TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Mogan Ana için küçük bir adım

bargibanti bargibanti 19.09.2009 13:48:00
merhaba,

Ankara ya son gidişimde Mogan da gördüklerim yüzünden insanlığımdan utandım. Elbette bu sadece Mogan a özgü değil, insan eli nereye değse orayı başarıyla kirletiyor, nasıl iki elimiz, ayağımız ve taşımaktan hep gurur duyduğumuz bu kocaman aklımızla bunu yapabiliyoruz, sanırım bu benim zekamı aşıyor çünkü cevaplayamıyorum. Bu ne insanlığa sığıyor ne cahilliğe ne de bencilliğe bu ancak canilikle adlandırılabilir çünkü kendi çocuklarımızı, geleceğimizi yokediyoruz..

Hayıflanmak kaybedilenleri ne yazık ki geri getirmiyor bu nedenle bir adım atmak istedik ve sevgili Erkan Tenekeci yle bir girişimde bulunduk, Mogan göl kenarındaki atıkların temizlenebilmesi için Gölbaşı belediyesinden yardım sözü aldık, sponsorlar desteğinde küçük de olsa bir temizlik hareketi için tarihi 27 Eylül pazar olarak belirledik.

Daha önce fotoğraflarımızla da dikkatinizi çekmeye çalıştığımız bu hareketin küçük bir başlangıç olacağını umud ediyoruz. Birlikte çok sevdiğimiz kuşlar için birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.

Program, başka teklifler gelmedikçe aşağıdaki gibi düşünüldü;

09,00 Ages börekçisinde buluşulacak, çay&kahvaltı sonrası Mogan Göl kenarına gidilecek, temizlik için gerekli eldiven ve poşetler dağıtılıp öğlen 12.00 gibi toplanıp sucuk ekmek ve içecekler eşliğinde genel değerlendirme yapılacak.

Ankara da hava 27 si için henüz belli değil, gelmek isteyenlerin yanlarında yağmurluk yada şemsiye getirmeleri ve suya dayanıklı bot yada çizme giymeleri önerilir.

Bu minik ama kocaman adımda tüm doğa severleri aramızda görmek dileğiyle.

Sevgilerimle.

Yeşim Bilgin

Büyükbeyaz Büyükbeyaz 19.09.2009 13:50:00

27 Eylülde Doğaya olan borcumuzu bir nebze de olsa ödemek adına birlikte olmak dilegi ile .

sevgilerimle

Erkan TENEKECİ

izler izler 19.09.2009 13:59:00

bizde de giderek artacağına inandığım, somut öneri ve adımları olan, aktivist doğa severlerin bireysel çıkışlarını daha çok destekliyorum

kucak dolusu sevgiler

gutesmienchen gutesmienchen 22.09.2009 10:28:00

Pazar günü aranızda olmak en büyük hayalimdi,ama bu hayalimin gerçekleşmesi şimdilik mümküngörünmüyor ,üzgünüm:( Ama oraya gelsem de gelemesem de,kalbim sizlerle olacak.Sevgilerimle.....

dede dede 23.09.2009 18:47:00

Pazar günü görüşmek üzere. Selamlar.

bargibanti bargibanti 23.09.2009 20:24:00

sevgili fatih bey, sevgili nurhan, güzel sözlerinizin kıymetini tarif edemem, biliyorum ki birbirimizi anlıyoruz bu da bize yeter.

içten sevgilerimle..

izler izler 23.09.2009 20:48:00

umarım her kuş alanında benzer uyum, eşgüdüm ve sahiplenmeyi görürüz memleketimizde

tkara tkara 25.09.2009 01:15:00

ankaradayim ve size bu harekette yardimci olmayi cok istiyorum fakat bir aksilik olmazsa cumartesi istanbul a yola cikacagim. umarim bir aksilik olur da sizlere istirak edebilirim.

golu bu haftaici 2 gun -ilk defa- gozlemleme firsati buldum. sulak alanlar konusunda zaten oldukca kit olan ankara nin bu en nadide golune kirli eller ile yapilan haksizligi tamir edecek duyarli temiz ellere ihtiyac var.

cismen olamasam bile gonlum sizinle.

selamlar.

diskuso diskuso 25.09.2009 20:12:00

pazar 9 da görüşmek üzere...

bargibanti bargibanti 25.09.2009 20:57:00

tufan bey dilerim gelebilirsiniz..

oğuz bey, telefon gerekirse diye yazıyorum ; 0 532 371 07 76

sabah 09 da ages teyiz..

görüşmek üzere, sevgiler..

hakbal hakbal 26.09.2009 07:05:00

Mogan a,bu dev temizlik girişimine katkı sağlayamamak kendi adıma üzücü ancak yüreğimiz siz doğa dostları için atacak İstanbul dan emeği geçen herkese kucak dolusu sevgiler,selamlar.

Büyükbeyaz Büyükbeyaz 26.09.2009 17:21:00

Sevgili Dostlar program devam ediyor yarın sabah Ankaradan gölbaşına varmadan Haymana sapagından dönüp yaklaşık dört yüz metre sonra sagda AGES ekmek ve unlu mamuller börekçisini gördügünüzde oraya konuşlanın buluşma saati 09:00 Gün 27 Eylül Pazar. Görüşmek üzre sevgiler .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT