Hüsamettin dedi ki ;
zaferK 9.05.2024 10:55:00
Birkaç gün önce yakın dostum eğitimli ve usta fotoğrafçı Hüsamettin ile ,aynasızlar hakkında bayağı konuştuk.Açıklamaları ve önerileri bana ilginç ve yararlı gibi geldi.Sizlerle de paylaşmak istedim
-Hız pahalıdır ,kalite+hız daha pahalıdır
amaç hobi veya ticari ise karar vermeden önce düşünmekte yarar var.
-Mevcut modeller için Yok artık ,bu nasıl mükemmel bir teknolojidir? demeyin
çok değil en geç bir yıl sonra aynı firma veya başka bir firma çok daha iyisini pazarlayacaktır.
-Aynasıza geçilmesi şimdilik tercihtir ,kaçınılmaz değildir.Kaçınılmaz olması için daha en az 5-6 yıla daha ihtiyaç var.Bizi hayrete düşüren yenilikler henüz emekleme aşamasındadır.Tüm yetenekleri kusursuz gibi sergilense de halledilmesi gereken birçok teknolojik sorun var.
-Avantaj diye sunulan ekipman yeteneklerinin yaklaşık %20 si gerçek ,kalan %80 pazarlama stratejisidir.
-Mevcut yeni bodylerde 480-760 arası menü-alt menü seçeneği var.Bunlarla uğraşıp bir karara varmak ciddi uzmanlık gerektiriyor ;oysa biz doğal yaşam fotoğrafçıları için 3-5 ,bilemedin 10 kadar ayar yeterli.Bilerek veya bir bilenden yardım alarak yapacağınız bu kısıtlı ayarlama ile mutlu sonuca ulaşabilirsiniz.
-Birçok bodyye eklenen farklı ve ilginç fonksiyonların bir çoğu ,sadece pazarlama stratejisidir;çünkü henüz rantabl değildir ve geliştirilmeye-düzeltilmeye ihtiyaçları vardır.(Örnek :Burst modu.Bu modda iken makine fotoğrafları ara belleğe kaydeder ,durup fotoğrafları inceleyeceksiniz ,beğendiklerinizi ara bellekten karta aktaracaksınız.Bu arada yüzlerce daha ilginç enstantaneleri kaçırmış olacaksınız.Kaydedilen 0,5 sn.önceki enstantanelerin ara belleğe değil ,doğrudan karta kaydedilmesi gerçekleşene kadar bu özelliğin pek bir anlamı olmadığını düşünüyorum.)
-Çıkan her yeni üst modeldeki body yeteneklerinin bir çoğu ,en geç 1-2 yıl sonra uygun fiyatlı orta veya alt modellere de eklenmektedir.O yüzden beğendiğiniz ve almak istediğiniz modelin bir süre sonra daha uygun fiyatla ve daha üstün donanımla piyasaya sürüleceğini unutmayalım.
Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun
sağlık ve huzur dileklerimle