X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

Farklı kayıtlarmı denesek ?

zaferK zaferK 20.05.2025 12:35:00
Yıllar önce değerli bir sanatçımız ‘’fevkaladenin fevkinde’’ bir kararla bir tarafını kestirip pembe kimlikle yaşamına devam etmeye başladı
daha sonra –sanırım bir eksiklik hissedip-bu kez bir taraflarına ilaveler yapmaya başladı
dudaklar ,yanaklar ,göğüsler tamamen değişti ;öyle ki ne erkek insan ,ne de kadın insan olduğu konusunda kararsızlığa düştük
ülke olarak yıllarca bir türlü karar veremedik ,ama sonunda her halini kabullendik

Diyeceksiniz ki abi ne alaka ;nereden çıktı bu şimdi
anlatayım
maço erkeklerimiz bundan pek etkilenmediyse de birçok kadın sanatçımız ,ardından sosyete ve sonunda parası olan birçok kadın insan yüzüne ,gözüne,bir taraflarına ilaveler yaptırmaya başladı
sonunda olan oldu ,öyle ki TV de haberleri açtığımda ,birbirinin ikizi spikerler görmeye başladım
doğal görünmediği için baktıkça rahatsız edici garip bir his duyuyor insan

Gelelim konu başlığına

Biz doğal yaşam ve kuş fotoğrafçıları da sanırım –farkında olmadan-bu moda girdik
artık paylaştığımız fotoğrafların tamamına yakını birbirine benziyor
tabii ki buna benim karelerim de dahil
tek-tük farklı tad veren kareler görüyoruz artık

Bazı değerli üyelerin bu konuda önerileri olmuştu bir ara ;ama pek tutmadı galiba
bence tekrar denemeye değer
klasik ‘’türün detaylı fotoğrafları’’na devam ,ama arada bir farklı ve etkileyici kareler de denemekte yarar var
selamlar ,sevgiler

latifcim latifcim 20.07.2025 15:01:00

merhaba arkadaşlar bende fotoğraflarda tekrara düştüğümü fark ettikten sonra kuşların davranışlarını ve çevresini daha iyi anlatan videolar çekmeye başladım. şimdilik videolar daha çekici geliyor. ilgilenen arkadaşlarım için linkini bırakıyorum selamlar. https://www.youtube.com/@latifcimilli710

zaferK zaferK 22.05.2025 18:39:00

Baktım Koray hoca...pek güzel örnekler ve öneriler var...zaman zaman benim de uyguladığım tarzlar var...teşekkürler ,selamlar...

kryktltrk kryktltrk 22.05.2025 14:48:00

Zafer Hocam'a katılmakla beraber aşağıda linki bırakmak istedim. https://youtu.be/3JG2kaZkhUs

zaferK zaferK 22.05.2025 11:55:00

İlgi ve katkılarınız için teşekkürler değerli arkadaşlar
18 yıl önce TRAKUS görsel ve kayıt ağırlıklı bir ‘’Arşiv site ‘’misyonuyla kurulmuştu zaten ,özünde bir fotoğraf sitesi değil
ancak zamanla ses getiren kayıtlar ve fotoğraflarla kendini aştı
Detaylı ve tanıma yardımcı harika kareler yanında ,dikkat çekici farklı-etkileyici ve dinamik karelerde var tabii ki
hatta yarışmalarda derece alan ,ses getiren çok güzel karelerde paylaşıldı zaman zaman
‘’Kendimizi tekrar etme’’yi aşmakta ,arazideyken daha farklı enstantaneler aramakta yarar olduğunu düşündüm sadece
nitekim son birkaç yıldan beri farklı ve çok hoş paylaşımları keyifle izliyoruz
Hani derler ya ; o zaman ‘’ekşın
.ekşın’’
Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun

goshawk67 goshawk67 22.05.2025 10:38:00

Zafer Hocam görüş ve önerilerinize tamamen katılıyorum. Ancak bu değişim biraz zor gözüküyor. Kuşu uçarken ya da bir başka kuşla aksiyon halinde iken veya doğal ortamında görüntülemek de çok güzel. Ancak türün detaylı fotoğrafı (özellikle de tam kadraj) öncelik sırasında ilk sırayı elinde tutmaya devam edecek gibi.

gervaqo gervaqo 20.05.2025 13:54:00

Merhaba Zafer abi, Farklı şeyler deneme konusuna daha enteresan bir örnekle girilemezdi:) Tamamen katılıyorum, çok beğenilen fotoğrafların çerçevenin büyük bir kısmını kaplayan, arka planı mümkün olduğu kadar ayrılmış ve keskin kareler olması, bu tarz karenin benzerini çekip paylaşma isteği birbirine çok benzeyen çalışmaların ortaya çıkmasına neden oluyor, bu tarz fotoğraflar tabi ki çok değerli ama kadraj, kompozisyonun kuralları dikkate alınarak düzenlenen, kuşun habitatı, gezdiği yerler vb çekim ortamı hakkında fikir veren kareler de ilgiyi hak ediyor bence. Selamlar, saygılar,

keynowski keynowski 20.05.2025 13:44:00

Kesinlikle katılıyorum. Sandıktaki fotoğraflar için yapabileceğim pek birşey yok ama araziye çıktığımda artık daha farklı kompozisyonlar elde etmeye çalışıyorum. Tabi beni heyecanlandıran bir kuş veya sahne olursa planlarım alt üst oluyor. :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT