TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BURAK için ETKİNLİK ÖNERİSİ

mochy mochy 20.10.2009 12:04:00
Değerli site yöneticileri ve üyeler,

Bildiğiniz üzere iki gün önce bir doğa sever olan Burak arkadaşımızı kaybettik. Yakından tanımasam bile Hepiniz gibi, bu kayıp beni de derinden üzdü ve etkiledi...
Trakus yönetiminde olan saygıdeğer arkadaşlarıma bir teklifim olacak.
BURAK KÜÇÜK adını yaşatmak amacıyla senede bir kere BURAK KÜÇÜK ETKİNLİKLERİ adı altında bir etkinlik düzenlensin. Etkinlik konularının şu an ne olabileceği konusunda bir fikrim olmamakla beraber; yönetimdeki arkadaşlarımız en iyi ve uygun konuyu bulacaklarına eminim.
Böylece hem adını yaşatmış olabileceğiz, hemde ailesine manevi olarak destek sağlamış olacağız. Ayrıca geride kalanlarına bir miras bırakabileceğiz.
Bunun yanında TRAKUS siteside sosyal sorumluluk adına güzel bir örnek gerçekleştirmiş olacaktır.
Sevgili dostlar, önerimin üzerine hepinizin değerli fikir ve yorumlarınızı paylaşmanızı rica ediyorum..
Herkese Saygılar ve Selamlar...

Moris Yaffe

hakbal hakbal 20.10.2009 13:06:00

güzel fikir Moris ben her türlü desteğe varım...

mutan mutan 20.10.2009 13:35:00

Moris Bey, bir aile olduğumuzu, birlikte olmanın, birbirimiz ile paylaşmanın güzelliğini maalesef Burak arkadaşımızın aramızdan ayrılması ile bir kere daha hatırlamış ve görmüş oldum. Ailemiz eksildi. Düşünceniz gerçekten çok güzel ancak yılda bir kere bile bir araya gelmekte çok zorlanıyoruz. Ben önerinizin en azından şu şekilde gerçekleştirilmesinin daha uygulanabilir olduğunu düşünüyorum; yakın zamanda onun adına düzenleyeceğimiz bir toplantı ile bir araya gelebiliriz ya da ilk trakus kampımızı onun adına ve adı ile düzenleyebiliriz. Bunlar bir trakus üyesi olarak aklıma gelenler.

sevgilerimle...

hamit54 hamit54 20.10.2009 17:56:00

Olmazsa olmaz olmalı.

Bence de değerli bir fikir...

wolfkenan wolfkenan 20.10.2009 23:13:00

Moris iyi düşünmüşsün dostum.Ben de her türlü desteğe varım.

PYTHON PYTHON 20.10.2009 23:13:00

+1

rousettus rousettus 20.10.2009 23:19:00

benden de tam destek. anısını yaşatabilmek çok güzel olur.

KANDIZLIK KANDIZLIK 21.10.2009 00:05:00

Ben de bu kıymetli düşüncenize katılıyorum.

jasmin jasmin 21.10.2009 15:48:00

Ben de katiliyorum, elimden gelecek her tirlu yardima hazirim.

hakbal hakbal 21.10.2009 16:13:00

Burak için güzel bir fikir geldi aklıma...Onu her yıl anma adına bir fotoğraf sergisi açalım.Sergi açmak için gerekli prosedürler nedir nedeğildir bilmiyorum ama araştırırız ya da bu konuda bilgisi olanlara başvurur yardımlarını alırız...Ne dersiniz?

mochy mochy 21.10.2009 16:25:00

Fotoğraf sergisi çok güzel bir fikir Hakan. Buna benzer bi şey vardı aklımda. İnternetten fotoğraf yarışmalarına katılırdım. Trakus üyelerinin fotoğraflarını değerlendirmek için senede bir kez içimizde yarışma yapılabiir. Her üye sadece bir fotoğrafla katılbilir. Bunun detayları var kafamda......Ancak bu etkinliğin yapılıp yapılmaması kararını nenüz bilemiyoruz. Belkide bu etkinlik sitenin misyonuna ters olabilir. Bilemiyorum yöneticiler düşünüp karar verecek. Ondan sonra katkı istenirse seve seve her türlü desteğe hazırım.

furtun furtun 22.10.2009 00:52:00

Burak için her türlü etkinliğimizde özel bir yer ayrıcağımız kesin. Toplantı, sergi, yarışma, kamp vs. Buraksız olmayacaktır.

Burak için ilk yapmamız gereken şeylerden biri emek verdiği karelerinin orijinallerinin kaybolmaması için ailesine danışarak bunların saklanmasını sağlamak ve bu fotoğraflarından onu anlatan bir sunum hazırlamaktır. Bu sunum toplantı vs etkinliklerde onu anmamıza yardımcı olacaktır. Ayrıca sergi vs etkinliklerde ona özel köşeler oluşturmamız için fotoğraflarına ihtiyacımız olacak.

Yine ilk yapılacak işlerden biri katılabilecek üyelerimizle birlikte Burak ı ziyaret etme görevimizi yerine getirip kabrini çiçeklerle ve kuş fotoğrafları ile bezemektir diye düşünüyorum.

Daha sonra Burak ın en sevdiği arazide yılda bir kez toplanarak bir etkinlik yapılabilir. Örneğin Rivada her ilkbahar bir gün veya göç sırasında toygartepede veya sarıyerde bir gün. Bu seçimde onunla daha sık beraber olan arkadaşlarımız daha iyi karar verebilirler.

Bunlar benim özel düşüncelerim, yönetim olarak da bu konu gündemimizde, değerlendiriyoruz.

wolfkenan wolfkenan 23.10.2009 11:25:00

Önce anmak onun eserleriyle olur.Onura katılıyorum.Herkese hayırlı cumalar bu arada.

diskuso diskuso 23.10.2009 15:08:00

Geçmişte işyerimizde sevdiğimiz bir abimiz vefat etmişti. O sıralar kurumda dergi çıkarıyorduk, o dergi içinde ona özel bir bölüm ayırdık: Fotoğrafları, onunla anıları olanların anılarını, sevdiklerini vs. Sonra o dergiden 3-5 adedini eşine ve çocuklarına teslim ettik, çok makbule geçtiğini söylediler. Sergi, yemek, toplantı gibi şeyler acının taze olduğu zamanda iyi de, üzerinden zaman geçilince unutuluyor (üstelik son mogan temizlik girişimine 3-5 kişi iştirak etti, böyle bir toplantı düzenlenip gene az sayıda insan gelirse ailesinde daha büyük üzüntü yaratabilir). Tarkus dergisi hala çıkıyor mu bilmiyorum ama o dergi içinde bir bölüm hazırlanıp, tüm derginin basılı nüshalarının ailesine teslimi daha kalıcı olur gibi geliyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT