Mogan Ana için küçük bir adım
bargibanti 19.09.2009 13:48:00
merhaba,
Ankara ya son gidişimde Mogan da gördüklerim yüzünden insanlığımdan utandım. Elbette bu sadece Mogan a özgü değil, insan eli nereye değse orayı başarıyla kirletiyor, nasıl iki elimiz, ayağımız ve taşımaktan hep gurur duyduğumuz bu kocaman aklımızla bunu yapabiliyoruz, sanırım bu benim zekamı aşıyor çünkü cevaplayamıyorum. Bu ne insanlığa sığıyor ne cahilliğe ne de bencilliğe bu ancak canilikle adlandırılabilir çünkü kendi çocuklarımızı, geleceğimizi yokediyoruz..
Hayıflanmak kaybedilenleri ne yazık ki geri getirmiyor bu nedenle bir adım atmak istedik ve sevgili Erkan Tenekeci yle bir girişimde bulunduk, Mogan göl kenarındaki atıkların temizlenebilmesi için Gölbaşı belediyesinden yardım sözü aldık, sponsorlar desteğinde küçük de olsa bir temizlik hareketi için tarihi 27 Eylül pazar olarak belirledik.
Daha önce fotoğraflarımızla da dikkatinizi çekmeye çalıştığımız bu hareketin küçük bir başlangıç olacağını umud ediyoruz. Birlikte çok sevdiğimiz kuşlar için birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.
Program, başka teklifler gelmedikçe aşağıdaki gibi düşünüldü;
09,00 Ages börekçisinde buluşulacak, çay&kahvaltı sonrası Mogan Göl kenarına gidilecek, temizlik için gerekli eldiven ve poşetler dağıtılıp öğlen 12.00 gibi toplanıp sucuk ekmek ve içecekler eşliğinde genel değerlendirme yapılacak.
Ankara da hava 27 si için henüz belli değil, gelmek isteyenlerin yanlarında yağmurluk yada şemsiye getirmeleri ve suya dayanıklı bot yada çizme giymeleri önerilir.
Bu minik ama kocaman adımda tüm doğa severleri aramızda görmek dileğiyle.
Sevgilerimle.
Yeşim Bilgin