7D hakkında.
karaani 13.10.2009 14:23:00
Değerli Trakuş dostları bugün yüklediğim fotoğrafın 7D ile çekilmiş olması dolayısıyla gelen isteklere cevap vermeye çalışayım.
Makine hakkında internette bir çok açıklama var fakat İlk olarak şunu söylemeliyim,makine çok iyi.
Neye göre iyi, önceki makinem olan 450D ye göre mukayese etmek zaman kaybı olacaktır.O kadar farklı.
50D den daha seri netleye biliyor(Bunu Sakaladam baktı) Siz ne kadar hızlı çekerseniz çekin kaydedebiliyor,Netleme hızı çok iyi,Arka dolu fon olmasına rağmen kuşu hemen ayırıyor ve bırakmıyor.
Çoklu (19lu) netleme noktası önceki makinelererdeki spor modunu anımsatıyor (7D de Spor modu yok).
5184*3456 boyutlarında ve 23 MB bir fotoğraf daha rahat işleniyor ve krop yaparken detay kaybı daha az oluyor.
Aslında bu makineden ilk önce bir başkası almış olmalıydı :))
O hepimize öğretebilirdi.
Aslında almış,İsmini Benim Söylemem doğru olmayabilir ama bir çoğunuz yakinen tanıyordur.Müthiş fotoğraf çekebilen birisi,(Epeydir fotoğrafı yok),bende kendisiyle irtibat kurup kabul ederse yardım etmesini isteyeceğim.
O yüzden söyleyebileceklerim şimdilik bunlar,
Biraz dağıldı sanırım toparlarsak,Netleme,takip etme ve fotoğraf kalitesi çok çok iyi.
Son olarak Sayın çuhadaroğlunun söylediği gibi 7D nin yeni AF sistemi gayet guzel ama ne sistem olursa olsun is kullanicida bitiyor tabi.
sakaladam 13.10.2009 21:57:00 bende ilk izlenimlerimi anlatayım, mustafa beyin söyledikleri üzerine,
kesinlikle soft çekmiyor, picture style de standart seçiliyken ayarlarımız,
contrast+1 de çekiyoruz, soft söylentileri bu ayarı yapmamıza neden oldu, +1 contrast fazla bana göre.
7D de 5500K güzel renk tonu veriyor.
kalite çekim başarısına bağlı olmakla birlikte, crop yapmadan fotoğraf yüklemek genelde pek mümkün olmadığından, 23MB fotoğrafta işleme gayet güzel sonuç veriyor.
tek sıkıntı HDD ve yedek HDD de yer kalmaz yakında, bayağı bir depo lazım.