TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sibirya taşkuşu

zaferK zaferK 20.09.2009 14:39:00
Değerli site yöneticileri...Sibirya taşkuşu olduğunu düşündüğüm bir fotoğrafı önce fotoforuma ,sonra da fotogaleriye yüklemiştim.İki haftadır bekliyor ,tek onay var...daha önce onaylayan bir arkadaşımız galiba vazgeçmiş ki fotogaleriye yükleyince onaylamamış.Bu sibirya taşkuşu oldukça hassas ve önemli bir konu olmalı.Çünkü kimseler onay verip bu ağır sorumluluğu almak istemiyor.Zaten tür sayfasından da belli...böylesine önemli bir türün bilgisine henüz ulaşılamamış olmalı ki sayfa boş...ve yine üç kez ardarda yüklenen bir de (En sibirya taşkuşu) kolajı var...6-7-8 inci tür olarak.Aynı kolajın 9-10-ve 11inci tür olarak tekrar yüklenme ihtimali varmı bilemem.Diğer bazı fotoğraflarda da birçok özellikler net olarak görülemiyor ama önemli değil...zaten Sibirya oldukları ilk bakışta farkediliyor...

Demem o ki ; gerek Hami beyin onayı ve gerekse yorum yazan arkadaşlara saygısızlık olmasın diye ben silmedim.Ama yönetim olarak sizin silmeniz daha uygun düşer.O fotoğrafı silelim ve ben de bu günden itibaren daha Sibirya taşkuşu bir fotoğraf çekmeye çalışayım...

Selam ve sevgilerimle tüm TRAKUS ailesinin bayramını kutluyorum...esen kalın...

karaani karaani 2.10.2009 11:35:00

Sayın Serhat Tigrel in açıklamaları ile Tanımcıların gönüllü çalıştığını öğrendim.Gönüllü ve karşılıksız olarak yaptıkları çalışmalar taktir ve şükranla karşılanması gereken bir fedakarlık ve harekettir.

Fakat bir işi üstlenen insanın ,gönüllü olarak yapıyor olsa dahi (Bir ustamın dediği gibi) Bekleyenlerin Sessiz beklentilerinide göz önünde bulundurmaları gerektiği kanaatindeyim.

Zafer hocamın özenle seçilmiş kelimelerle yazdığı güzel açıklama ve ricayı verdiğim link için yinelemek isterim.

Değerlendirileceği ümidiyle, http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=22866

Trakuş yönetimi ve üyesi dostlara sevgi ve saygılarımı sunarım.

serhattigrel serhattigrel 21.09.2009 20:28:00

Zafer bey,

Tanım çok dikkati olmamız gereken bir iş, özellikle alt türlerde hata yapmamak için özel çaba sarfediyoruz. Bu, haliyle gecikmelere neden oluyor.

Arkadaşlarımızın bu işi gönüllü olarak yaptıklarını da düşününce gecikmelere daha olumlu bakar olmamız gerekiyor.

Kuralımız 30 günden evvel tanımı bitirmek, aksi taktirde tür , tanımsısızlar klasörüne geçiyor. Normalde aynı gün veya ertesi gün tanım yapıldığı gibi bazen haftalarca kalan türlerde olabiliyor.

Hiç bir fotoğrafa özel muamele yapılmıyor.

Üyelerimiz kuş tanımında uzmanlaştıkça ekibimiz genişleyecek ve hızlanacağız.

zaferK zaferK 21.09.2009 18:27:00

Gösterdiğiniz duyarlılık ve zarif uygulamanız için çok teşekkür ediyorum.Beni mahcup ettiniz...selamlar ,sevgiler...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT