllık trakuş içerisinde. Bizim bunlara asla ihtiyacımız olmadı. Olmazda. Çektiğimiz kuşta da hiçbir sorun ama hiçbir sorun yok. Puhu doğaya salındığında bunu herkes görecek.
Puhunun daha önceki çekimlerinde yuvaya kadar girildiği, 3Y kuralı ihlal edildiği, rahatsız edildiği ve puhu yuvayı terk ettiği yazıldı çizildi. Bu kadar ses getirmedi. Neden bizim çektiğimiz fotoğraflar CINCIK gibi tertemiz ve tel tel olduğu gözleri pırlanta gibi parladığı için. Göze battı. Bir ilk olduğu için. Biz fotoğrafımızın sonuna arkasındayız. Yoksa uzaktan çeker 1200x700 yükler ve kertiğimizi alırdık. Bu kadarda kafamız çalışıyor yani. Yakalı Toy hikâyesini unutmayalım. Bulundu yakalandı birkaç gün beslendi ve doğaya bırakıldı. Sıkıntı var mıydı hayır. ASLA. Bizde bulduk, besledik milli parklara teslim ettik ve iki gün içerisinde doğaya salınacak. O zamanda yine yeni kareler HATTA 4K karelerini yükleyeceğiz.
Hatta bu konuyla ilgili Ali Murtaza Doğanı eleştiren abramet08 Fatih Kocadağa da aşağıdaki yazıyı yazdım Ali Murta Doğanın Puhu paylaşımının altına.
Aslında daha çok yazılacak şey var ama neyse. Bunu da kuşun serbest bırakılması törenine saklıyorum
avşarbey 12.12.2022 21:18:00 Neyin arkasındasınız anlamadım. Kuş Milli parklar tarafından gereken sağlık taraması yapıldı ve doğaya salındı. Ben zaten keyfini çıkarıyorum fazlasıyla. Kuş milli parklar tarafından veteriner tarafından doğaya salınmışsa daha ne yapılması gerekiyor. Napalım şimdi kuşun peşinden, Suriye üzerinden Ürdün Lübnan Arabistan Katar derken Güney Afrika'ya kadar gidip hala sağ olduğunu mu ispatlayalım. Bizim bir şey dert ettiğimiz de yok zaten ama bunca yapılan emeğe, bunca yapılan zahmete ve bunca yapılan koşturmaya birilerinin de saygı duyması gerekir bence. Burada tek sıkıntı ilk kez böylesine güzel fotoğraflar çekilmesi HEMDE CINCIK GİBİ TEL TEL OLMASI. Şimdi bir şey yazacağım ama o arkadaşlardan özür dileyerek (Amacım sadece birilerine bir şeyler hatırlatmak. Yoksa her şeyi hakkıyla yaptınız ve yüklediniz); Burada ki form yazışmalarından bahsetmek istiyorum. Yakalı toy hasta yakalanıp salı verilmedi mi? Sonra Bıyıklı doğan ayağı kırık diye ayyuka çıkmadı mı daha ne kadar yazayım. Bizde kuşu kazara bulduk çektik, veterinere götürdük, tedavi ettirdik serbest bıraktık. Aklımızda kaldı tekrar kontrol ettik ölmesin diye sazlıkta duruyordu. Bu kez Milli parklara teslim ettik. En yetkili kişiler tamam diyerek doğaya bırakıldı. Yani bunu onaylamamanız gerekçesi ne. Dedim ya ilk kez bu kadar net 4K ve CINCIK gibi TEL TEL fotoğraf olması.. Emeğe, alın terine doğaya ve kuşlara duyduğumuz emeğe saygı lütfen. Biz bu işi para için yapan insanlar değiliz.. Buda böyle biline. Kafam rahat, karnım tok, keyfim yerinde