TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Site icin Öneriler

MuratC MuratC 31.05.2009 10:18:00
Müsadenizle sitemizin dahada iyi olması için kendimce bir kaç öneride bulunmak istiyorum.

1- Sitenin bence Ingilzce bir versiyonuda olsun derim. Tabiki yazışmalar ve yorumlar bölümleri değil ama en azından başlangıçta ana linkler, kuş türleri ve açıklamaları gibi bölümlerden başlanabilir. Ne gerek varki derseniz çok elzem değil ama bence olmalı. Ben şahsen bir çok yabancı kuş ve fotograf meraklısı tanıdığıma burayı referans olarak gösteriyorum ama tabi bakanlar pekte bir şey anlayamıyor. Hem ülkemizin hemde kuşlarının tanıtılması açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

2- Üyelerin sayfasında yüklediği tür fotograflarına tıklandığında o türün genel sayfası değilde o üyenin yüklediği o türün fotografları açılsa bence daha iyi olur diyorum.

3- Son olarak, daha evvelde yazmıştım ama pek tutulmadı :)) Forumlarda hala en son yorum alan konunun en başa taşınması gerektiğini düşünüyorum. Bu sistem zaten bütün popüler forum sitelerinde uygulanan yöntem. Bence bu halıyle forumlar pek kullanışlı değil. Sizinde katılımda bulunduğunuz bir başlık mesela 5 yorum almış ve zamanla kimse bir şey yazmamışsa diplerde kalıyor, sonra birisi buraya bir şey yazarsa sizin bunun farkına varmanız çok zor oluyor, değişen tek şey 6 yorum aldığı. Bence bu hem bşa gelmeli hemde katılımda bulunduğunuz başlıkları belirten bir nokta veya işaret o başlığa ilave edilmeli.

Yöneticilerimiz ne der bilemem ama bence daha kullanışlı daha modern bir site için bunlar gerekli diye düşünüyorum.

Teşekkürler, selamlar

izler izler 25.07.2009 19:02:00

beni monitors=izler yapmış bu çeviri :)

furtun furtun 24.07.2009 20:51:00

İngilizce Trakus herkesin dediği gibi zoer bir iş ama bence olması da çok önemli. Şu anda internette anında çeviri sistemleri var. Bölüm başlıklarını ingilizce yaptıktan sonra bu sistemleri kullanabiliriz. Henüz çok başarılı değiller komik cümleler çıkabiliyor. Özellikle de Türkçe tür isimleri enternasyonel sözlüklere girmediği için, ya da her sözlükte farklı olduğu için tür isimleri tercüme edilince epey eğlenceli durumlar oluşuyor.

Örneğin google ın tercüme sistemini görmek ve eksikliklerini incelemek için bu linki deneyebilirsiniz :

http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=tr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.trakus.org

Bazı siteler sayfalarına google tercüme butonu koymaya başladılar. Zamanla iyileşecek bir sistem. Hatalar görüldüğünde kullanıcıya öneri sunma imkanı vererek kendini geliştiriyor.

diskuso diskuso 21.07.2009 19:54:00

puanlamayla çok ilgilenmediğimi peşinen söyleyeyim. fotogaleri konusunda bir önerim olacak, fotogaleride bir tür ararken zorlanıyorum. hasbelkader 3-5 yıldır kuşlarla uğraşan biri böyle bir zorluk çekiyorsa yeni gelen bir üye siz düşünün neler çekiyordur. önerim şu, Riyad da görmüştüm ve collins in kuş kitabının sınıflamasıda öyle, ana başlıklar oluşturulabilir mesala ötücüler, ötücülerin altında türlerin genel isimleri mesala çinte, çintenin altında da alt açılımları. böylece bir fotoğraf çektiğinde kuşu tam tanımlıyamıyorsan genelden özele giderek daha rahat bulma imkanı olabilir. kendinden örnek bilmediğim bir kuş olduğunda trakustan önce başucu kitaplarıma bakıp tanımlama yapıyorum sonra trakusta arama yapıyorum. ingilizce konusunda trakus webinin ana başlıkları ingilizce olabilir, türler zaten türkçe/latince/ingilizce olarak girilmiş durumda bilgisayar dili ile onları çağırmak zor olmaz herhalde.

Trakus güzel bir aile, bu platformu sağlayan ve emeği geçenlere tekrar teşekkürler.

MuratC MuratC 21.07.2009 10:27:00

Bahsi gecen oneriler konusunda bir cogumuz hem fikir gibi. Acaba bu konuda bir calisma varmi?

Birde aylardir dillerde dolasan "yeni kurallar" var. Bunlar nedir? Ne zaman yayinlanacak merak icindeyiz.

Selamlar

rockisland rockisland 29.06.2009 01:18:00

Murat bey merhaba,

1. önerinize kısmen katılıyorum, olabilir ancak yorumlar türkçe olduğu için karışık bir durum ortaya çıkabilir,

2. öneriniz için ise;

Şu anda üyenin nickine tıkladığımda, profil sayfasında üyenin galeriye yüklediği fotoğraflara tıklayınca açılan fotoğraf sayfasındaki sol üst köşedeki oklarla ileri geri, yani sonraki ve önceki fotoğraf olarak dolaştığımda üyenin yüklediği fotoğraflarda geziniyorum, ama dediğiniz gibi üyenin yüklediği aynı türün fotoğrafları açılmıyor, tabi bu isteklerimiz kolay gibi görünse de yazılım açısından çok kolay olmayabilir düşüncesindeyim.

3. öneriniz ile ilgili olarak bence fotoforumda yada forumda şu anda sadece açtığınız konuya gelen cevaplarla ilgili mail geliyor, aslında diğer standart forumlarda olduğu gibi açtığınız konu değil de cevap yazdığınız konuyla ilgili yeni mesaj yazıldığında da o konuya mesaj yazan üyelere mail gelmeli bence, böylece zaten aktif olarak ilgilendiğiniz konuyu daha rahat takip edebilirsiniz,

Uzun süredir konuyu takip ediyorum ama zamansızlıktan ancak mesaj yazabildim kusura bakmayın

Selamlar

Dikkuyruk Dikkuyruk 26.06.2009 09:10:00

İkinci maddeye katılıyorum.İngilizce versiyonu olsa daha iyi olur tabi ama bu konuda sanırım epey bir emek sarfetmek gerekiyor.Hem Burak Bey in dediği gibi eksikler çok iken nasıl olur bilemiyorum.

Bir madde de ben eklemek istiyorum.Ana sayfadaki haberler/etkinlikler bölümüne yorum yapabilsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ercan3 Ercan3 25.06.2009 11:23:00

Murat Beyin 2. ve 3. önerilerine ben de katılıyorum.

1. istek de güzel ancak oldukça emek isteyen bir iş olacağı için iyi düşünmek lazım...

MuratC MuratC 24.06.2009 12:56:00

400 kusur kere okunmus. 4 kiside yorum yazmis :( Aslinda site icin biraz daha katilim olmasini isterdim. Ama bununla beraber yonetici arkadaslardanda olumlu veya olumsuz bir cevap gelse daha iyi olurdu. Yapariz, yapamayiz, iyi fikir, yok bizce uygun degil vb vb gibi gorusler bildirilse memnun olurdum.

mrmehmet mrmehmet 24.06.2009 10:29:00

2. ve 3. maddeleri ben de onaylıyorum.

Bu şekilde olması bizler için daha kullanışlı olacaktır.

dogansoysal dogansoysal 3.06.2009 17:56:00

1nci madde çok zor, yarım yamalak olacağına bence hiç olmasın ingilizce. tür sayfalarının türkçeleri bile tam değil. sadece ana başlıkların bence pek bir önemi yok, söyle bir bakmak isteyenin basacağı 10 tane başlık var zaten toplasan. geçen gün zerra kadar anlamamama rağmen kiril alfabesiyle donatılmış bir sitede anahatlarıyla gezindim :))

2nci ve 3ncü maddeye katılıyorum, çok iyi olur bence de.

sevgier...

kaanceyhan kaanceyhan 3.06.2009 11:03:00

Murat bey,

2. Kısımdaki öneriyi yapmak benimde aklımdaydı.

Yalnız 3. kısımdaki öneriye pek katılmıyorum.

ilk kez okunan bir konuyu okumayı zorlaştırdığını düşünüyorum.

Sondan başa doğru okumak anlaşılır olmuyor.

PYTHON PYTHON 3.06.2009 03:14:00

+1

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT