Yıldız sistemine karşı olduğumu en baştan beri söylemekteyim.
Hesaplamada hatalar olabilir, kabuldür.
Ancak Soner Oruç ve Fatih İzler kıyaslaması yapınca, az yorumla ve tür sayfası ile neden 2 yıldız demek te bence haksızlık. Tür sayfalarını çalıştığını düşünen ama fotoğraf yüklemeyen ve yorum yazmayan biri olarak, en baştan fotoğraf ve yorum önemlidir imajı verildiğini düşünürüm ben.
Tür sorumluluğu vermeye çalışıp, sayfaları çalışın derken, bir yandan da önemsizmiş gibi davranmış olmuyormuyuz ?
Kuş fotoğrafçılarının emekleri takdire değer. Ama çok kolay türleri, farklı şekillerde yükleyenleri, zor türler için emek harcayanlarla kıyaslamak gibi bir durum ortaya çıkabilir.
Çok güzel fotoğraf deyip yorumları arttırma kısmına değinmiyorum, alınanlar oluyor çünkü.
Kısacası... Bu iş karmaşık. Ne deseniz, ne yapsanız, sonuçta her şekilde alınan oluyor.
Sistem kimseyi kırmadan, üzmeden, yapılan her şeyi takdir etmeye çalışarak yürümeli diyorum. Yeterince kan kaybettik kanısındayım.
İlla taçlandırmak diyorsak ta, Zafer Bey in önerisi güzel bu açıdan. Kimisi fotoğrafta ilerler, kimisi yorumda, kimisi fotoforumda. Kimse de birbirini kıyaslamaz başkası ile.