Tele lens hakkında yardım
ErsanKarli 16.01.2023 11:28:00
Öncelikle herkese selam ve saygılarımı iletiyorum. İsmin Ersan KARLI aranıza bir ay önce katıldım. İstanbul avrupa yakasında ikamet etmekteyim. Fotoğrafçılığa olan ilgim kuşaları sevmemden kaynaklı olacak ki yakın bir zamanda Kuş fotoğrafçılığına evrildi ve imkanlar çerçevesinde elimden geldiğince bu hobimi devam ettirmeye çalışıyorum.
Şu an kullanmış olduğum makine Canon 600d lens olarak ta elimde önceden bulunan ve bu iş için alınmamış olan Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS lens kullanıyorum. Hal böyle olunca istediğim gibi fotoğraflar çekemiyorum. Elimdeki bütçem ölçüsünde öncelikle lensimi yenileyip yaza doğruda makinemi yükselteceğim. Yaptığım araştırmalar neticesinde iki lens arasında kaldım. Konu hakkında siz değerli ustalardan tavsiye talep ediyorum.
Kararsız kaldığım lensler: Canon EF 400mm f/5.6L USM - Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS Lens (pompalı olan ilk model)
Sizce bu iki lensten hangisini almalıyım. Hangisi beni daha çok memnun eder. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.