TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

1 Öneri

hamisami hamisami 5.08.2009 21:43:00

Sizin fotografiniz vesilesi ile yonetime bir oneri yapmak istiyorum...

Sanatsal kategorisini , yukleyen yerine , izleyenler isaretleyebilsin.

Bu fotograf gibi, izleme zevki yuksek fotograflari o kategoriyi alarak onurlandiralim...

Fotonun gittigi koseler kadar, biraktigi tad da onemli, ve en azindan sanatsal kategorisinde , takdir hakkini site uyelerine birakmak, interaktif degerlendirmeyi de saglar...Kompozisyon fotografciligina da katki saylayacagini dusunuyorum...

Elinize saglik...

serhattigrel serhattigrel 9.08.2009 20:52:00

Sekmeler bize tür sayfalarında başköşe altında konuya göre en iyi fotoğrafların yer almasını sağlıyor. Ayrıca fotoğraf seçen araştırmacı , yayıncı, veya bir talep üzerine fotoğraf arayan üyeye kolaylık sağlıyor.

Sekmeleri kuruluşumuzdan bu yana en az 4 kere değiştirdik, hala da değiştirmeye devam edeceğiz gibime geliyor.

Şöyle bir sıkıntı var, sanat diye bir sekme ile kaydetiğimiz fotoğrafı ilerde bu sekmeyi kaldırdığımız zaman sekme arama motoru ile bulamıyacağız. Çünki sanat diye bir sekme artık yok. Ayrıca çok güzel başaltındaki yerine oturmuş bir sanat fotoğrafı bu sekmenin kalkması ile kuş tür sayfasından kaybolacak.

Sekmenin bu kadar çok değişmesine bu yüzden karşıyım. Sanat konusunda çoğunuza hak veriyorum. Ancak , sanat sekmesi ile gelen fotoğraflar altına cesur yorumlar yazarak kuş fotoğrafında sanat kavramını netleştirmemiz gerekir diye de düşünmekteyim.

karaani karaani 7.08.2009 10:18:00

Bütün yazılanları okudum,seviye ve bilgi düzeyi yüksek bu konuya daha yeni birisi olarak şöyle katılmak isterim.

Sanatsal kalmalı,Fotoğrafçılık sanatsa veya değilse bile kalmalı,fakat site üyeleri bu kararı vermeli.(Bu fikir benim değil ,katıldığımı belirtmek istedim.)

Bazen öyle fotoğraflar yükleniyorki çekebilmekten öte maharet istiyor,bu ödülsüz bırakılmamalı,kanaatindeyim.

Ercan3 Ercan3 6.08.2009 23:43:00

Naci Bey, şu an sitedeki yapıda kategoriye göre fotoğrafları listeleme seçeneği yok. Ancak fotoğraf sayısındaki artışla birlikte ileride kategoriye göre listeleme seçeneği eklenmek istendiğinde bu bilgiler işe yarayacaktır. Örneğin sadece uçar arıkuşlarını veya beslenme anındaki şahinleri listeleyebiliriz...

NACİEYP NACİEYP 6.08.2009 20:10:00

bir fotoğrafın uçar mı sabit mi olduğu anlaşılmayacak bir şeymidirki böyle bir ayrıma gidilmiş?

ayni şekilde beslenme diye de bir kategori var mesela.

az önce baktım,kategori olarak av seçilmiş bir kuş dalda öylece duruyor

avdan kasıt nedir anlamadım açıkcası

Ercan3 Ercan3 6.08.2009 18:54:00

bence da sanatsal seçeneği kaldırılsın, diğer seçenekler Kadir Beyin yazdığı gibi veri olarak ileride kullanılabilir.

Sonuçta yüklenen fotoğrafın sanatsal değeri yüksek ise daha çok beğeni ve yorum alacak ve gereken ilgiyi görecektir. Bunu etiketlemeye gerek yok diye düşünüyorum...

Sevgilerimle...

Kadird Kadird 6.08.2009 18:10:00

Uçar, sabit vs. gibi kategorilere ayırmak, ileride yapılacak çalışmalara faydalı olabilir, bu kategorilerin en iyilerinde bir şey derlenmek istendiğinde örneğin. Ancak Sanatsal seçeneği benim de içime tam sinmiyor açıkçası. Onu kaldırıp Diğer gibi bir şey desek?

Selamlar, saygılar.

diskuso diskuso 6.08.2009 14:58:00

Fotoğraf bikere sanat mı? tartışmalı bir mevzu... Ara Güler bile kendisine fotoğraf sanatçısı denmesinden hoşlanmıyor... diyor ki fotoğraf anlık bişey, resim yapsan arkaya kız kulesini de oturtursun önüne bankta bir kız da havada kuş da. Fotoğrafta bunu nasıl yapacaksın ki der...

kendimce sitede kullanıldığı şekliyle sanatsal kelimesini estetik açısından güzel kare olarak algılayıp ona göre değerlendiriyorum. Hami beyin önerisi yerindedir, sanatsal kategorisini yükleyen yerine izleyenler işaretlesin...

mutan mutan 6.08.2009 14:48:00

Sitemizde bu kareler var ama sizlerin değindiği gibi görme biçimlerinin geliştirilip ürünleri haline gelmiş kareler az. Bunun nedenlerini zaman zaman düşünüyorum; fikir ve sorularımı kafamın karışıklığını dile getirmek için dile getirmek isterim:)

1) Belki de gelişim bu şekilde, bu yoldan geçerek olacak.

2) Fotoğraf temel eğitiminini azlığı dahası üstüne konulacak eğitimlerin azlığı olabilir. (kaç kişi f. temel eğitimi aldı? kaç kişi bir kurumda doğa atolyesini tamamladı)

3) Kendi içimizde kalmamız ve taktir mekanizmalarımızın belli konulara odaklanması. (hiç ritim, ahenk, vb. konularda dahi kritik yapmayız)

4) Kuş fotoğrafçılığını zorlaştırırız. Zor olarak dile getiririz. Kuş fotoğrafçılığı bizim yaptığımız hali ile gerçekten zor mu?

5) Zor kareler kavramı var? Bu aslında ülkemiz için ilk kareler olmalı. önemsemiyor değilim ama fotoğrafçılık anlamında çok daha önce başarıldılar:)

not: Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın. Bunlar sadece benim fikirlerim, benim kafamın karışıklıkları. Kendi adıma başardığım hiç bir şey de yok ortada...çünkü yaptığımız bu işten zevk almamıza neden olan farklı farklı, insandan insana değişen birçok neden var. Kimisi bu işi yapan arkadaşları ile birlikte olmak istiyor. Kimisi doğada olmak istiyor. Kimisi bazı güdülerini tatmin ediyor. kimisi kimisi...

belki yukarıda yazdıklarım kimi kimisilerin sıkıntıları sancıları olabilir. konudan saptımsa af ola...

Mystere Mystere 6.08.2009 13:25:00

Dalda çalıda duran kuşa nefis kompozisyon demekten vazgeçerek öncelikle ciddi bir adım atabiliriz. Sonra hepimiz Prof. Sabit Kalfagil in

"Fotoğraf Santında Kompozisyon" kitabını ezberleyebiliriz. Böylelikle epey bi yol katederiz. Çok izlenen ve çok oylananın neden o kadar oylanabildiğinin değişik sebepleri olduğu çok tartışmalı bir konu ve tabi bu yolla onore edilecek fotoğrafların sitenin imajına ekstra zarar verme riski en az katkısı kadar olacaktır korkarım. Dalda duran ve tek güzelliği kuşun kendi güzelliği olan bi karede sanatsalı işaretlemek rastlanır birşeyolduysa sanatsalın uzun zamandır kaldırılması gerektiğini düşündüğümü ben de Mutan ın peşine ekleyiveririm. Bu sitede uçmayan uçarlar gördüğüm de oldu:) o yüzden belki kategorileri bile tümden uçurmak mı gerek ne :))

hamisami hamisami 5.08.2009 21:45:00

Bir üyemiz başka bir üyemizin fotografı altına bir öneri sunmuş.

Kaybolup gitmemesi için buraya taşıdım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT