TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Çoğalmak

mutan mutan 10.07.2009 10:26:00
Herkese merhabalar...
Kuş fotoğrafçılığı ülkemizde bizlerin varlığı ile hızla ilerliyor. Az sayıda kuş fotoğrafçısının olduğu dönemleri hatırlıyorum. Ve o dönem içindeki güzel denilen zor denilen kareleri de!.. Ancak bir dönem bir şeyler oldu ve bu alana ilgi birden artmaya başladı. Yeni arkadaşlar aramıza katılıyor ve olmaz denilenler oluyor, görülmez denilenler görülüyor, “son nokta” denilen karelerin daha iyileri geliyor. Anlaşılıyor ki bizim ilerlememiz bize bağlı. Daha fazla doğa bekçisi, daha güzel doğa fotoğrafları biz çoğaldıkça çoğalıyor.
Bu konuyu foruma açmamın nedenine gelince; 2 temmuz doğum günümdü, yaşlandığımı biliyorum ve daha iyi şeyler görmek istiyorum.:) daha da yaşlılarımız yok değil:)...Bunun için de çoğalmaya, yeni arkadaşlara ihtiyacımız var. Sizlerin fikirlerini duymak ve belki de bu konuda bir şeyler yapmak iyi olabilir.
Örnek; Fotoğrafın farklı konuları ile ilgilenen kişilerin bu alana yönelmesi çok da zor değil. Onlara ulaşmak için trakus dışındaki sitelere fotoğraf yüklerken “türün daha fazla fotoğrafını görmek ve tür hakkında bilgi edinmek için; www.trakus.org adresini ziyaret ediniz” gibi bir ifade kullansak nasıl olur acaba?...
bunu yapmak zor mu olur? ya da başka neler yapılabilir?...

CemDGT CemDGT 16.07.2009 13:23:00

Merhaba Serkan,

kesinlikle haklısın. Bende Fotokritik e fotoğraf yüklediğimde Trakuş un adresini ekliyorum, arada unuttuğumda oluyor tabi :(

Selamlar...

KARASU KARASU 16.07.2009 14:10:00

Serkan cığım nice mutlu yıllara.

Genel çerçeve içinde görüşlerine katılıyorum bir çok arkadaşımız FK te trakuş adresini yazıyor.

Çok enderde olsa olmadık yerde yazılınca sırıtıyor o ifade. Biraz daha özenle aşılabilir bu durum.

Fotokritik kuş fotoğrafçılığının vitrini durumunda zaten. Gönül verenlerin çoğu FK te izledikleri güzel kuş fotoğrafları sayesinde heveslendiler.

Deneyimli kuşçu arkadaşlarımız Fotokritikteki martı, güvercin, serçe fotoğrafı çekerek, sempatilerini gösteren kişileri ilgi ve eleştirileriyle motive ederlerse daha yararlı olur diye düşünüyorum.

sakaladam sakaladam 16.07.2009 17:03:00

serkan bey çok haklısınız, bazen bende ekliyorum fakat ihmal ettiğim de oluyor.

siteye link vermek gerçekten kuşlara olan ilgiyi artıracaktır, zira ben bu yolla trakusdan haberdar oldum ve fotoğraflarımda kuşlara yöneldim.

benim gibi birçok kişide böyle başlamıştır, diğer sitelerde link vermek iyi olacaktır.

nice bol kertikli ve net fotoğraflara diliyorum herkese:)

selamlar.

poker333 poker333 17.07.2009 00:51:00

Alıntı:

(Herkese merhabalar...

Kuş fotoğrafçılığı ülkemizde bizlerin varlığı ile hızla ilerliyor. Az sayıda kuş fotoğrafçısının olduğu dönemleri hatırlıyorum. Ve o dönem içindeki güzel denilen zor denilen kareleri de!.. Ancak bir dönem bir şeyler oldu ve bu alana ilgi birden artmaya başladı. Yeni arkadaşlar aramıza katılıyor ve olmaz denilenler oluyor, görülmez denilenler görülüyor, “son nokta” denilen karelerin daha iyileri geliyor. Anlaşılıyor ki bizim ilerlememiz bize bağlı. Daha fazla doğa bekçisi, daha güzel doğa fotoğrafları biz çoğaldıkça çoğalıyor.

Bu konuyu foruma açmamın nedenine gelince; 2 temmuz doğum günümdü, yaşlandığımı biliyorum ve daha iyi şeyler görmek istiyorum.:) daha da yaşlılarımız yok değil:)...Bunun için de çoğalmaya, yeni arkadaşlara ihtiyacımız var. Sizlerin fikirlerini duymak ve belki de bu konuda bir şeyler yapmak iyi olabilir.

Örnek; Fotoğrafın farklı konuları ile ilgilenen kişilerin bu alana yönelmesi çok da zor değil. Onlara ulaşmak için trakus dışındaki sitelere fotoğraf yüklerken “türün daha fazla fotoğrafını görmek ve tür hakkında bilgi edinmek için; www.trakus.org adresini ziyaret ediniz” gibi bir ifade kullansak nasıl olur acaba?...

bunu yapmak zor mu olur? ya da başka neler yapılabilir?... )

---------------------

siz fotoğraf ustalarının benim gibi yeni heveslilerin fotoğraflarındaki yorumlarınızda eksiklerimizi yazarken verebileceğiniz bazı bilgiler sayesinde biraz daha ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum..

mutan mutan 17.07.2009 08:50:00

1) farklı sitelere yüklediğimiz fotoğraflar altında “türün daha fazla fotoğrafını görmek ve tür hakkında bilgi edinmek için; www.trakus.org adresini ziyaret ediniz” gibi ifadeler kullanabilir.

2) Deneyimli kuşçu arkadaşlarımız fotokritikteki martı, güvercin, serçe fotoğrafı çekerek, sempatilerini gösteren kişileri ilgi ve eleştirileriyle motive edebilirler.

3) sitemiz içerisinde kuş fotoğrafçılığına yeni ilgi duymuş arkadaşlara kritik ve yorumlarımız ile yardımcı olabiliriz.

Önerileriniz sonucu 3 güzel maddemiz oldu. Bakalım yeni bir öneri çıkacak mı?

furtun furtun 17.07.2009 10:11:00

Sadece çoğalmak yetmiyor tabi, yeni ziyaretçilerimize sağlıklı bir ortam sunma konusunda da önerilerin olması güzel bir şey. Affına sığınarak, satır aralarına da biraz ekleme yaptım

1) farklı sitelere yüklediğimiz fotoğraflar altında “türün daha fazla fotoğrafını görmek ve tür hakkında bilgi edinmek için; www.trakus.org adresini ziyaret ediniz” gibi ifadeler kullanabilir Trakus e-dergi linki de verilebilir.

2) Deneyimli kuşçu arkadaşlarımız fotokritikteki martı, güvercin, serçe fotoğrafı çekerek, sempatilerini gösteren kişileri ilgi ve eleştirileriyle motive edebilirler.

3) sitemiz içerisinde kuş fotoğrafçılığına yeni ilgi duymuş arkadaşlara kritik ve yorumlarımız ile yardımcı olabiliriz.

4)Deneyimli arkadaşlar fotoğraf yüklemekten kaçınmazlarsa yeni üyelerimizin ufkunu açmakta katkıları olur.

5)Forumlarda, yorumlarda sitemiz hedefine uygun satırlar yeni üyelerimize daha iyi yol gösterir.

6)Tür sayfaları sorumluları bilgi girişini hızlandırmalı

7) Trakus dergi linki mail gruplarına gönderilebilir

KANDIZLIK KANDIZLIK 18.07.2009 00:14:00

Serkan; nice yıllara sağlık ve mutlulukla diyerek, doğum gününü kutlarım .Birkaç günlük iznim sebebiyle ve şehir dışında düzenli internete giremediğimden forum yazını geç gördüm .

Düşüncelerine katılıyorum; sadece diğer fotoğraf sitelerinde /türün bilgilerini www.trakus.org adresinde bulabilirsiniz/ gibi bir cümleyi her fotoğrafımızdan sonra eklediğimizde, o sitenin yöneticileri veya o sitedeki üyelerden bizler gibi düşünmeyenler, /amma da reklam yapıyorlar/ diyerek negatif puan toplar mıyız , bu konu aklıma tekıldı .

Sevgiler ,

Arslan .

hakbal hakbal 18.07.2009 03:57:00

Bende tüm bu yazılanlara karşın şu önerileri yapayım.

Acemi veya bu işe yeni merak sarmış arkadaşlara örnek olması açısından Usta arkadaşlarımız,ağabeylerimiz çektikleri fotoğrafın exif bilgilerini paylaşabilirler...

Ayrıca yine tecrübeli arkadaşların kendi cümleleriyle neler yapılmalı,nasıl davranılmalı,nelere dikkat etmeli gibi mini röportaj köşesi de hazırlanabilir...

Zafer Bey in okullarda sergi önerisine de tamamen katılıyorum.

Serkan Bey,kardeşim Erkan ile aynı gün doğmuşsunuz size de daha nice yıllar dileyelim...

ZIRVANA ZIRVANA 18.07.2009 13:12:00

Trakus un bir amblem i olsa araçlarımızda bunun sticker ı olsa en azından hem birbirimizi tanıma olasılığımız artar (arazide oldugumuz sırda) hem Sitemizin tanıtılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT