TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Keneler Hakkında

ZIRVANA ZIRVANA 3.09.2009 18:35:00
31 Agustos pazartesi günü eskişehir de ameliyat oldum.. Bugün 3 eylül üzerimde yani bel bölgesine yapışmış halde KENE buldum ... Hemen acile gittik

Keneyi çıkartılar... Sonra kan tahlili yapıldı bazı değerler normalin üstünde çıktı... İntaniye kısmındaki doktora göstermem gerektiğini söylediler... Doktor bana ameliyat olmam sebebiyle bu değerlerin yüksek çıkması normal dedi.. yine de Önümüzdeki pazartesi tekrar kan tahlili yapılacak.. Eğer ateşin yükselir veya başın ağrırsa veya kanama olursa hemen gel dedi doktor... Bunu niye mi anlattım ... Biz haftada en az bir gün araziye çıkıyoruz önlem olarak neler almamız gerekiyor.. Bir KENEyi bizden uzak tutacak ilaç sprey falan var mı acaba... Selamlar herkese...

berrinakyildirim berrinakyildirim 3.09.2009 19:26:00

Geçmiş olsun Namık Bey, kendiniz çıkarmayarak en doğrusunu yapmışsınız, herhangi bir sorun yaşamamanızı diliyorum.

Ben de bitki arazilerine çıkarken kene konusunda yardım istemiştim ve bana gönderilen dosyaları buraya ekliyorum, okuyup bilgilenmekte fayda var.

http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/ay2005/temmuz05/kirimkongo.html

Diğer bir dosyayı da pdf olarak yayınlar kısmına ekledim oradan okuyabilirsiniz.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl55@d

poker333 poker333 3.09.2009 23:02:00

öncelikle büyük geçmiş olsun. dilerim bir şey çıkmaz :=((

bende işim gereği haftanın altı günü arazideyim..spreyler satıyorlar ama etki durumunu bilemiyorum bende kullanmadım hiç sanırım ihmal ediyoruz..

MuratC MuratC 3.09.2009 23:09:00

Oncelikle gecmis olsun. Her keneden KKKAH gececek diye bir sey yok ama tedbiri elden birakmamak lazim. Uzun pantolon, corap sart arazide. Bildigim kadariyla OFF un turuncu renkli bir spreyi var, keneye karsi etkili diyor ama ne kadar etkili bilemem.

hakbal hakbal 3.09.2009 23:22:00

TV de bir program vardı kene ile mücadele şeklinde.Pantolonun paçalarını çorabın içine sokup koli bandı ile çorabın lastikli kısmıyla pantolon arasını birkaç kat geçiyorlardı.

Bildiğim kadarıyla tehlikeli türler genelde yüksek rakımlı yerlerde.

Son zamanlarda Kene vakaları azaldı ya da gündeme gelmiyor.

geçmiş olsun...

VolkanAkgul VolkanAkgul 4.09.2009 01:44:00

Geçmiş olsun. Umarım bir şey olmaz.

Ptesi son durum ile ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.

KANDIZLIK KANDIZLIK 4.09.2009 01:46:00

Namık Bey geçmiş olsun, keneye hastanedeyken mi rastladınız, öyleyse o servisin de kontrolu ilaçlanması lazım .

Ne amelyatı olmuştunuz, kan tahlillerini gönderirseniz, burada da ilgililere danışabiliriz .

* Keneleri uzaklaştırmak için / kenkov / diye bir spreyi kullanan arkadaşlar olmuş. Eczanelerde satılıyormuş, bilgileri ağşağıdaki linkte görebilirsiniz :

http://www.tamaysaglik.com.tr/images/kenkovb.jpg

Şüpheli arazilerde gezerken; lastik çizme giyilebilir, pantalon paçaları çorabın içine sokulabilir, kene ilaçlarıyla da çorap, çizme veya ayakkabı, dize kadar pantalon üzerine ilaç püskürtülebilir basit tedbirler olarak, diye düşünüyorum.

PYTHON PYTHON 4.09.2009 03:15:00

kene ısınıza güdümlü bir şekilde tırmanıyor size...

çorapla paça kaplama yöntemi bant vs sadece kenenin biraz daha yukarı çıkmasını sağlıyor..:)

ben bacaklarım bantlı şekildeyken karnımdan ısırıldım 2 sene ewwel..:)

Dikkuyruk Dikkuyruk 4.09.2009 09:09:00

Namık Bey geçmiş olsun,umarım tehlikeli bir durum söz konusu değildir.İyi haberlerinizi bekliyoruz.Selamlar,sağlıklı günler dilerim.........

Ercan3 Ercan3 4.09.2009 10:55:00

Namık Bey geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Eczanelerde satılan OFF MAX ürünü tene sıkılan ve ten üzerinde jelimsi bir katman oluşturarak kenelerin ısırmasını engelleyen bir sprey. Sıkıldıktan sonra 2-3 saat etkisi sürüyor diye okumuştum yani arazide ara sıra sıkmakta fayda var. Bir de ense, boyun ve kulak arkası gibi ince derili bölgeler de unutulmamalı. Kenelerin derinin ince olduğu bölgelere yapıştığını okumuştum.

Bir de kıyafetlerin üzerine sıkılan bir sprey var adını bilmiyorum ama o da işe yarayabilir. Tabii bunların yanında uzun çorap giyerek pantolonu içine sokmak, gölek veya tişörtü pantolon içine sıkı sıkı sokmak da unutulmamalı.

Şirketimizdeki iki arkadaşımızı kene ısırmış ve her ikisinde de Lime hastalığı teşhisi konmuştu. Bu da Kırım Kongo gibi olmasa da oldukça tehlikeli bir hastalık. Teşhiste çok zorlanmışlardı ve sonunda Ankara da bir doktor kesin teşhisi koyabilmişti ve aylarca yoğun antibiyotik tedavisi ile kurtuldular. Arkadaşım bu olay sonrasında bu hastalık hakkında bir blog açtı,

http://lymetr.blogspot.com/

abal abal 4.09.2009 14:33:00

Namık bey,

geçmiş olsun,

selamlar

sakaladam sakaladam 4.09.2009 16:51:00

Namık Bey çok geçmiş olsun, umarım tehlikeli değildir , iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Maximusgama Maximusgama 4.09.2009 22:19:00

Namık Bey geçmiş olsun.Umarım bir an önce iyi haberler alır ve sıkıntınızı atlatırsınız. Ayrıca konuyu açıp hepimizi uyarıp bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim.Selamlar.Sağlıcakla Kalın

hamisami hamisami 4.09.2009 22:59:00

Namık Bey, geçmiş olsun.

Kene konusuna gelince benim hayatımın yarısı ormanlarda geçti ve hem kendimin ve hem de köpeimin üzerinden sayısız ken topladım.

En iyisi eve dönmeden ve onlar henüz yüzeyde dolaşırken alıp yakmak.

Ben yappışanları da çıkarıyordum ama o konuda uzman sayılmam.

O arada kışın kene olmaz gibi bir inanış var ve bu tamamen yanlış.

Kar örtüsü dışında kışın tüm zamanları araziler kene dolu.

Selamlar.

berece berece 4.09.2009 23:01:00

geçmiş olsun namık bey.

mekanik yöntemler ,kovucu spreyler bir arada kullanılabilir.

yüksek rakım büyük risk ,sanırım 500 m üstünde risk başlıyor.ama yüksek rakımlı bazı bölgelerdede hiç vaka duymadım.vaka tesbiti olan bölgelerde biraz daha tedbirli olmakta fayda var.riskli bölgeler için bakınız.

http://www.ibb.gov.tr/sites/akom/Documents/haberler_haberdetay_0091.html

jasmin jasmin 5.09.2009 00:15:00

Namik bey, cok gecmis olsun, umarim bir sey olmaz. Ben de arazide sicaklara ragmen pantalon pacasini corap icine sokup dolasiyorum, spreyleri denedim simdiye kadar onlar mi korudu bilemiyorum. Iyi haberlerinizi bekliyoruz. Selamlar.

ZIRVANA ZIRVANA 5.09.2009 18:30:00

Şu günlerde bilgisayardan uzak kaldım ancak bugün Pc nin başına geçtim. Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim... Biraz da olayı açayım dedim : Şu sebepten ameliyattan (Perianal Fistül ameliyatı geçirdim) sonra bir gece kaldım koğuşta yanımda İbrahim Ethem amca vardı ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Ben her araziye çıkışlarımda azami özen gösteririm.. Koğuş arkadaşımıza suç atmak istemem çünkü Cumartesi günü fotograf çekmeye araziye çıkmıştım..Neyse oldu bir kere . Asıl önemli noktalardan biriside KENE yumuşak idi et benine benzer bir bir şeydi.. .. Ben bile tanımlamakta zorluk çektim... Yani kene sert kabuklu değil, yumuşak şeffaf bir kene idi.. Hatta ben bir ara iltihabi bir şey sandım... Neyse burdan foruma katılan yardımcı olanlara iyi temennilerde bulunan herkese Selamlar... Pazartesi tekrar kan tahlili yapılacak durum inşallah normal çıkar...

Tahlil sonuçlarında yüksek çıkanlar....

Tektik Sonuç Ünite Normal Değer

______ _______ ______ _______________

ALT H 50 U/L 0 - 41

LDH H 515 U/L 240 - 480

jasmin jasmin 8.09.2009 11:35:00

Namik bey, Tahlil sonuclarini almissinizdir herhalde. Umarim herkangi bir problem kalmamistir. Guzel haberlerinizi bekliyoruz. Tekrar gecmis olsun.

Selamlar

KANDIZLIK KANDIZLIK 9.09.2009 20:04:00

Namık Bey tekrar geçmiş olsun, belirttiğiniz değerler fazla yükselmemiş ve bir de düşmüş, gözünüz aydın, belki de geçirdiğiniz ameliyata bağlı geçici yükselmiş de olabilir, muhakkak ki Doktorunuz doğru ve yeterli bilgiyi vermiştir. Selamlar sunarım, sağlıkla kalın .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT