İlk çıktığı günlerden beri 50D kullanıcısı olarak ben de fikrimi belirteyim...evet 15MP bir avantaj ,özellikle biz kuş fotoğrafçıları için.Çünkü neredeyse her zaman crop ihtiyacı olabiliyor...o zaman kalite kaybı daha az olduğundan 15MP nin üstünlüğü tartışılmaz.Makinenin noise problemi olmadığı ,bunu hallettiği hikaye...400 İSO da bile nois oluyor.Keskinlik 40D ye göre daha az ve fotoğraflarda ciddi şekilde kontrast kaybı var.Zaten Full frame ın tam yarısı kadar sensöre 15MP sığdırılmaya çalışılınca bu makineden bundan fazlasını beklemek saflık olur...Hız iyi ,uçar netleme hızı iyi ,pil ömrü yeterli...LCD ekran çözünürlüğü ve ekranın görüntü kalitesi harika...ama benim fikrim ;sadece yakın çekimlerde görüntü kalitesi iyi...genelde tüm fotoğraflarda PHOTOSHOP desteğine ihtiyaç hissediliyor.Yetersiz ışıkta sonuçlar çok kötü ,bu makinayla bulutlu veya biraz kapalı havalarda çektiğim hiç bir fotoğraftan sonuç alamadım.Durum bu...artıları ve eksilerini şöööyle bir gözden geçirip ona göre karar vermekte yarar var...Benim görüşüm ;40D nin görüntü kalitesi 50D den daha iyi...selamlar...