X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

Hep kuş...hep kuş...

zaferK zaferK 24.12.2025 11:51:00
Son günlerde yine ‘’Hep kuş
hep kuş
nereye kadar’’ krizi baş gösterdi bende
sanırım medyanın etkisiyle ilgi alanım ciddi şekilde değişmeye başladı

Devamlı TV haberleri ve medya kanallarında ünlülerin özel yaşamlarını izleme merakı başladı
arada bir hangi mafya üyeleri yakalandı veya nereye hangi pırpır düştü onları araştırıyorum

Zengin ünlülerden hangisinin saç telinde hangi uyuşturucu çıktı ,sonuç açıklanana kadar uykularım sapıyor
sıradan insanlarınki belli ,zaten tipinden anlaşılıyor
Abdulfakir Tamtakır’ın esrar kullandığını tüm mahalle biliyor zaten ,teste ne gerek var
kimse de merak edip sorgulamıyor o yüzden
bazı bölgelerde kullananlar değil kullanmayanlar merak ediliyormuş diyorlar
valla bilemedim

Sonunda zengin ünlülerden Şaban Düztaban ve Mücella Vallabilla ‘nın saç kılı test sonuçları çıktı da rahatladım ,tam tahmin ettiğim gibi ;kokain pozitifmiş
laf aramızda lüks villalardaki ‘’titan titana ‘’partilerine takılanların tam listesi de yakında yayınlanacakmış
kaç gündür oyalıyorsunuz kardeşim ,yayınlayın artık
meraktan öldürecekmisiniz bizleri

Bu arada ilginç siyasi gelişmeler de oluyormuş ,zamanlaması ilginç kazalar filan
.amaaan bize ne
zaten Serhat başkan kızıyor böyle şeylerle ilgilenen üyelere

Son günlerde başka bir takıntım daha oldu ; ‘’ Canon R7 Mark II ne zaman çıkacak’’
yıllardır sık sık birlikte arazi yaptığımız Gedizmen’in kâbusu
hemen hergün birkaç kez konu hakkında bilgim olup olmadığını soruyor.Yetmiyor ;kuş çekerken de 3-5 dakikada bir R7 II ‘nin onu başka bir kuşçu sınıfına taşıyacağından dem vuruyor
bazen imdaaat diye bağırasım gelse de yılların hatırına sesim çıkmıyor.Hoş ;cevap versem de dinlemez ki
soruyu sorduktan 30 saniye sonra horul horul uykuya dalar
şaka değil defalarca yaptı bunu
Yine Spilden dönerken bir soru sordu ,ben de ciddi ciddi anlatıyorum
baktım Gedizmende çıt yok
dikiz aynasından baktım Gedizmen arabada yok
sol aynadan geriye baktığımda ne göreyim ;Gedizmen 100 m.geriden el-kol işaretleriyle bağırıyor.Sen soruyu sorduktan sonra aşağı in ,yol kenarında bir şeylerle ilgilen
’’bir an için duymazlıktan gelsem ,yola devam etsem de şuna iyi bir ders olsa ‘’ diye düşünsem de yapamadım
onsuz olurmu hiç

R7 II gelse ne olacak , yapay zeka sayesinde kuşları 5-6 m.yakına çağıracak sanki
sen zaten zamanında ’’ Canon 30 D’’ ile harika fotoğraflar çekmiş adamsın
bırak bu takıntıları

Neyse ,şimdi yine TV’yi açmam lazım
birkaç ünlü yakalanmış yine ,suçları henüz belli değil ;ama önemli de değil zaten
gizli tanıklar bir bir anlatır ,öğreniriz

Sağlık ve huzurunuz daim ;ışığınız bol ,lensiniz keskin olsun

zaferK zaferK 25.12.2025 13:45:00

Teşekkürler değerli arkadaşlar...2026 yılının tüm üyelerimize şans getirmesi dileklerimle...selamlar ,sevgiler...

CanA CanA 25.12.2025 12:43:00

Fotoğraflarınız gibi kaleminiz de çok keyifli Zafer Bey. Tebessüm ile okudum :). Bir an gündeme daldım. Baktım her zaman ki gibi hiç iç açıcı değil. Hemen PC başına geçtim, yeni de olsa sandığımı açtım. Kuş fotoğraflarıma baktım. Bir kaç fotoğraf düzenledikten sonra kendime geldim. Bendeki gerçeğe geri dönüp yeni yıldan sonra nerelere gidip kuş fotoğrafları çekebilirim diye mutlu mutlu düşünmeye başladım. Sevgi ve selamlarımla.

bakcasoy bakcasoy 25.12.2025 01:50:00

En iyi ilaç, en iyi terapi, her ne ise bu gün gereken; kuşlar, doğa. Onlarda yanlış olmaz, abuk sabuk şeyler olmaz, İyiki varsın Zafer hocam.

zaferK zaferK 24.12.2025 18:58:00

Pek öyle sayılmaz...:) 12 yıl önce ani bir kararla tam emekli olup aktif hekimliği bıraktım...doğal yaşam ve kuş kayıtları için yeterince zaman ayırma imkanım var şimdi...çok geniş bir arşivim var ;özenle hazırladığım kayıtlar ve mini belgeselleri dileyen ve ihtiyacı olan tüm kişi ve kuruluşlara -bir karşılık beklemeden-veriyorum...tek amacım ,doğaya ve doğal yaşama farkındalık yaratma konusunda katkıda bulunmak.Tabii bu arada çocukluğumdan beri vazgeçemediğim hobimi de yaşamış oluyorum...selamlar ,sevgiler...

gervaqo gervaqo 24.12.2025 17:46:00

Bir yandan mesleğini icra, diğer yandan kuş fotoğrafçılığı, ilaveten gündemi ve teknolojik gelişmeleri de de sıkı bir şekilde takip ettiğini anlıyorum Zafer abi:)

gedizmen gedizmen 24.12.2025 14:09:00

Eyvallah değerli hocam.. Güzel yazmışsın... İyi ki varsın...Hocam 7r mark II ne zaman çıkacak..... 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT