TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fasulye Torbası

biomustan biomustan 15.09.2009 13:37:00
Merhabalar,

Bu site sayesinde kuş fotografcılıgına merak sardım. Gerekli ekipmanları temin ettikten sonra çekimlere başladım. Ancak araç çekimlerinde kullanmak üzere adının fasulye torbası olduğunu öğrendiğim ekipmanı aramaya başladım. Fasulye torbasını uzun uğraşlardan Sonra Selçuk bey de (lokomotif) gördüm.Bulamayınca;

Bende Selçuk beydekini ölçülendirerek kendim imal ettim.

Bir farlılık olarak içini bilye straforla doldurdum. Ağırlığı 1/10 nuna düştü. Böylelikle arazide çok daha rahat taşıyabiliyorum.

Bu sayade artık Kendim Fasulye torbası ve Lens kılıfı dikiyorum.

Benim gibi arayıpta bulamayanlara yardımcı olurum.

Selamlarımla

PYTHON PYTHON 15.09.2009 21:10:00

neden fasulye torbasında fasulye vardır...:)

arazide çamura saplanırda iletişim kuramayacak kadar ıssız bir yerde olursanız içindeki fasulyeler ile hayatta kalma şansınız artar...

mesela izmir ekibindekiler fasulye torbasının içine tuzlu-tuzsuz çeşitleriyle çekirdek koyarlar onlarda kuş bulamayınca can sıkıntısından çekirdek çitlemek için, torbaya çekirdek koyduklarını söylerler...selamlar..:)

kaanceyhan kaanceyhan 15.09.2009 21:30:00

Onur tam olarak bahsettiğin sebepten bende tuzzuz çekirdek kullanıyorum torbada. sürekli tükettiğimden de içerisinde tazeliği yeterli seviyede oluyor.

biraz ağır ama çekirdek.

poker333 poker333 27.09.2009 00:54:00

hakikatten ya!!! gülmeyin sakın fotoğraf dotları nedir bu nerede nasıl şartlarda kullanılır,fasulye torbası???ben doğuştan kuş fotoğrafçısı değilim,kimse değil.:=)) birazcık bilgi lütfen..

Irıshsetter Irıshsetter 28.09.2009 18:52:00

Şu torbanın temsili bir fotoğrafının linkini rica etsem...Torbayı anladım da şu bacak boyu olayına akıl ermedi...

Terziye 5 ytl ye su geçirmez coat yaptırdık...Bunda da anneannem yardımcı olacak...Yeterki bir örnek fotoğraf...

Selamlarımla...

theguide theguide 22.02.2013 21:12:00

Selam, torba ve lens kılıfını kaca dikiyosunuz? 100-400mm için yapıyor musunuz?
selamlar,mesut

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT