TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sahte SSD harici taşınabilir disk

zaferK zaferK 16.02.2023 22:46:00
Bu aralar AliExpres alışveriş sitesinde inanılmaz fiyata SSD harici depolama ürünleri satılıyor.Merdiven altı üretimi ve sahte ürünler.Örneğin 8-16 TB SSD taşınabilir harici diskler 300-350 TL civarında ,Türkiyeye gelişi 500 TL kadar tutuyor.Kredi kartı büyüklüğünde ve 8-10 gr.ağırlığında.Bilgisayara taktığınızda biraz yavaş aktarım dışında sorun görünmüyor ;aktarım bittikten sonra veriler açılıyor ve normal görünüyor.Ama birkaç saat sonra veriler açılmıyor ya da kart kendini kapatıyor ,Codec sorunu uyarısı filan yazıyor.Format ve biçimlendirme hiç bir şekilde sorunu çözmüyor.Araştırdığımızda onlarca tüketicinin mağdur olduğunu ,ürünün sahte olduğunun yazıldığını gördük.Allahtan kartı getirten arkadaş sorunu zamanında aktardı ve başka sipariş vermek isteyenleri uyardık.
Sadece SSD değil ,bu aralar bir çok sahte ürün inanılmaz ucuz fiyatlarla pazarlanıyor ve ne hikmetse Aliekspres gibi ciddi site de buna izin veriyor ,üstelik tüm olumsuz yorumlar ve uyarılara rağmen.
Sonuçta ;ederinin çok altında pazarlanan kuşkulu ürünlerden uzak duralım .Bu aralar bilinen markalar dışında ürün almayalım.Selamlar...
https://www.aliexpress.com/af/Portabl-SSD.html?catId=0&initiative_id=SB_20230216160603&SearchText=Portabl+SSD&spm=a2g0o.productlist.1000002.0

YALNIZKURT YALNIZKURT 16.02.2023 23:44:00

Zafer abi Aliexpres kaliteli falan değil. Benim ilgi alanıma girdiği için iyi bilirim bıçak alırım. Dünyaca ünlü marka bıçaklar ve üzerinde çok üst kalite çeliklerle (m390-elmax) üretildiğini yazıyor ilanda. O fiyatlara çakı halinde almayı bırakın çeliğini alamazsınız. Aynı sitede elmax veya m390 çelik gerçek çakılarda var. Onlar diğerinin neredeyse 2-3 katı. Kısacası bu sitede ürünlerin hem gerçekleri var hem çakmaları var.

zaferK zaferK 17.02.2023 14:29:00

Haklısın Murat ,bu siteden uzak durmakta yarar var.Birkaç yıl önce ben de bir lenscoat almış ,ama bin pişman olmuştum.Zaten fiyata vergi ve kargo ücreti eklendiğinde oradan alışveriş etmenin bir anlamı kalmıyor.Eskiden ,ürün çeşidi sıkıntısı ile belki ihtiyaç duyuyorduk ;ama şimdi dilediğiniz her ürüne ülkemizde ulaşma imkanı var.Piyasa araştırması ile ,uygun fiyata birçok ürün temin etmek mümkün
selamlar

latifcim latifcim 21.02.2023 21:18:00

bende ocak ayında aynı siteden SSD 8 tb barici bilgisayar diski aldım 350 tl idi. Fakat 140 KB dan fazla yükleyemedim neler yaptımsa olmadı. Bilgisayarcıya götürdüm yazılımla 8 TB gösteriyorlar ama yalan dedi. Aliexpres le yazıştım iade edin dedi. İadesi için PTT 150 tl İade parası ödeyip cihazın parasının iadesini istedim .uzatmayalım bahaneler ile ödemediler sonunda bize iade gelmedi siz PTT den iadenin nerede olduğunu sorun dediler. PTT ye dilkçe verdim dilekçem istanbula gönderildi, bir ay geçti ptt den haber yok . İkinci dilekçeyi verdim 10 gün oldu cevap yok. Yıllarca a liexpres ten çok şey aldım aldatılmadım herşeyin ilki varmış .

beratt beratt 23.02.2023 12:27:00

Büyük hatıraları olan ve önemli verileri markası belli olmayan ve ucuz ürünlere emanet etmeyin kesinlikle. Uygun fiyatı ile insanın aklını çelmiyor değil fakat sonucunda üzülen biz oluyoruz. Belli markaların ürünlerini tercih edelim mümkünse. NOT: WD ve Seagate kullanıyorum yıllardır ve bir sorun yaşamadım. Sil

zaferK zaferK 23.02.2023 15:34:00

Aslında sayfaya girdiğinizde ,karşınıza çıkan şaka gibi '' 32 TB ,64 TB ,128 TB....SSD '' ilanları ,nasıl bir dolandırıcılkla karşı karşıya olduğunuz hakkında fikir veriyor.Çünkü tanınmış firmaların 4 TB SSD ürünleri bile 5000 TL'den başlıyor...malum sitenin ilanlarındaki kadar yüksek kapasiteli ürünler henüz üretilmedi zaten...:) Sil

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT