TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

FotoGaleriye tanımsız fotoğrafları yükleme öncesinde ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 29.06.2009 02:42:00
Merhaba,

Bazan Fotogaleriye fotoğraf yükleyen arkadaşların, tanımsız fotoğraflarının uzun süre bu halde kaldığını ve neden işin uzadığına üzüldüklerini okuyorum ve ilgili yere gitmesinde gecikme olduğu da ortaya çıkıyor böylelikle ...

Acaba; şüphede kaldıkları fotoğrafları yükleme aşamasında, Fotogaleri yükleme aşamasının ilk penceresinde üstte bir yerde ve göze çarpan bir renkteki yazıyla, mesela : Trakuş tür sayfalarından karşılaştırma yapmaları, Kuş Rehberi kitaplarından karşılaştırma yapmaları, ya da önce / fotoforum / bölümünde yayınlayıp, ustalardan tanım belirleyip ona göre yayınlayabilecekleri şeklinde bir satır konabilir mi ki ?

Böylelikle; arkadaşlarımızın fotoğrafları tanımsız kalmayarak, hemen tür sayfalarına veya kendi fotoğraf portfolyalarına eklenmiş olur diye düşündüm .

Selamlarımla ,

izler izler 8.07.2009 20:19:00

bu akşam tanımsızlara bakalım

izler izler 1.07.2009 21:38:00

hami beye katılıyorum

ergünle her gece msn de buluşup gece geç saatlere kadar tanım yapıyorduk :)

o da yok şimdi...

tekliflere açığım :)

izler izler 1.07.2009 21:35:00

yorum yazamadım buraya?

hamisami hamisami 30.06.2009 23:25:00

Bu konuda, fotolarının tanımsız kalmasından şıkayetçi arkadaşlarımızın anlaması gereken bir gerçek var.

Tür tanımı yapan 2 tip gözlemci var.

Birincisi kitaptan yani görünüşten, diğeri sesten uçuştan ve görünüşten.

Fotodan tanım yaparken ses ve uçuşu unutun gitsin.

En fazla yılın hangi zamanında çekilmiş, hangi rakımda gibi bilgiler yardımcı olabilir ve onlar da doğru girilmiş ise.

Onun içindir ki ikinci tip kuşçular fotodan tanım yapmıyorlar.

Çekilen her fotonun tanım bulması imkansız.

Verdiğiniz linkde benim de yorumum var, Kazım hocam da boza benzetmiş ama kesin konuşmak zor.

Bazı fotolar da tanımsızlarda kalmak durumunda.

Sevgili Çapacı nın önerisini aylar önce ben de yapmış idim.

Tanım komitesindeki arkadaşlar ve ilgilenen üyeler her ay bir gün sohbet odasında toplanıp tanımsızlarda kalan türlere son noktayı koyabilirler.

Hoş bir sohbet olu bence, sevgiler

Selamlar, sevgiler.

KANDIZLIK KANDIZLIK 29.06.2009 02:47:00

FotoGaleriye tanımsız fotoğrafları yükleme öncesinde ;

Bazan Fotogaleriye fotoğraf yükleyen arkadaşların, tanımsız fotoğraflarının uzun süre bu halde kaldığını ve neden işin uzadığına üzüldüklerini okuyorum ve gecikme konusunda kendilerini haklı buluyorum ...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT