Tebrikler, Dünde (3.3.2023) Düzce'de görmüş Tayyar bey, İbibikleri İSt. Bahşayış, Büyükçekmece'de görmüş Kemal Ergün bey ve gözlemciler. Bahar ve kuşlar herkese umut ve moral olur umarım. İLK LEYLEKLER 1 ŞUBAT İZMİT OTOBANI Elim gitmemişti paylaşamaya ilk leylek kayıtlarından birini karamandan.com'da Ahmet Tek köşesinde yazmış. Türkiye'de göçe toparlanan leylekler mi, biraz daha yakın ülkelerdeki mi, yoksa çöplüktekiler mi onu da ornitologlar araştırır. Sercan'a danıştım, çöplükler uzakta o gişelere dedi. Kuzey Marmara Otoyolunda İzmit gişelerini geçtikten hemen sonra tipi bastırdı. Gözüm direklerin tepesinde büzülerek soğuktan korunmaya çalışan kuşlara takıldı. Kuşlar diyorum ama bunlar düpedüz leylek. Şubatın ilk günüydü ve ben leylekleri görmüştüm. Her direkte bir yuva ve yuvalarında tortop olmuş leylekler. Leyleklerin bu kadar erken döndüklerini bilmiyordum. Mevsimler mi şaşırdı, leylekler mi diye düşünüp, bu konuyu yazmayı planlarken, yüzyılın felâketi 10 ili yıkıp enkaza çevirdi. Binlerce insan hayatını kaybederken, depremin artçı şokları yüreklerimizde onulmaz yaralar açtı. https://www.karamandan.com/makale/14024989/ahmet-tek/zeynepe-agit