X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

gözlem teleskobu

Mertakcay Mertakcay 12.03.2024 15:10:00
svbony marka bir kuş gözlem teleskobu bakıyorum. daha önce kullanan hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır? yada yerine tavsiye ettiğiniz bir ürün

İbrahimozturk İbrahimozturk 31.03.2024 14:43:00

Selamlar Mert bey... Bu tarz ürünler düşük kalite malzeme kulanımından dolay chromatic aberasyon dediğimiz renk kaymalarına ve netlik kaybına neden olur. Ben olsam kesinlikle almazdım çünkü para israfı olur. Bu tarz Spotting Scope larda hedef obje uzakta olacağı için en az renk ve netlik kaybı olan ürünlerin kullanılması daha uygundur. Örneğin Vortex dimondblack serisi, Kowa TSN serisi, VANGUARD Endeavor HD 82A (bu biraz eski bir seri ama fiyatına göre çok kaliteli görüntü sağlıyor). Bu ürünler orta kalitede olup 'a yakın başarı grafiği olan ürünlerdir. Fiyat olarak da tabiki bütçe dostu sayılmazlar; bu yüzden öncelik olarak sürekli tripodla sabit durup uzaktaki hedef objeyi tanımlama için gözlemleyecekseniz alın ama kısa gözlemler için çok efektif bir ürün olmayacaktır.

bergan147 bergan147 29.03.2024 11:17:00

Merhabalar ben svbony sv28 25-75x70 modelini kullanıyorum. swarovski teleskobundan bakmış biri olarak svbonynin optik kalitesi ortalama. çok uzaktaki kuşlara 50 üstü zoomlarda bakarken renk bozulmaları olabiliyor. bunda tabii ki optik kalitesinden bağımsız atmosfer bozulması da bir sebep. onun dışında 50-60x civarına kadar gayet yeterli. 75x kısmına kadar da çeviriyorum ben bozulma olabilse de. Fiyatına göre fena değil diye düşünüyorum. Ayrıca sv28in kendi sitesinde zoomuna optik çapına ve optiklerine göre (bak7, porro vs) 4 5 alt modeli görünmekte. ben sipariş ettiğimde gelenin hangi optiği kullandığını anlayamamıştım. ama çin malı ürün için birbirleri ile çok farkı olmayacağını düşünüyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT