Bugun Toygartepe :))
MuratC 7.10.2009 15:05:00
Sanirim bugun Toygartepe tarihi gunlerinden birini yasadi.
Bu sabah isimde musait oldugundan bir ugrayayim dedim. Gecen hafta 2 kere gittim resmen karga bile gecmemisti, herhalde goc bitti diye hayiflanarak donmustum. Bugun icinde pek umidim yoktu aslinda. Ancak daha tepeye cikarken havadaki kuslar gercekten inailmazdi. Saat 9:30dan 10:30 kadar binlerce yirtici aralik vermeksizin gecti. Resmen fotograf cekmekten yoruldum ki bu nadir olur :)) Sagdan soldan ustten heryerden yirtici akiyordu, hemde oldukca alcaktan... gecenler %90 Sahin, %9 KOK ve az sayida tanimlayamadigim kus. 1 tane Karaleylek ve yerel oldugunu tahmin ettigim delice dogan ve Atmacalarda goruldu. Daha detayli bilgiyi daha sonra tepeye gelen Ergun arkadasimiz verebilir sanirim.
Bencillik etmeyip gelir gelmez Umit abiyi arayip, fotograf cekmek isteyen varsa ucarak buraya gelsin dedim. Yarim saate kalmadan arabalar pespese dizilmeye basladi. 15-20 kisi olduk sanirim sonunda. Baska bir is icin hadi gelin Toygartepede toplanalim deseniz bu kadar insani bu kadar kisa sure icinde toplayamazsiniz, ama isin icinde kus olunca kimse is guc dinlemeden kosturdu geldi :)) Ama saat 10:30dan sonra sayi biraz azalmaya ve havanin isinmasiyla gecis irtifalarida yukselmeye baslamisti. Ben yarim gibi birakip dondugumde bayagi bir insan hala ordaydi ve klasik KOrKmu BOrKmu tartismalari devam ediyordu. Umarim sonrasida iyi gecmistir. bakalim benden sonra nadir ve degerli bir tur gectimi acaba?
Ozetle benim Istanbulda bugune kadar gordugum en muthis ve nisbeten alcaktan yirtici goc gecisiydi. Bugun gelebilenler sanirim bayagi keyif aldilar.
Selamlar, sevgiler