TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Flash TV Haberi Yaralı Peçeli Baykuş

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 20.09.2009 19:54:00
Merhabalar,

Az önce Flash Tv de cami minaresinden aşağı düşen yavru peçeli baykuşun sokak ortasında çoluk çocuğun elinde oyuncak olduğunun haberini dehşetle izledim.

Caminin imamı da gerekli yerlere başvurduğunu ama cevap alamadığını söylüyordu haberde.

Flash Haber telefonunu sürekli arıyorum fakat ulaşamadım. Lütfen konuyla ilgili vakti olanlar da ilgilensin.

Flash haber tel: 0212 256 82 82

Peçeli baykuş haberini yapan Flash tv kuştan "yaratık" ve "bu şey" diyerek bahsediyordu.

Hoşçakalın.

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 20.09.2009 20:12:00

Kuş Bursa daymış. Ekte verdiğim link Yeni Bursa gazetesinin habere ilişkin linki.

Hangi Cami ve hangi mahalle olduğu haberde yazıyor. Bursa da yaşayan arkadaşlar bu kuşa ulaşabilirler mi?

http://www.yenibursa.com/Yavru-Baykus-ilgi-Odagi-20737.html

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 20.09.2009 21:12:00

Tekrar Merhaba,

Bursa Müftülüğünden Caminin yada imamın telefonuna ulaşmayı denedim. Fakat ne internet siteleri ne de telefonlarından bir bilgi alamadım. Turkcell den İmamın adına bir kayıt buldum fakat bu telefona da ulaşılamıyor.

Bursa daki dostlarımızın kuşa sahip çıkmasından başka yapılabilecek birşey kalmadı gibi.

Konunun anasayfaya taşınması iyi oldu.

Umarım doğru kişilere geç olmadan kuş ulaştırılır.

Hoşçakalın.

OyQ OyQ 21.09.2009 21:47:00

sayfada gordugum haberin tamamini, hayvan haklari federasyonu ndan (haytap) arkadaslarima ulastirdim... bursa yetkilisiyle bu aksam baglantiya gecebilecegim sanirim, telefon numarasini bekliyorum arkadasimdan. onlarin ilgilenebilecegini dusunuyorum. osmangazi belediyesi nin cok iyi bir barinagi var. gerci kopekler icin ama belki uygun kisilere ulastirilmadan once orada tutulabilir ve bu sure icinde iyi bakilabilir diye dusundum.. ama asil sagsaglim bulunmasi onemli ve sonrasinda rehabilite edilmesi gerekebilir.. bu konuda trakus uyelerinin daha cok bilgisi vardir herhalde, ne yapilmasi gerektigi konsuunda...

bu konuda da belki oradaki ekip, trakuscularla baglantiya gecebilir.. gerektiginde sizin numaranizi veya emailinizi verebilir miyim? ya da onereceginiz baska kisiler var midir sonrasi icin? benim tek bildigim, zeynel aslangundogu var, alaca baykuslarla ilgili belgradda calisma yapiyorlardi...

gelismeler olursa haber veririm...

gorusmek uzere..

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 21.09.2009 22:15:00

Tekrar Merhaba,

Maalesef bugün de Bursa da bu Camiye gidecek birini bulup kuşun orada olduğunun bilgisini alamadım.

Fakat, yarın sabaha kadar kimse ulaşamazsa sabah camiye göndereceğim bir arkadaşım Bursa da olacak. Eğer kuş hala orada ise alıp getirmek için girişimlerde bulunacağız.

Caminin yada imamın telefonlarına ulaşamadım. Her yolu denedim sanırım fakat bayram tatiline denk gelmesi işleri çok zorlaştırdı.

Umarım geç kalmadık.

Bana e-mail yada telefonlarımdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın,

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 22.09.2009 13:38:00

Arkadaşlar Maalesef kuşu kaybetmişiz.

Cami imamı kuşu tekrar minareye öylece bırakmış.

Biraz önce camiye giden arkadaşıma da git bak bakalım hala oradamı diyerek kendisi minareye bile çıkmamış.

Bu kadar Trakuş lu olarak maalesef bu kuşa yardım edemedik.

kemolog kemolog 22.09.2009 20:13:00

Dün akşam Tuğba (mikrop) dan aldığım haberle bugün şehirdışından gelip foruma falan bakmadan sözü geçen camiye gittim. Cami imamı izine ayrılmış koruma derneği başkanı ile görüştüm malesefki kuşu kaybetmişiz. Daha da kötüsu yuvadaki diğer yavruda görünürde yok. Asıl üzücü olan ise sayımızın dört haneli rakamlara ulaşmış olmasına rağmen hiçbirşey yapamamış olmamız.

KANDIZLIK KANDIZLIK 23.09.2009 20:10:00

Berrin hanımın bahsettiği Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi aranabilirdi, ayrıca Görükle kampusundeki Veteriner Fakultesi nobetçi hekimliği ile de irtibat kurulabilirdi. Kendim şahit oldum, Cumartesi günü bile bir Vet. Dr. hanım evinden gelerek doğum zorluğu çeken bir sokak kedisine fakültede yardımcı olmuştu.

bargibanti bargibanti 23.09.2009 20:49:00

sevgili berrin e katılıyorum kalabalık olsak da her yere ulaşmamız bazen mümkün olamıyor ama elinden geleni yapmaya çalışan öyle çok ki aramızda ya da ben buna bütün kalbimle inanmak istiyorum..

kayıplara çok üzüldüm, belki bu da bir ders olur bir sonrakilerin kurtulması adına..

sevgilerimle..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT