TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Site için bazı öneriler

Ercan3 Ercan3 25.06.2009 11:30:00
Merhaba,

Zaman zaman forumda site için bazı önerileri okuyorum. Benim de sitenin daha kullanışlı olması amacıyla yorumlarınıza açmak istediğim bir kaç önerim var:

1- Fotoğraf sayfasında kullanıcı yorumlarına yanıt yazdıktan sonra ana sayfaya gidiyor. Bunun yerine fotoğraf sayfasında kalırsa birden çok yoruma yanıt yazmak daha kolay olacak.

2- Bilmiyorum daha önce yazıldı veya konuşuldu mu tekrarlıyor olabilirim, fotoğraf arama ekranı olabilir. Fotoğraf girişinde yazılmak zorunda olan tür, fotoğraf türü, il gibi alanlara göre arama yapılabilir. Böylece mesela Uşak ta yaz dönemi çekilmiş kuşları arayabiliriz.

3- Üyeleri yaşadıkları şehirlere göre listelenebilir. Böylece herhangi bir seyahat durumunda gideceğimiz şehirde yaşayan Trakuş üyelerini listeleyebilir, irtibat kurabilir ve birlikte gözlem ve fotoğraf için araziya çıkabiliriz.

4- Sayfanın solunda altlarda yer alan kullanıcı adı daha üstte bir yere alınabilir mi? Mesela sağ üstte menünün sağına veya sol üstte Yeni Tüler üstüne alınabilir. Kendi sayfamıza gitmek için sayfada aşağı yukarı hareket etmek gerekiyor bunu engellemiş oluruz.

5- Daha önce forumda yazdığım ancak pek yanıt alamadığım bir konu da türleri gruplandırmayla ilgili.
Gözlem girişi ekranında kuş türleri belirli gruplara halihazırda bölünmüş durumda. Bu gruplar Türükiye nin Kuşları sayfasına da eklenebilir. Tür listesi yanısıra Tür Grupları Listesi de olabilir ve ilgili tür grubuna tıklatıldığında o gruba ait türler birer ön fotoğrafla birlikte listelenebilir ve link üzerinden ilgili tür sayfalarına gidilebilir. Tür sayfalarının altına da türün ait olduğu grup yazılarak bu gruba ait diğer türlerin linki verilebilir. Hatta birer tanıtıcı fotoğrafları da yer alırsa türler arasında gezinmede faydalı olur. Aynı gruba ait türleri okurken ilgili türler arasında geçiş ile bilgiye daha kolay erişilebilecektir.

Yorumlarınıza sunulur...

Selamlarımla

Ercan3 Ercan3 29.06.2009 09:38:00

Bu konularda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Özellikle site yönetiminin bu konulardaki düşüncelerini öğrenmek isterim. Olabilir, olmaz, gereksiz, yapılacaklar listesinde v.b. yanıtlar da yeterli... :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT