TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İstanbul 3.Köprü

legolasizm legolasizm 19.08.2009 21:33:00
3. köprünün Tarabya- Beykoz arasında olacağı bu gün belediye başkanı tarafından açıklandı. İstanbulda yaşamadığım için coğrafya şartlarını tam bilemiyorum. İstanbullu arkadaşlar bu yapılacak olan 3. köprü yaban hayatı nasıl etkiler acaba. Bilhassa göç olayını sizce nasıl etkiler. Eğer çok olumsuz bir durum oluşacak ise neler yapılmalı. Site olarak bu kadar çok üyemizle sesimizi nasıl duyurabiliriz. Teşekkürler.

MuratC MuratC 19.08.2009 22:14:00

Yapilan her yapiminin dogaya bir etkisi var, nitekim 3. koprunun ve yan yollarinin etkside ciddi boyutlarda olacak. Ancak Istanbulun nufusunu azaltamayacgimiza gore, boyle bir koprude daha normal ve verimli bir yasam icin sart.

legolasizm legolasizm 19.08.2009 23:37:00

Murat bey yazdıklarınıza hiç bir şekilde katılmıyorum. Tabikide bu benim fikrim kimseyi bağlamaz. Fakat bu zamana kadar hep insanlığın daha verimli daha normal yaşaması için yapılanlardan dolayı doğanın durumu ortada. Belki nüfus şimdi azalmayacak heleki başbakanın 4 çocuk yapın dediği bir ortamda. Fakat çocuğu olan insanların hiç bir şekilde doğa için bir şey yapmamalarınada çok şaşırıyorum. Çünkü onların çocukları ve sonrakiler kesinlikle doğası çok kötü bir duruma gelmiş bir dünyada yaşayacaklar. O zamana kadar zaten 8 köprü daha yaparlar rahat yaşarlar. Fakat oksijenide inşallah parayla satın alacaklar. Ben kendi adıma böyle bir dünyaya zaten çocuk getirmeyeceğim. Bence çok az bir zaman kaldı bunuda değerlendirmeyip sadece insanların ilerde rahat ve verimli yaşaması için vakit kaybedersek çocuklar çok zor durumda kalacak. Saygılarımla.

hamit54 hamit54 20.08.2009 00:30:00

Yorumların hiç birine bakmadan aklımdan geçenleri söyleyeceğim.

Ne yazık ki avcılar dahil bir çok lobi faliyetleri yanında

bir fotograf lobisinin olduğundan söz edilebilir mi, bilemiyorum.

O nedenle sesimizin duyulabilme ihtimali de bu kadar olmalı.

Bir kaç gün önce İstanbul sulak alanlarının birinde,

belki de ilk defa üreme kaydını kaçırdığımız genç

ve ergin gece balıkçılları bu gün yoktular.

Av mevsiminin başlamış olması nedeni ile mi yoklardı,

yoksa sağ salim göç yollarına mı düşmüşlerdi?

Şimdi gözlerimiz bir başka baharı bekleyecek.

Köprü konusu gelince,

zaten binlerce ağaç kesildi ve yol olarak bizlere döndü,

Kemerburgaz Tayakadın arası ve devam ediyor dozerler

can almaya,yüzlerce kamyon mezarlara toprak taşımaya.

Başımız sağ olsun hepimizin...

bargibanti bargibanti 20.08.2009 16:16:00

yeni köprünün güzergahı olimpiyat stadı nın ve alibeyköy baraj havzası nın kuzeyinden geçiyor. bunun sonucunda TEM Otoyolu ile 3. köprü otoyolunun arasında kalan alibeyköy gölü, havza niteliğini tümden kaybederek su kaynağı olmaktan çıkıyor. kemerburgaz sarıyer bölgesinde fatih ve belgrad ormanlarının içinden geçen çevreyolu, istanbul un akciğerleri olan bu bölgeye büyük darbe indiriyor. hacıosman bayırı üzerinden geçen otoyol, tarabya körfezi nin yanında marmara üniversitesi arazisi içinden kıyıya inerek boğaz geçişini yapıyor. 3. köprü, boğaz ın karşı yakasında beykoz DSİ tesisleri nin bulunduğu noktada asya yakasına bağlanıyor. çok merak edilen 3. köprünün ayakları tarabya ile beykoz çubuklu arasındaki doğal hayatı süpürüp geçerek yüksek teknolojiyi! hayatımıza daha da sokacak gibi görünüyor..

ben de bir istanbullu olarak kayıplarımız adına geçmiş olsun diyorum şimdiden..

hamit54 hamit54 20.08.2009 19:06:00

İstanbul un ve bazı büyük kentlerimizin çevrelerinde dev konut inşaatları

devam ettikçe nüfus artmaya ve devam edecek.

Göç olarak ya da kendi içinde çoğalarak.

Büyük kentlerimizin gelecekleri düşünüldüğünde,

metre kareye düşecek insan sayısı göz önüne alınıp da

yapılaşma hesabı yapılıyordur bizde.

Geçmişte de böyle hesaplar yapıldığı için şimdilerde

gelişimini bir çizgiye oturtmuş büyük ve güçlü devletler

arasındaki yerimizi almış oluyoruz.

Ne kadar çok sanayi ürünü üretiyoruz,

ne büyük endüstrimiz var,

dünya devleri arasındaki yerimizi çoktan almış olduk,

üniversite mezunlarımız hiç de az değil artık.

Ya tarımdaki gücümüz?

Her tarım alanı bilimsel temeller üzerinde fışkırıyor adeta.

Gülümseyin, yarın bu günden iyi olmayacak...

hakbal hakbal 20.08.2009 20:45:00

Bugün gazetede okuduğum güzergah hatırladığım kadarıyla;

avrupa yakasında tarabya sırtları fatih ormanı,kemerburgaz ormanı...

anadolu yakasında ise yine beykoz sırtları,polonezköy ormanları başta olmak üzere ömerli ve elmalı barajları ve çevresindeki ormanlık alanlar büyük ölçüde etkilenecekmiş...Trafik sorununu çözebilir mi orası tartışmaya açık.Çünkü sayın Topbaş bu köprüyü gelecek için inşa etmeyi planladıklarını söyledi...

PYTHON PYTHON 25.08.2009 16:28:00

Tüm istanbullulara geçmiş olsun...

son ormanlarınızın ortasına da yollar yapılacak...

köprü yapmak ile trafik sorununu çözeceğini sana bir belediye...çok yazık...daha ilk köprü yapılırken yazılmıştı 1 köprü nüfusu yeni yerleşim alanlarını böylelikle 1 köprü 2. köprüyü getirir denmişti...bu gün 2 olsa iyi 3 den söz ediliyor...ama bu sonucu siz çoktan hakettiniz...üzgünüm

demir yoluna toplu ulaşım araçlarına önem vermeyen bir sistemin sonucu bu...

dünyanın nüfus sorunu yaşayan önemli şehirleri bu işi çoktan aşmışlar bile kurallar katı ve uyulması zorunlu...kimse ülkesinde kafasına göre şehir değiştiremiyor...

Hanım burda işlerin tadı tuzu kalmadı kalk istanbula gidelim diyemiyorlar yani...

1. köprü 4 milyon nüfus 8 milyon 2. köprü 15 milyon 3. körü 20 milyon daha niceleriyle 2100 de 100 milyon hadiii dewam...

bir almanyayı gözmün önüne getiriyorumda böyle güzel ormanların ortasından 12 şeritli bir otoyol geçirmek için karar alsa belediye almaz ya hadi aldı diyelim bütün almanlar sokaklara dökülüp siz bizim ormanlarımızı nasıl öldürürsünüz diye o belediye başkanını istifa ettirmezlermi...

gerçi ben bir gariplik görmüyorum...

biyosfer rezerv alanı olarak ilan edilen ve UNESCO listesinde yer alan macehel e bile 8 baraj yapmayı düşünen bir zihniyetten ne beklenir ki...

NOT:1996 da Tayyip Erdoğan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı iken şu sözleri söylemiştir;

3. köprüye karşıyım istanbulun sorunu köprü değildir bu sorunu arttırmaktan bakşa hiç bir işe yaramaz çözüm metrodur...

13 yıl sonra 3. köprüyü yapmak için helikopterle yukardan alan belirler...nedense belirledikleri alanlar hep ormanların içinden geçer...

ekosistemi parçalayanlar ormanları kesen talan eden peşkeş çekenler elbet öldüklerinde rahat yatamayacaklardır....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT