TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KUKUMAV dile geldi !

zaferK zaferK 13.02.2023 17:40:00
KUKUMAV dile geldi
Felaket üstüne felaket ,canım burnumda
kendimi yamanlar dağına attım birkaç gün önce
bir yabani zeytin ağacı var ; bölgedeki kuşlar bu ağacın zeytinleriyle besleniyor
ağaç büyük değil ,ama maşallahı var
dallar zeytinle dolu ;rüzgar vurdukça yetişkin taneler yere düşüyor.Kuşlar bu taneleri çok seviyor ,ya da başka alternatifleri yok.Ne zaman gitsem o ağacın altında besleniyorlar

Arabada kamuflajdayım , birkaç ötücü geldi.Onları kaydederken hemen önümdeki taşın üstüne bir kukumav kondu
dikkatle beni izliyor ,ama tedirgin değil
30-40 kare fotoğraf ve 5-6 kadar videosunu kaydettim ,çok sakin
ısrarla beni izleyince aç olduğunu düşünüp bagajdan bir şeyler getirmek için arabadan indim ,kaçmadı...gayet sakin beni izliyor.Haşlanmış yumurta vardı ,soyup parçalara ayırdıktan sonra önüne attım
ürkerek birkaç metre öteye sıçradı ,ama hemen yine aynı taşa gelerek beni izlemeye devam etti
yumurtaya hiç bakmadı bile
tahmin ettim ,bana anlatmak istediği şeyler var
nitekim çok geçmeden dile geldi ve anlatmaya başladı

-Zafer hocam ,yurdum insanı beni pek kukumav olarak bilmez ,baykuş denilince de aklına hemen ben gelirim
ülkemde on kadar baykuş türü var ,ama nedense baykuş olarak genelde biz kukumavları bilirler
bilsinler sorun değil ;ama biz baykuşları uğursuz belleyip her felakette ötüşümüze laf etmeleri çok ağırımıza gidiyor
şimdi soruyorum :
-Depremler bir doğa olayı değilmidir ,depremleri de biz mi tetikliyoruz

-Bu kadar binanın yıkılmasının nedeni bizmiyiz ,’’Depreme dayanıklı’’ raporunu biz mi verdik

-İmara kapalı alanlara kaçak inşaat iznini biz mi verdik
hadi inşaatı yaptınız ,malzemeden çalmanızı biz mi öğrettik

-İnşaatla uzaktan yakından ilgisi olmayan kaldırım mühendislerinin birden ortaya çıkıp , teknolojiye uygun olmayan yüzbinlerce bina yapmasını biz mi sağladık

-Asla ruhsat alamıyacakları inşaat izni için ,aracı ve rüşveti biz mi ayarladık

-Birkaç yılda bir çıkan imar affını biz mi icat ettik

-İlgili bilim adamları defalarca uyardılar ,yakında o bölgede büyük bir deprem olacağını ,mutlaka tedbir alınması gerektiğini defalarca söylediler
hiçbir önlem alınmamasını ;konunun fıtrata ,kadere bağlanmasını biz mi öne çıkardık
daha sayayım mı ?

..
Utandım ,ter bastı
güzel ülkem adına kahroldum ;gariban halkımızın yaşadıkları tekrar geçti gözümün önünden.Eski bir devlet büyüğümüzün sözleri yankılandı beynimde ;’’Namuslu ve dürüst insanların ,namussuzlar kadar cesur olmaları gerek
yoksa hiç bir şey düzelmez
’’

cesuru cesuru 13.02.2023 21:04:00

İşin en acı tarafı , her felaketten sonra verilen tüm siyasal vb. demeçlerde " bundan ders almalıyız, şu nu yapacağız bu nu yapmalıyız vs." gibi , daha da süslü sözler hep duyarız. Doğru teşhisler yetkili kurumlar tarafından yapılır ve çözümü de sunulur. Sonuç Bir sonraki felaket daha fazla hasar bırakarak bizim sabırlarımızı zorlar. Çünkü olumlu bir gelişme olmamıştır geçen onca sürede. Neden?

zaferK zaferK 13.02.2023 21:50:00

Nedenini herkes biliyor Cesur...yazacak çok şey var ,ancak bundan fazlası siyasete giriyor ve sitemiz bunun için uygun bir platform değil...selamlar...

ejder ejder 14.02.2023 15:56:00

Sorma hocam o insanlar kadar olmasada maneviyatımız perişan oldu ağzımızın tadı kaçtı yüreğimiz yandı mahvolduk günlerdir makina bana ben makinaya bakıyorum o insanların bu çok zor günlerinde fotoğraf çekmeyi dahi kendime bir keyfiyet yerine koyuyorum hiç içim almıyor Rabbim cümlesine,enkaz altında çıkmayı bekleyenlere,tüm çalışanlara,ailelerine,sevdiklerine,sabırlar versin yardım eylesin İnşallah Türkiye'mizin başı sağolsun Türkiye'de sudan bile ucuz olan tek şey İnsan hayatı malesef

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT