İklim Değişiklikleri
orhunbaba 25.09.2009 08:23:00
Selam arkadaşlar,sayın usta ve hocalar.Bugün haberlerde iklim değişmesini konu alan duyuruda USA devletinin Kyoto protokolünü bilerek imzalamadığını gördüm.Bazı devletlere yenilenen enerji,temiz enerji düzeneğini parayla satabilmek için imzalamıyormuş.Avrupanın güneyindeki Türkiye,Yunanistan,İspanya,Fransa,İtalya,Portekiz ve eski Yugoslavya civarı 10-20 sene içinde kuraklaşıp,denizler yükselecekmiş.Fransa Carbon Vergisi bile çıkarmış.Karbon salımı yapan her mükelleften 17 euro yıllık vergi alacakmış.Aman bizimkiler duymasın:))Araç kullanımı,ısınma için yakılan kömürden vergi hesaplanacakmış.Afrikanın kuzeyinden göçler olacakmış.Bazı kuş türleri yok olacak,bazıları yer değiştirecekmiş.Bizlerde bu konuda duyarlı olmalıyız.En azından çevreye saygılı bireyler yetiştirmeli,elimizdeki ufacık bir çöp parçasını bu kadarcıktan birşey olmaz deyip yolda,arabada sağa sola fırlatmamalıyız.Doğa o küçücük dediğimiz çöpü yıllarca eritemez biliyorsunuzdur.Mesela tam kuşu çekecekken poşet,plastik şişeler önümüze geliverince kızarız.Bilgilerini ve önerilerini bizimle paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...Ayrıca ben de yeni katılan bir arkadaşınız olarak sizlerle tanışmak istedim,herkese kucak dolusu sevgi ve saygılar...