Çok teşekkür ederim deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Alternatif olarak dxo Pureraw'ı da tavsiye edebilirim, çok sayıda fotoğraf düzenlerken daha pratik buluyorum. Sadece, raw formatında craw'a göre daha iyi sonuç veriyor.
Hocam Topaz denoise uzun süredir kullanıyorum. Oldukça memnundum aslında ama son dönemde gren temizliği için Photoshop Camera Raw' daki ham fotoya sağ tıklayınca çıkan menüdeki "geliştir" seçeneği ile gren temizliği yapıyorum. Bu yöntemi şimdilik daha çok beğendim. Bu yöntemle raw fotonun .dng uzantılı ve gren temizliği yapılmış bir yedeği oluşturuyor. Diğer işlemleri de yine bu dng dosyasında yapıyorum.
İlginiz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gren temizleme programlarından önerebileceğiniz var mıdır ?
Gayet normal bir durum. Aynı sensör boyutlarına sahip iki makineden yüksek çözünürlüklü (mp) olanı genelde iso açısından daha grenli foto üretir aynı şartlarda tabi teknolojik açıdan çok büyük farklar yoksa aralarında (sensör olarak). Ama pek dert edecek bir durum değil. Günümüzde uygun gren temizleme uygulamaları ile çok daha yüksek isolarda bile fazla kalite kaybı olmadan oldukça iyi sonuçlar elde ediliyor. Ben 20mp 70D' den 32.5mp 90D' ye geçince de yaşamıştım bu durumu. Şimdi ben de R7 kullanıyorum ve 90d ile aynı durum R7' de de var. Aynı durum full frame makinelerde de var. 24mp ff makinenin iso başarısı 45mp olandan genelde daha iyi mesela.