TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kimlik Kartı

wolfkenan wolfkenan 13.10.2009 15:14:00
Sevgili arkadaşlarım,değerli usta ve hocalarım.Bazen başka yerlere kuş gözlemine gidiyoruz ve buralarda görevli olabiliyor.Sen ne yapıyorsun,iznin var mı,niçin kuşları çekiyorsun gibi yerli yersiz sorulara muhatap oluyoruz.Hatta bugün ana sayfada okuduğum bir gözlemdede var.Şu an bini geçik üyemizle hızlı bir tempoda çalışmaktayız.Ama kimseye bu çekimleri neden çektiğimizi anlatamıyoruz veya zorlanıyoruz.Ben derim ki güzel bir kimlik yaptıralım.Sayın yöneticilerimiz belirlesin yazılacaklar,parası,fotoğraf ve kimlik bilgileri vs. Şu an yıldız savaşları ile uğraşıp duracağımıza böyle şık bir kimliği göğsümüze takarak yıldız gibi parlatsak olmaz mı.?Her ilden temsilcimiz var.Başımıza aynı takvim dağıtımı gibi yönetimden arkadaşlara gönderilecek kartlara elde edebilir ve ödemeyi bu arkadaşlara yapabiliriz.Bence harika bir proje olur.Mutlaka işe yarayacaktır.Milletin bakışları sizi hiç mi tedirgin etmedi?Bir uğraşın bir belgesi olur.Şöförler bile kokart takıyor.Ben şu an bu sitenin Trakusumuzun hem adının her yerde anılması hem de tanınması ve bizlere değer vererek bakmaları için bu projeyi hayata geçirelim diyorum.Usta ve hocalarıma saygılar,herkese kucak dolusu selamlar.

orhunbaba orhunbaba 5.11.2009 09:30:00

TRAKUS Üyenin

T.C.No;............. Fotosu

Adı ;.................

Soyadı ;...........

D.yeri ;............

D.Tarihi ;..............

Görevi ;Tür sorumlusu

İşi ;Kuş fotoğrafçılığı ve

Kuş gözlemciliği

Üye No ;.................

İli;Denizli

www.trakus.org.

gibi buna benzer bir tasarım

bence süper olur ve bizlerin gururla taşıyacağı bir kart olacaktır.

wolfkenan wolfkenan 31.10.2009 19:19:00

Değerli yardımcı yaklaşımıyla Moris Kardeşime ve Fatih Abimin başına gelen kötü olay sonrası girişimlerine teşekkür ederiz tüm trakuslular olarak.

Trakus Yönetimimizin bu işe el atacağını öğrenmek süper gelişmeler.

Ayrıca araç camlarımıza şeffaf ve Trakus yazan yazı ve amblem de yapıştırsak harika olur.

Bu gibi ufak tefek masrafları herkes karşılayabilir.Önden kart isteyen herkes bilgi verir,karışıklık olmaz.

Fatih Abime ve tüm arkadaşlara çok çok teşekkürler,saygılar.

orhunbaba orhunbaba 31.10.2009 19:03:00

T.C. kimlik no ....... mutlaka olmalıdır.Resmi bir belge olmasa bile en azından ne yaptığımız,nereye üye olduğumuz belli olur.Kimlik kart takmak istemeyen arkadaşlarda takmaz.

izler izler 31.10.2009 18:50:00

bence de çözümsüz bir konu

gokhun gokhun 31.10.2009 18:42:00

Sağ üst köşeyede yakışıklı resmimizi koyar,hizasınada Trakus amblemi cuk oturur bencede.Bu proje harika kimse bana yardımcı olmaz demesin,birgün... ve reklamımız zirve yapar.Düşünün her göl,dağ başında bizler ve asılı kartlar...

atalay atalay 31.10.2009 16:18:00

sayın sülayman bey güzel düşüncelerinize ve fikirlerinize saygı duyuyorum.başarılar

PYTHON PYTHON 30.10.2009 14:38:00

Kartalar çıkartılırda ne kadar geçerliliği olur onu bilemem..:)

Sadece sizin kuş fotoğrafçısı olduğunu kanıtlar...Bu işi amatör mü prof mu yaptığınızı açıklayamaz...Bu yüzden milli parklarda işe yaramaz...

Ama bir kimliğim olsun bende isterim..yani destek veriyorum..

wolfkenan wolfkenan 30.10.2009 11:27:00

Ülkemizin kültür seviyesini gözönüne alırsak,kırsal alanda çekim anında veya gözlem yaparken Fatih Abimize yapılan durum gibi mutlaka başımıza gelecektir.Yönetimimizin bunu gözönüne alması dileklerimle saygı ve selamlar.Hayırlı cumalar.

Fato Fato 28.10.2009 15:30:00

21 Ekim 2009 günü iş seyahatinin sonunda uçağımızın kalkışına birkaç saat varken, yeşilırmak deltasına girip görelim istedik, (eşimle birlikte) yolda su tavuğu, kuyruksallayanların hemen her türü, gri balıkçıl ,büyük akbalıkçıl, küçük akbalıkçıl derken, hava kararırken geri dönüşe geçtik, büyücek bir kanalın hemen yanında iken karşıdan gelen jip bir anda önümüzü kesti ve içinden jandarmalar fırlayarak her taraftan sardılar, jipten inen başçavuş kimliklerimizi telefonla kontrol ettikten ve temiz çıktıktan sonra kusura bakmayın şüpheli araç ihbarı yapıldı, bizde mecburen kontrole geldik diyerek tekrar jipine dönerken, bir çavuş abi siz ne yapıyorsunuz buralarda diyerek şaşkınlığını dile getirdi, kuş gözlemi yaptığımız söyleyince de gidin işinize, işiniz gücünüz mü yok gibilerinden bir bakışla kafasını sallayarak döndü ve gitti. Bu başımıza geleni anlatma nedenim kimlik kartına olan gereksinimin kesinliğini göstermektir. Döndüğümde yönetim ile görüşerek bu durumu aktardım, sorunun en kısa sürede çözülmesi konusunda gereğini yapacaklarını aktardılar, bilgilerinize sunulur, selamlar

hakbal hakbal 20.10.2009 13:08:00

bu konu daha öncede gündeme gelmişti ancak henüz somut bir adım atılmadı...

mochy mochy 16.10.2009 10:54:00

Süleymanın fikri çok güzel. Herkese kart çıkarılmasa bile,bu sitede kuş konusunda uzmanlaşmış ve çekimleri mükemmel arkadaşlar var.

En azından omlara fayda sağlar ve suleymanın dediği gibi birçok ilde temsilçileri olur.

Böyle projeyi desteklerim. Hatta mabaa sahibiyim, basılacak bir şey olursa seve seve destek oluruz.

Hepinize selamlar.

asfur asfur 16.10.2009 10:05:00

çözümü olmayan bir konudur..

hasanturer hasanturer 13.10.2009 17:24:00

bahsettiğiniz fikiri daha önce biz mehmet hocamla konuşmuştuk

eminim böyle düşünen başkaları davardır

eğer böyle bir kimlik kartı çıkarılmasınız herhangi bir engeli yoksa bende taraftarım

bu şekilde karşımıza çıkacak sorunların bi kısmı kendiliğinden halledilir diye düşünüyorum

selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT