X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

Hüsamettin dedi ki ;

zaferK zaferK 9.05.2024 10:55:00
Birkaç gün önce yakın dostum eğitimli ve usta fotoğrafçı Hüsamettin ile ,aynasızlar hakkında bayağı konuştuk.Açıklamaları ve önerileri bana ilginç ve yararlı gibi geldi.Sizlerle de paylaşmak istedim

-Hız pahalıdır ,kalite+hız daha pahalıdır
amaç hobi veya ticari ise karar vermeden önce düşünmekte yarar var.
-Mevcut modeller için ‘’Yok artık ,bu nasıl mükemmel bir teknolojidir?’’ demeyin
çok değil en geç bir yıl sonra aynı firma veya başka bir firma çok daha iyisini pazarlayacaktır.
-Aynasıza geçilmesi şimdilik tercihtir ,kaçınılmaz değildir.Kaçınılmaz olması için daha en az 5-6 yıla daha ihtiyaç var.Bizi hayrete düşüren yenilikler henüz emekleme aşamasındadır.Tüm yetenekleri kusursuz gibi sergilense de halledilmesi gereken birçok teknolojik sorun var.
-Avantaj diye sunulan ekipman yeteneklerinin yaklaşık %20 si gerçek ,kalan %80 pazarlama stratejisidir.
-Mevcut yeni bodylerde 480-760 arası menü-alt menü seçeneği var.Bunlarla uğraşıp bir karara varmak ciddi uzmanlık gerektiriyor ;oysa biz doğal yaşam fotoğrafçıları için 3-5 ,bilemedin 10 kadar ayar yeterli.Bilerek veya bir bilenden yardım alarak yapacağınız bu kısıtlı ayarlama ile mutlu sonuca ulaşabilirsiniz.
-Birçok ‘’body’’ye eklenen farklı ve ilginç fonksiyonların bir çoğu ,sadece pazarlama stratejisidir;çünkü henüz rantabl değildir ve geliştirilmeye-düzeltilmeye ihtiyaçları vardır.(Örnek :Burst modu.Bu modda iken makine fotoğrafları ara belleğe kaydeder ,durup fotoğrafları inceleyeceksiniz ,beğendiklerinizi ara bellekten karta aktaracaksınız.Bu arada yüzlerce daha ilginç enstantaneleri kaçırmış olacaksınız.Kaydedilen 0,5 sn.önceki enstantanelerin ara belleğe değil ,doğrudan karta kaydedilmesi gerçekleşene kadar bu özelliğin pek bir anlamı olmadığını düşünüyorum.)
-Çıkan her yeni üst modeldeki body yeteneklerinin bir çoğu ,en geç 1-2 yıl sonra uygun fiyatlı orta veya alt modellere de eklenmektedir.O yüzden beğendiğiniz ve almak istediğiniz modelin bir süre sonra daha uygun fiyatla ve daha üstün donanımla piyasaya sürüleceğini unutmayalım.
Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun
sağlık ve huzur dileklerimle

zaferK zaferK 13.05.2024 09:36:00

Değerli açıklamalarınız için teşekkürler Olcay bey...aynasızların tabii ki birçok üstün ve avantajı yönleri var.Birkaç pro bodyde sorunsuz burst özelliği de var.Zaten bugüne kadar ben de üç farklı aynasız kullandım.Benim paylaşımım başdöndürücü bir hızla gelişen bu teknolojiyi takip ederken ihtiyaca ve amaca uygun ,sonradan pişmanlık duymayacağımız bir alışveriş önerisi. NIKON Z7 yi büyük umutlarla almıştım ,çektiğim sıkıntılardan sonra yok fiyata elden çıkartmak zorunda kalmıştım.Mükemmel diye Canon R5 almak üzere iken Canon R5 Mark II lanse edildi.Gerçekten çok beğenerek aldığım R6 Mark II yi mutlu mesut kullanırken İnanılmaz ilavelerle Canon R6 Mark III lanse edildi.Birçok arkadaşımız bu durumlarla ve maddi sorunlarla başedebilir ,paylaşımım daha sınırlı imkanları olan değerli üyelerimiz için.Selamlar...

kabacallo kabacallo 11.05.2024 18:43:00

Her zamanki gibi çok faydalı hocam. Sadece bir konuda ekleme yapmak istedim. Bahsettiğiniz raw-burst modu Canon için dediğiniz gibi biraz zahmetli ama diğer markalarda durum farklı. Sony'de şimdilik sadece A9 III modelinde var ve bayağı bir ayarı mevcut. Deklanşöre basmadan 1 saniyeye kadar doğrudan karta raw olarak kaydediyor. Olympus bu özelliğin öncü markası. Onlarda da doğrudan raw olarak karta kaydediyor. Benim şu an kullandığım Fujide tek tuşa atadım özelliği ve açıp kapamak kolay ve doğrudan raw olarak karta kaydediyor. Nikonda sadece jpeg olarak çekiyor. Diğer markalar raw burst sonrası (her markada bu özelliğin adı farklı pre-shoot, pre-release vs) tampon bellek dolmadıysa çekim devam edebiliyor. Canon tamamen çekilen kareler yazılana kadar bekletiyor malesef. Canon da dediğiniz gibi yeni modellerinde daha iyi teknolojiler sunacaktır. Aynasızlar tabii ki zorunluluk değil ama kuş gözü otofokusu, 4k ağır çekim ve saniyede 20-40 kare çekimi ile daha keyifli bir dneyim sunuyorlar :)

gentleman46 gentleman46 10.05.2024 13:43:00

Değerli bilgileriniz için teşekkürler... Selamlar sevgiler hocam...

gedizmen gedizmen 9.05.2024 11:51:00

Hüsamettin abime ve sana kucak dolusu sevgiler hocam...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT