TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İklim Değişiklikleri

orhunbaba orhunbaba 25.09.2009 08:23:00
Selam arkadaşlar,sayın usta ve hocalar.Bugün haberlerde iklim değişmesini konu alan duyuruda USA devletinin Kyoto protokolünü bilerek imzalamadığını gördüm.Bazı devletlere yenilenen enerji,temiz enerji düzeneğini parayla satabilmek için imzalamıyormuş.Avrupanın güneyindeki Türkiye,Yunanistan,İspanya,Fransa,İtalya,Portekiz ve eski Yugoslavya civarı 10-20 sene içinde kuraklaşıp,denizler yükselecekmiş.Fransa Carbon Vergisi bile çıkarmış.Karbon salımı yapan her mükelleften 17 euro yıllık vergi alacakmış.Aman bizimkiler duymasın:))Araç kullanımı,ısınma için yakılan kömürden vergi hesaplanacakmış.Afrikanın kuzeyinden göçler olacakmış.Bazı kuş türleri yok olacak,bazıları yer değiştirecekmiş.Bizlerde bu konuda duyarlı olmalıyız.En azından çevreye saygılı bireyler yetiştirmeli,elimizdeki ufacık bir çöp parçasını bu kadarcıktan birşey olmaz deyip yolda,arabada sağa sola fırlatmamalıyız.Doğa o küçücük dediğimiz çöpü yıllarca eritemez biliyorsunuzdur.Mesela tam kuşu çekecekken poşet,plastik şişeler önümüze geliverince kızarız.Bilgilerini ve önerilerini bizimle paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...Ayrıca ben de yeni katılan bir arkadaşınız olarak sizlerle tanışmak istedim,herkese kucak dolusu sevgi ve saygılar...

gokhun gokhun 26.09.2009 15:12:00

Sen de hoşgeldin Orhun Abi,trakusta başarıdan başarıya koşarsın temennileri ile son zamanlardaki en can alıcı konulardan birinei ele almışsın,tebrikler.

wolfkenan wolfkenan 29.09.2009 23:00:00

Güzel bir forum konusu orhunbaba,trakusa hoşgeldin.

orhunbaba orhunbaba 26.10.2009 23:03:00

Doğal yaşamı oluşturan 100 milyon bireyin bu gidişle kirlilik ve iklim değişikliğiyle senede 100bine varan yıllık yokoluşla bilim adamlarına göre 6. yokoluş evresindeymişiz.Bu dehşet verici bir manzara.Bir tür canlıyı yaşatmak için harcanan emeği düşünürsek işimiz çok zor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT