X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

videodan exif bilgisi almak

latifcim latifcim 25.12.2025 18:31:00
merhaba 4 K çekilen videodan 1 kare seçilip trakusa fotoğraf olarak yuklenmek istendiğinde videonun exif bilgisinı nasıl yüklemeliyiz ki exif bilgisi yok demesin . bu konuda yardımlarınızı bekliyorum selamlar

latifcim latifcim 26.12.2025 11:57:00

merhaba arkadaşlar zafer beyin yardımı ile yapmaya çalıştım sizlerden de denemek isteyenler olabilir diye yazıyorum. PDP programı nın son versiyonunu indirdim PDP4 ile video açamadım. ancak başka programlarda fotoğraf karesi aldım. Hatta fotoğraf makinesinin menüsünü kullanarak JPG fotoğraf lar elde edip TRAKUŞ a deneme maksadı ile yüklemek istedim. Exif bilgileri eksik diye kabul etmedi. Demekki video exifleri yetersiz kalıyor. Zafer beye yardımlarından ve ayırdığı zamandan dolayı çok teşekkür ederim. kendisi her derdimize derman oluyor iyiki var. Bu vesile ile TRAKUŞ ailesinin ve özellikle zafer beyin yeni yılını kutluyor herkese mutlu ve sağlıklı yeni bir yıl diliyorum .Bu arada 2026 Takvimim geldi emekleri geçenlere teşekkür ederim. Selamlar

zaferK zaferK 25.12.2025 21:24:00

Latif bey merhaba...sanırım Canon body kullanıyorsunuz.İşlenmiş videodan alacağınız karenin exif bilgileri kaybolacağından işlenmemiş - ham videodan çalışalım.Videoyu DPP (Digital Photo Professional) programı ile açalım.Videoyu yürütelim ,dilediğimiz kare gelince videoyu durdurup DPP sayfasının sol üstündeki Dosya kutucuğunu tıklayıp 5.ci sıradaki ''Videodan fotoğraf kaydet'' seçeneğini tıklayalım ve dilediğimiz kareyi kaydedelim.Exif bilgilerinin tamamı değil birkaçı fotoğraf ile birlikte kaydedilir.Fotoğraf ve video karelerinin kaydı farklı sistemlerle yapıldığından fotoğraf kadar detaylı exif çıkmaz.Mevcut birkaç exifle kaydetmeyi deneyin ,TRAKUS sistemi yeterli görürse kayıt mümkün olabilir.Yok mevcut exif ile kaydı reddederse yapacak bir şey yok...selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT