TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Gemiyle göç eden kuşlar..

zor zor 7.10.2009 21:29:00
Merhaba arkadaşlar,bu göç gözlemi esnasında çok ilginç sohbetler yapıyoruz tabiki Dünyanın her tarafından en entresan olanlarınıda genellikle yabancılardan dinliyoruz,bunları zaman ,zaman sizinle paylaşıcam,bugün dinlediğim ve çok etkilendiğim olay gemide geçiyor,orta yaşlı Kuş gözlemcisi İngiliz çift anlattı,Zeynel hocayla ikimiz hayretle dinledik,gemiyle uzun bir seyahate çıkmışlar,dün akşam Karadenizde ,,Bulgaristanla Türkiye arasında kıyıdan 17 mil uzaklıkta,gemiye konup dinlenen,kuşları not etmişler, hemen,hemen şu sıraları göç eden bütün ötücüleri saydılarve ,ayrıca Alaca karanlıktada Kulaklı Orman baykuşunun dahi gemiye konarak dinlendiğini söylediler,yırtıcı olarak birde Atmacayı söylediler,aklımda olanlar,İspinoz,Ak gerdanlı ötleğen,Maskeli Ötleğen,Robin,Sinek kapanlar,Kuyruk sallayanlar,..bana gerçekten çok ilginç geldi...selamlar,saygılar...

Arkadaşlar bu sırada göç olanca hızıyla devam ediyor, görüşmek üzere...

Ümit Yardım

hasanturer hasanturer 7.10.2009 23:07:00

demekki deniz üzerinde uçarken dinlenmek için bu şekilde gemileri de kullanıyorlar

kısaca yolculuğun bir kısmını da bedavaya getirmiş oluyorlar :--))

gerçekten güzel ve ilginç bir bilgi gerçekten benim de 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir olay bu

selamlar

diskuso diskuso 8.10.2009 14:04:00

bende bir belgeselden foruma katkı yapayım. Şu meşhur kuşlar belgeselinde yabani kazalar Amerikan donanmasının gemilerine konmuş haldeydiler...

PYTHON PYTHON 12.10.2009 02:22:00

gemilerin yerini akdenizde kıbrıs alıyor herkesi kıbrısa bekliyorum..:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT