TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yıldız

berece berece 8.10.2009 22:21:00
şu yıldızlar neye göre verilir anlamam bir türlü.askerde öğrenmiştim biraz,askerlik dört ay uzayınca 5 ay tek yıldız takmıştım selam vermeyenler muvazzaf sanıp selam vermeye başlamıştı.

sitede 2 yıldız takmışken 1 yıldıza düşmüşüm,onuda bu akşam farkettim.

neye göre 2 yıldızım var derken apoletlerimden birinin söküldüğünü görünce bir kabahat mi işledim dedim.bilen birileri vardır ,özellikle yöneticilerimiz bu konuda benim gibi bilgisiz arkadaşları bilgilendirir kanısındayım.

berece berece 13.10.2009 12:11:00

Bu forumu bir anormallik olduğunu gündeme getirmek için açmıştım.Yanıtlar geldi bana göre olay kapandı.Daha önce yazdıklarımda da anlattım ,yıldızla işim yok.Ama öyle şeyler yazılıyorki alınmaya başladım.Art niyetsiz olduğumu ben biliyorum.

Arkadaşlarımdan ricam değersiz gördüğümüz bu yıldız konusunun daha fazla uzatılmaması olacaktır.Site yöneticilerimiz yazılanları okudular ve en doğrusunu ne gerekiyorsa yapacaklardır.

Selamlar.

mochy mochy 13.10.2009 11:51:00

Değerli arkadaşlarım lütfen af buyrun. Yıldız savaşlarını :)) dikkatle okuyorum. Yeni katılan bir üye olarak hayret içerisindeyim.

Sizler, yani bu işe gönül koymuş insanlar , bir kültür alt yapısı olan ve önemli meziyetlere sahip insanlarsınız.

Önemli olan sanal bir yıldız alırken duyduğunuz keyifmi ? yoksa dağ bayır dolaşırken yaşadığınız ve paylaştığınız durumlardan aldığınız keyif mi?

Kendi adıma diyebilirimki ,sizlerden öğrendiğim her bilgiden aldığım hazzı hiç bir yıldıza değişmem.

Boşverin yıldızı mıldızı. Akşam gökyüzüne bakın , orda ne kadar çok yıldız var. İstediğinizi alın;))

Hepinize selamlar.

alcedo alcedo 13.10.2009 10:19:00

Yıldızlarla ilgili görüşümü gayet basit ve sığ bir şekilde belirteyim;

Yıldız olsa ne olur, olmasa ne olur....?

serhattigrel serhattigrel 12.10.2009 19:55:00

23 arkadaşımız bu foruma katılmış, hepsine teşekkürler.

Hepimizin kullandığı bu yazılımı üreten Serkan Karaot arkadaşımıza büyük haksızlık yapmışız;

http://www.trakus.org/kods_bird/pdf/21166.pdf

Bu linke bakınca forumda örnek gösterilen iki kişinin yıldızının yanlış hesaplanmadığını algoritmanın doğru çalıştığını göreceksiniz. Ben dahil şüphelenmiştim, şimdi mahçup oldum. Yıldızdan başka bir sembole geçmek fikri bence de uygun. Sistemin kalkması konusunu yönetici arkadaşlar ile ilk toplantıda gündeme alacağımızı söyleyebilirim.

Benim fikrim ise; Sadece kişisel sayfada görünen bu değerlendirmeyi silmek ile birşey kazanmıyacağız. Burada olan her mekanizmanın bazılarımızı mutlu ederken diğerlerini mutsuz ettiğini biliyorum. Her mekanizma birgün birilerinin işine yarıyabiliyor. Birşeyi yapmamın nekadar zor, kaldırmanın da ne kadar kolay olduğu malüm. Bu yüzden kalması yerine zaman içinde daha adil çalışacak şekilde biçimlendirilmesinden yanayım

çitlenbik çitlenbik 10.10.2009 09:23:00

Yıldız sistemine karşı olduğumu en baştan beri söylemekteyim.

Hesaplamada hatalar olabilir, kabuldür.

Ancak Soner Oruç ve Fatih İzler kıyaslaması yapınca, az yorumla ve tür sayfası ile neden 2 yıldız demek te bence haksızlık. Tür sayfalarını çalıştığını düşünen ama fotoğraf yüklemeyen ve yorum yazmayan biri olarak, en baştan fotoğraf ve yorum önemlidir imajı verildiğini düşünürüm ben.

Tür sorumluluğu vermeye çalışıp, sayfaları çalışın derken, bir yandan da önemsizmiş gibi davranmış olmuyormuyuz ?

Kuş fotoğrafçılarının emekleri takdire değer. Ama çok kolay türleri, farklı şekillerde yükleyenleri, zor türler için emek harcayanlarla kıyaslamak gibi bir durum ortaya çıkabilir.

Çok güzel fotoğraf deyip yorumları arttırma kısmına değinmiyorum, alınanlar oluyor çünkü.

Kısacası... Bu iş karmaşık. Ne deseniz, ne yapsanız, sonuçta her şekilde alınan oluyor.

Sistem kimseyi kırmadan, üzmeden, yapılan her şeyi takdir etmeye çalışarak yürümeli diyorum. Yeterince kan kaybettik kanısındayım.

İlla taçlandırmak diyorsak ta, Zafer Bey in önerisi güzel bu açıdan. Kimisi fotoğrafta ilerler, kimisi yorumda, kimisi fotoforumda. Kimse de birbirini kıyaslamaz başkası ile.

izler izler 9.10.2009 22:25:00

alınganlıklar ve tartışma için yeterince sebep bulabiliyoruz

bunlardan bir neden eksilse o da faydadır

yıldızların olmaması önerisine katılıyorum

hamit54 hamit54 9.10.2009 20:15:00

Hani mecliste olsa gündem değiştiriliyor diyeceğim.

Durup dururken suları bulandırmak da düşünülebilir.

Kadird Kadird 9.10.2009 20:07:00

Yıldız hiç olmasa?

:)

Herkesin sayfasında, bugünkü yıldız hesabını oluşturan bilgiler zaten var...

:)

Selamlar...

eng55 eng55 9.10.2009 19:45:00

Uzun zaman fotograftan ve siteden uzak kalmıştım.Ben de bu yüzden yıldızım eksildi diye düşünüyordum:)

Keşke yeni hesap metodunda yıldızları arttıracak şekilde değişiklik yapılsaydı:)

diskuso diskuso 9.10.2009 13:21:00

Zafer in sembol şeklinde ifade seçeneklerine aynen katılıyorum. Güzel bir düşünce. Yabancı sitelerde böyle sınıflamalara rastlamıştım.

JamJar JamJar 9.10.2009 11:19:00

Bu arada yıldızım gelmiş, yaşasın ADALET :)

berece berece 9.10.2009 11:16:00

Bu sitenin ana amacının iyi fotoğraf değil veri toplama ve paylaşma olduğunu bildiğim için yıldız olayını bir anormallik olduğunu paylaşmak için gündeme getirmiştim.İyide oldu.Bu sitede yıldızı önemsemem.Fotoğraf sitesi olsa önemseyebilirdim.

Amacım iyi fotoğraf çekmek.Fotoğraflarımın kalitesi yıldızlı olsun benim için daha önemli.O yüzden tür yerine iyi fotoğraf yüklemeye çalışırım.Bu yoldada devam edeceğim.

Ornitolojiye meraklı arkadaşlar ise tabiki bildikleri sevdikleri yoldan gideceklerdir.Doğrusuda bu ,herkes sevdiği işi yapmalı.

Arkadaşlarım bana kuşçu dediğinde hayır ben fotoğraf çekerim diyorum.Ornitolojiye meraklı olsam onlara evet kuşçuyum derdim.

Önemsemiyorum ama yıldız sisteminizde ornitologlara fazlaca iltimas geçilmiş, buda gayet doğal.

Diğer arkadaşlarada katılıyorum ,yıldız sistemi kalkabilirde ,şeklide değişebilir.Hiç bir zaman gerçekçi bir ölçüm olamayacağını ,kategori ve hiyerarşi yarattığını düşünüyorum.

JamJar JamJar 9.10.2009 10:51:00

Benim hesap ile sitenin hesabı tutmuyor, zar zor bi yıldız almıştım, o da gitmiş :(

Ne kadar gerekli derseniz bence hiç, ama bir miktar motivasyon verdiği kesin :)

Mystere Mystere 9.10.2009 09:55:00

Üzerime vazife değil ama yapıldığı andan itibaren hiç anlam veremediğim bir uygulama. Ama madem boy sırasına girmek bu kadar faydalı bulunuyor, öyleyse daha masum ve anlamlı bir simge kullanılması daha şık olur diye düşünenlerdenim. Teleskop, fotoğraf makinesi hatta kuş simgeleri olabilir yıldız çok itici ve resmi.Selamlar.

serhattigrel serhattigrel 9.10.2009 00:22:00

Yıldız hesabında bazı hatalar vardı. Birkaç ay evvel hataları tespit etmiş, olması gereken formül üzerinde mütabakata varmış ancak gerekli yazılım değişikliğini yapamamıştık.

Bu gün yazılımı düzelttik.

Ben 3 ten 2 yıldıza düştüm.Ömer ile Hami 3 yıldız oldu.

Bu durumda algoritma yine yanlış ama sanırım çok geç :)

Şaka bir yana algoritmayı incelerseniz sistemin adaletsiz olmadığını, bilgiye daha çok öncelik verdiğini göreceksiniz.

Çok çalışmam lazım çoook...

MuratC MuratC 8.10.2009 23:45:00

Toptan cezalandirildik galiba :)) Benim rutbemide sokmusler, Yuzbasiyken Usttegmen olmusuz :)

hasanturer hasanturer 8.10.2009 22:53:00

aşağıdaki hesaba göre yıldız veriliyor sitede ama yıldızın azalmasının sebebini bilemem

bu yazıya soldaki site hakkında linkini tıklarsanız uaşabilirsiniz :--))

selamlar

Yıldız Hesabı

Üye detay sayfasında üyelerin faaliyetleri sonucunda verilen yıldızlar görünür. Bu yıldızların hesaplanması ve limitleri aşağıdaki gibidir.

Değerlendirme site tarafından otomatik olarak yapılır ve ilgili alanda saklanır.

Yüklenen Her Fotoğraf (FotoGaleri,Tür Ekle) x 1

FotoGaleriye Yapılan Her Değerlendirme x 0.25

Yüklenen Her Fotoğraf (FotoForum) x 3

FotoForuma Yapılan Her Değerlendirme x 1

Kuş Foruma Yazılan Her Mesaj x 4

Foruma Yazılan Her Mesaj x 1

Eklenen Her Gözlem x 10

Gözlem Sayfasına Yapılan Her Değerlendirme x 1

Üye yetkili türlerine eklenen her 10(On) kelime x 1

x>100 = 1 yıldız

2000>x>500 = 2 yıldız

10000>x>2000 = 3 yıldız