TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tanım Bekleyenler

JamJar JamJar 24.08.2009 13:47:00
Merhabalar,

tanım bekleyenler bölümünde tanım bekleyen ve silinmesi yaklaşan pek çok fotoğraf var, her bir fotoğrafın ne emeklerle çekildiği herkesçe malum. Tür tanımlama yetkisi olan üyelerin ne kadar özverili çalıştığını tahmin edebiliyorum, ben bu konuda biraz daha ilgi bekliyorum kendi adıma. Yeni yüklenenler hızlı bir şekilde ekleniyor ancak ilerleyen fotoğraflarda bunu göremiyoruz, pek çok eleştiri almış, tanım konusunda çok sıkıntılı olmayan türler var, ben bekletilmesine pek anlam veremedim.

Trakuş hergün defalarca girdiğim asla vazgeçemeyeceğim sitelerden biri, bu siteyi daha ilerilere götürecek her türlü çabaya elimden geldiğince destek vermek isterim.

Saygılarımla...

Dr.Gürhan Sinan Özgünlü

skoksalan skoksalan 29.08.2009 04:24:00

Sinan Bey e katılmamak mümkün değil.

SanırımRamanzan münasebetiyle biraz birikme oldu şu an itibari ile 39 adet ama bu problemin yakın zamanda aşıcağını tahmin ediyorum.

izler izler 27.08.2009 14:06:00

yoğunluk kısmına evet; ben elimden geldiği kadar girmeye çalışıyorum, diğer dostların vakti yetmeyebilir haklılar

sadece bir fikir: tür tanımlayan arkadaşlar en azından sohbet odasını kullansak, buluşsak orda tartışsak

biliyorsunuz sadece fotoğrafa bakarak tür tanımlamada bir yere kadar doğru tanımlarsınız der ustalar: bir de kuşun gözleminde dikkat çekici noktaları eklesek zor denen türleri de hallederiz gibi :)

ömer ömer 27.08.2009 13:39:00

Sinan bey merhaba biraz geç oldu ama bir süredir tatilde internetten uzak kalmıştım.Tür tanımlarında birinci öncelik hata olmaması çünkü o türün sayfasına girdi mi birdaha hatanın farkedilmesi çok zor oluyor. Bazı kuşların ayrımı için belli yerini görülmesi şart , bazıları (bilhassa yeşilbaş ördeklerde ) kuşun şişmanlığı veya rengini biraz değişik oluşu yabani olmadığı izlenimi veriyor , bazıları Haminin dediği gibi genç kuşlar . usta diyebileceğimiz arkadaşlar genelde meşgul oluyor bir kısmı da muntazam giremiyor , daha sık girebilenlerin de tanımlamaya cesaret edemediği türler kalıyor , dolayısı ile eksiğimiz tartışılmayacak tanımlar yapabilen arkadaşların sayısının azlığı.Bir fotoğrafa saz kamışcını yazarsanız onaylaması kolay oluyor ama buna çok benziyen ve çok daha nadir olan bataklık kamışçını diye yazılırsa onun onayı zor oluyor.Güzel bir fotoğraf ama şu anda tanım listesinin sonundaki kuş bu durumda.

Selamlar ömer

sakaladam sakaladam 24.08.2009 21:21:00

tanım bekleyenler bölümü git gide şişiyor,

tür ekle yapılandırıldığından beri sürekli artan bir yoğunluk var,

tanımlanamayanlara eldeki değişik pozlardan fotoforuma yüklenmesi istenerek veya bizler yükleyerek yardımcı olmalıyız,

bazı fotoğraflara galeride tanımı kolaylaştıracak yorumlar yazılmasına rağmen tanımsız kalması ve beklemesi anlamsız oluyor bencede.

tanım konusunda ustalardanda yetkilendirilme yapılmalı tür ekle hergün ekleme yapılacak hale gelindiğinden tanımlama yetkilileride artırılmalı,

silinecek diye endişelendiğim fotoğraflarım oluyor, düşündürüyor benide, galeridekiler tanımlanamazsa yazık olur.

selamlar.

hamisami hamisami 24.08.2009 20:47:00

Sevgili Arkadaşlar,

Emek verdiğiniz bir fotoğrafın tamınlanamadığı için silinmesini kimse istemez.

Ancak bazı fotolar gözden kaçabiliyor veya kimse kesin tanı koyamıyor.

Gözden kaçanları anlayabiliyorum ama tanım komitesindeki arkadaşların tanım koyamadıkları fotoğraflar malesef silinmek zorunda.

Genç kuşların fotoğrafları mesela tanımlaması güç fotoğraflar.

Ben Naci arkadaşımızın uyarısı üzerine tekrar baktığım karakızılkuyruğunu onayladım. Zira bahçemde ürediler yani gözlemleyebildiğim bir yavru.

Ancak kızılkuyruk yavrusu hiç görmediğimden tanımlamaktan çekinmiş idim önceleri.

Sonuç olarak, fotoğraftan tür tanımı yapmak her kare için mümkün değil.

Sevgiler.

NACİEYP NACİEYP 24.08.2009 20:23:00

benim 16.08.2009 da yüklediğim karakızılkuyruk fotoğrafım tanımlanmadı hala.

tür tanımlama yetkisi olan üyelerin iş yoğunluğundan olduğunu düşündüm ama fotoğrafım boşlukta kaybolursa üzülürüm

ozgurgurgey ozgurgurgey 24.08.2009 19:53:00

Sevgili Sinan, foruma açtığın bu konuda belirttiğin görüşlere katılıyorum. Aramızda ve başka Trakus üyesi arkadaşlarla da defalarca konuştuğumuz bu konuda sitede bir yavaşlık seziyorum. Tanım bekleyen çok güzel fotoğraflar var ve tanımlanmadığı için yakında silinip gidecekler. Bu sitede görüş birliğine varıp o fotoğrafı rahatlıkla tanımlayıp türe yerleştirecek pek çok insan olduğunu biliyorum ancak belki gözden kaçtığından belki de önemsenmediğinden tanım bekleyenler bölümünün her geçen gün kalabalıklaşmasını üzülerek seyrediyorum.

Ben de site yönetiminden bu konuya biraz daha fazla ilgi gösterilmesini rica ediyorum. Saygılarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT