X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Canon

zaferK zaferK 25.10.2009 16:55:00
Yarı profesyonel Canon dijital SLR makineler hakkındaki bir gözlemimi aktarmak istiyorum...
Değerli arkadaşlarım...uzun zamandan beri yüksek piksel kayıtlı ve 1,6 optik çarpanlı Canonların fotoğraf kalitesini inceliyorum...50D den sonra 7D lerin de birkaç fotoğrafını inceledim oluşan kanaatlerimi yazmak istedim...Her iki makinada da firma yüksek piksel kaygısıyla hareket etmiş ,50D de yaşanan hayal kırıklığını azaltmak için de fonksiyon ilaveleri ile makinaya ilgiyi artırmak istemis...ama kayıt kalitesinde değişiklik göremedim.Zaten Full frame sensörün yarısı büyüklükte bir alana bu kadar yüksek piksel sığdırmanın ,fotoğraf kalitesinde bir kayba neden olacağı aşikar...Çünkü mevcut teknoloji ile 24x18 (Yaklaşık) ebatlı sensöre 15-20 milyon piksel kayıt yapınca ister istemez fotoğrafta noise oluşur ,bunu da yoketmek için sensörde uygulanan teknoloji çok pahalı olduğundan henüz kullanılmıyor.Onun için de firma yazılımla ,daha makina fotoğrafı çekerken grenleri yokediyor...tabii bu da çekilen fotoğrafın kalitesini daha kayıt sırasınde olumsuz etkiliyor...yeterli ışıkta çekilen fotoğraflarda bu pek belli olmasa da azıcık yetersiz ışıkta çekilen fotoğraflar adeta sırıtıyor.Bu kez , iş başa düşüyor ve photoshopla telafi yoluna gidiliyor...
Sonuçta ; 1,6 optik çarpanlı makinalarda da ,Mark serisinde olduğu gibi 1,3 çarpanlı kaliteli sensör kullanılmadığı sürece bundan fazlasını beklemek hayal olacaktır...Selamlar ,sevgiler...

ucdalson ucdalson 30.11.2009 17:04:00

Almanyada yaşayan bir arkadaşım Canon 7D lerde hayalet görüntü (ghost images -bir sonraki kare üzerine önceki görüntü çakışması ) problemi olduğu ve Canon un firmware ile bu problemi çözmeye çalıştığını söyledi.

7D kullanıcısı arkadaşlar bu problemi yaşıyor mu yada bu problem çözüldü mü.? Özellikle bu problem sürekli (continuous ) çekimlerde oluşuyormuş.

selamlar .

dede dede 9.11.2009 12:56:00

Kısa bir süreliğine deneme şansı buldum 7Dyi. Netleme hızı hemen dikkatimi çekti ama diğer konularda yorum yapacak kadar kullanma şansı bulamadım. Murat Bey in doğru pozlama teşhisine tamammen katılıyorum. Yanlış pozlamayı gidermeye çalışınca yaptığınız tüm işlemler, gövdeden bağımsız olarak sinyal/gürültü oranını çok olumsuz etkiliyor. Ancak doğru karar verebilmek için, aynı objektif ve aynı pozlama ile alınan sonuçlar karşılaştırmak gerekir diye düşünüyorum. Kaliteli bir lens kullanınca sonuç farklı oluyor. Aşağıdaki fotoğraf 7D ile ve 1600 SO da çekilmiş, üstelik 2x ile. Ama lens 300 mm,f/2.8.

Sevgilerimle.

http://www.fotokritik.com/1934224?pgNb=#e9609814

hvdnsudan hvdnsudan 7.11.2009 11:20:00

dpreview sitesinde kapsamlı bir testi yayımlandı. Sonuçlar 50D ye göre ciddi gelişme olduğunu gösteriyor.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/

MuratC MuratC 6.11.2009 12:58:00

7D sahiplerine duyurulur. Yeni firmware cikmis.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos7d/firmware.html

JamJar JamJar 2.11.2009 01:21:00

Konu dağılacak gibi, nikonda AF-S 400 5.6 olsaydı ve yakın bir fiyat olsaydı veya 500 mm de arada uçurum olmasaydı acaba Canon hakimiyeti bu kadar olur muydu bilmiyorum, Nikon sanırım bizim açımızdan stratejiden kaybediyor, Nikon olsaydım AF-S 500 5.6 yı çıkarır 3 bin dolar civarında bir fiyatla satar ve piyasayı alt üst ederdim, Hadi Canon u ve Nikon u geçtim Sigma neden bir 500 5.6 çıkarmaz, teknik bir sorun mu var yoksa talep sorunu mu var acaba?

hvdnsudan hvdnsudan 1.11.2009 15:37:00

Bazı üyelerimiz benim de bir dslr set kurmak istediğimi ama ne yazıkki ekonomiyi bir türlü doğrultamadığımı bilirler. 2 seneye yaklaşan fotoğrafçılık ve sonrasındaki kuşçuluk merakım neticesinde pek çok ustanın görüşünü sordum hemen hepsi 40D dedi. Dediler demesin de; benim ekonomi gittikçe kötüleşti. Sonra niyetlendim bir makine almaya 50D yeni çıktmıştı. Sitelerdeki fotoğraflarını beğenmedim bekledim. 7D yi tanıttılar bu sefer olacak dedim çeşitli sitelerden takip ediyorum problemler bizim yaşadıklarımızla uyuşmakta.

Yanlız tüm bunlar olurken Nikondan orta donanım seviyesinde hiiiç ses çıkmadı. Giriş ve yüksek seviyede çeşitli makineler duyurdu.

Şimdi çözünürlüğüne hiiç dokunmadığı D300s i sürdü piyasaya. Kullanıcıları video ve bir iki ufak ek dışında fazla yenilik bulamamış ama...

Bu kadar bekleyip nikon belkide Canonun yaşadığı problemleri müşteriye yaşatmamak için çözünürlükle oynamadan sonuna kadar güvendiği makinesini elden geçirmiş olarak piyasaya tekrar sürebiliyor.

Bu durum bana şu anki teknolajide sanırım çözünürlüklerin 14-15 Mpix. civarında sınırlandığını düşündürtüyor. Bu yüzden döndüm döndüm ama Nikon D300s de durdum. Bir meslektaşıma Amerikadan sipariş verdim. 1800$ a getirteceğim inşallah.

3 piksel az olsun Nikon olsun diyorum... :))

herkese sevgiler saygılar.

PYTHON PYTHON 31.10.2009 17:00:00

4-5 bin pozda veya sıfır bir 40d görürseniz haber verin istrim..:):):)

KKTC TEL: 0533 848 10 05

TR: 0539 593 95 99

HERKESE YARDIMLARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜRLER...

40D :)

PYTHON PYTHON 31.10.2009 02:59:00

herkese bilgileri için teşekkür ediyorum..7D şu an için sponsor tarafından saf dışı bırakıldı..:(

Çalışta kendin al .....:):):)

Son bir kez soruyorum 40d mi 50d mi..:)

berece berece 31.10.2009 00:01:00

satılık 400 mm var.)))

Ercan3 Ercan3 30.10.2009 22:58:00

Anlaşılan 7D + 500mm + 1.4TC oldukça güzel sonuçlar veriyor. 500mm sahiplerine duyurulur :)

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=33518247

sakaladam sakaladam 30.10.2009 17:47:00

onur bende fikirlerimi yazayım herkesin fikrinden birşeyler alırsın,

herşey fiyatına göre değerlidir ve iyidir kötüdür, bütçen bunda en önemli faktör olacaktır, 40D ile çekilen fotoğrafları biliyorsun ikinci el olarak bildik bir makine bence düşük bütçeye göre iyidir, 50D ben kullanıyorum fiyatına göre makine, 7D nin artıları 50D ye göre fiyatıyla orantılı, makine çıktıktan sonra havalar genelde kapalıydı veya yetersiz güneşte çekim yaptık, 2-3 gündür yaptığımız çekimlerde ayarlarla noiseyi %50 düşürebildik, bence 7D sadece noise bakımından dezavantajlı diğerlerine göre ama şimdilik ayarlarda kontrastı yüksek tutup (6-7) keskinliği 3 veya 4 de tutarak noiseyi engelledik, DPP de keskinliğe dokunmadan PS ile keskinliği ayarlayarak daha iyi neticeler alınabiliyor, makineden mucize beklemek yerine iyi çekim yaparak işi bitirmek gerekiyor.

sonuç :) 40D iyi bulursan al, 50D alacak paran varsa üzerine ekle 7D al :)

PYTHON PYTHON 30.10.2009 14:48:00

Sevgili Dostlar;

1 aylık bir süre içerisinde ekipman almayı planlıyorum...400mm f5.6 lens olarak tercihim ancak yeni çıkan bilgilerle body konusunda kafam çok karıştı...Barış abide 400 var iken 40d kullanıyordum ve gayet memnundum ancak sonrasında gelen 50d ye ilk başşta alışamadıysamda şimdi kulağa hoş geliyor...

Bu noktada bir ancak daha ekliyorum;

7D piyasaya çıktı şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bana bir body önerin...

Hiç olmazsa 2 yıl idare edecek bir body lazım...

7D mi?

50D mi?

40D mi?

teşekkürler...

berece berece 28.10.2009 22:19:00

Tam profesyonel olmadığı kesin.Bu fiyata başka türlüsü olamaz.Çoğu taliplisi aradaki farkı göze alsa tabiki mark 4 alırdı.Ben yinede umutluyum.İki makina arasındaki fiyat farkını yakınlaşıp bilgimi akılcıl kullanıp gidermek isterim.Birde olumsuz eleştiri için erken diyorum.Medium raw ile daha iyi sonuçlar çıkacağına eminim.

Ercan3 Ercan3 28.10.2009 00:25:00

7D için ilk firmware yolda sanırım...

www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PgComSmModDisplayAct&fcategoryid=139&modelid=19356&keycode=2112&id=60427

Özellikle seri çekimlerde bazı problemler çıkabiliyormuş.

CemDGT CemDGT 27.10.2009 17:58:00

Havanın azizliğinden tam manasıyla 7D yi deneme şansım olmadı, ama makinadan ümitliyim. Aldığıma göre ümit etmekten başka çarem de yok :))

Unutulmaması gereken 40D 3888x2592 piksel fotoğraf çekerken 7D 5184x3456 piksel fotoğraf çekiyor. Fotoğrafları %100 büyütüp incelemek bence pekte adil değil. 7D nin çektiği fotoğrafı 3888x2592 piksele küçültüp karşılaştırdığınızda gördüğünüz noise, grene bakmak lazım. ( Croptan bahsetmiyorum )

Sonuçta kimse fotoğraflarının tam boyunu yayınlamıyor yada evde bilgisayarında bakmıyor.

7D nin benim için artıları ( 40D ve 50D ye karşı ),

vizörün daha büyük ve %100 olması

gövdenin yalıtımının daha iyi olması

fokus modlarının eklenmesi

19 fokus noktası olması ve bunların hepsinin cross type olması, bu özellik Mark III de bile yok

video çekiyor olması

harici flaş kontrolu yapıyor olması

eklenen bazı kullanım kolaylıkları

Selamlar...

hamit54 hamit54 27.10.2009 14:46:00

Sanırım asıl sorun, beklentileri fazlası ile karşılayacağı şeklinde çıkan ya da çıkarılmış ön bilgiler, ki bu nedenle kısmi bir düş kırıklığı söz konusu oldu.

Sonuç olarak sınıfının iyi makinesi olmasına gölge düşmemeli,

bu sınıfta ilk defa makine alacaklar için çok iyi makine.

400-450-500D den 7D ye geçenler açısından bakın bir de.

MuratC MuratC 27.10.2009 12:51:00

Bence cogumuz dijital makinelerden cok sey bekliyoruz ve ozellikle noise konusunu biraz fazla abartitoruz. Unutmayalimki 3-4 sene evvelline kadar ISO400 ustu neredeyse kabul edilemez kalitedeydi ama bugun bence 800le bile bayagi guzel sonuclar aliniyor.

Gelelim 7D ye, ben hic kullanmadim ama fotograflari ve yabanci forumlari takip ediyorum. Bircok olumsuz yorumuda dikkatli degerlendirmek lazim. Bir cogu bilincli sekilde kotulemek veya ortaligi karistirmak amaciyla yapiliyor. Su ana kadar gordugum DUZGUN cekilmis karelerde pek sorun yok. Birde sunu unutmayalim bu sonucta 1800 USDlik bir makine. Herseyide cok super yapmasini beklemek herhalde hayalcilik olur. Herseyi ile 4/4luk olsa zaten bu fiyata satilmazdi.

Son olarak benim tecrubelerime gore en buyuk noise veya kalite bozuklugu sikintisi yuksek ISO ve uzun pozlamadan cikan noisedan degilde hatali pozlamadan olusuyor. Ozelliklede siz cekimi karanlik yaptiysaniz ve sonradan azda olsa acmaya calisirsaniz olusmus olan noise ve hatalar inanilmaz bir sekilde ortaya cikiyor. Bir cogumuz dijitalle berabere gelen neredeyse sinirsiz cekim saglayan olanaklarla dogru pozlamayi unuttuk ve gene cogumuz sadece LCD ekraninin tamda dogru olamayan goruntusune bakarak duzeltme yapiyoruz. Ben sahsen Histogrami dogru olan bir cekimin, 7D de dahil olmak uzere cogu iyi markanin makinasinin ISO400 kadar dikkat ceken hic bir sorun cikaracagina inanmiyorum.

berece berece 26.10.2009 23:04:00

7 d konusundaki fikirlerin çoğuna katılıyorum.

Bir kaç gün medium raw denemesi yapacağım ,sonrada low kalite denemesi.Sanırım orta ve düşük pikseller görüntü kalitesine olumlu yansıyacak.Orta kalitede pikseli beğenirsem oradan devam edeceğim.

Selamalr.

mochy mochy 26.10.2009 13:20:00

Canon cu veya Nikon cu arkadaşlar ,, yeni çıkan bir ürünü almadan önce bir süre bekleyip o ürünü takip etmekte fayda vardır..Hele biraz sabrınız varsa bir süre sonra o ürünün fiyatı düşer...Cünkü arkasından mutlak bir değişik modeli gelir..

Küçük bir katkı....

selamlar

mtiryakioglu mtiryakioglu 26.10.2009 13:06:00

7D almayı düşünen birisi olarak kararsızlığa düştüm sizlerin görüşleri benim için bağlayıcı olacak biraz daha zamana bırakacağım bu değişimi şu an bende 500D var 7D almazsam 40D alacağım fakat bir yandanda pek kullanmasamda video özelliğini kaybetmiş olacağım belkide 500D yi elimde tutup 40D almakta bir seçim :) en iyisi biraz daha zaman hem 7D kullanıcıları görüşlerini daha iyi yansıtacaktır.

hamit54 hamit54 26.10.2009 13:05:00

Elektronik malzemelerle (component) ilgili ben de bir kaç şey ekleyeyim.

Öncelikle noise, elektroniğin en ciddi sorunudur,

elektronik parçaların kendileri tarafından üretilir,

sonradan bunları silmek her alanda kayıplar getirir,

önemli olan düşük gürültülü parçalar üretmektir.

Seri üretim componentler ile özel üretim componentler vardır

elektronik endüstrisinde.

Seri üretimlerin sırasıyla kaliteleri derecelendirilir ve buna göre de

fiatlandırılır.

Özel üretim componentler askeri (military) sınıfına girer ki bunların fiatları

dolayısı ile çok yüksektir.

military componentler,

low noise ve very low noise sınıfına giren seri üretimlerden çok daha

düşük noise faktörlerine sahiptir.

Bu nedenle bunlar çok özel alanlarda kullanılmak üzere üretilirler,

sivil ve askeri havacılık, uzay çalışmaları, otomotiv sektöründe bazı

kısımlarda gibi.

Sanırım 7D de ilk dikkati çeken fiatı bence gerekli mesajı veriyor.

Selam ve sevgiler...

karaani karaani 26.10.2009 12:35:00

Söylenenlere katılmamak mümkün değil tabide,önceden 40D niz var idiyse :)

Ama herkesin bildiğini ve söylediğini ,daha iyi anladım kii,makinanın arkasında iş bitiyor.

zaferK zaferK 26.10.2009 12:23:00

Değerli arkadaşlarım;

Bu yazıyla amacım yeni ekipman alacak arkadaşlara biraz olsun yardımcı olmak...yeni çıkan 7D nin ek fonksiyonları gerçekten mükemmel ,alan ve alacak olan arkadaşlar gönül rahatlığıyla kullanabilirler.Fiyatı da pahalı sayılmaz ,ama ben sadece -ek ilaveler dışında-fotoğraf kalitesinde artış beklentisi için görüşümü belirttim...

Esasında kaliteli fotoğraf için işin sırrı konuya yakın olmakta...lens ve makina kalitesi elbette önemli...ama inanın çeşitli yöntemlerle konuya yakın olmak ,pahalı ürünlere bir çuval para vermekten daha ugun bir çözüm...

Açıkçası ben 500mm. lensten de umduğum sonucu alamadım...elbetteki daha keskin ve daha mükemmel kaydediyor...ama hantallığı ve fiyatını 400mm lensle mukayese ettiğimde aradaki inanılmaz fiyat farkını çok anlamsız buluyorum...ve itiraf ediyorum ,şu anda lens almaya karar versem 500mm değil 400mm lens alırdım...aradaki yaklaşık 8000 T.L. lik fark kadar kalite farkı kesinlikle yok...üstelik 400mm nin pratikliği ,hafifliği ve uçar avantajı da cabası...zaten 500 ve 600mm lensler 40D ,50D,7D gibi makinalarla pek randıman vermiyor...mark serisiyle çok daha uyumlu...

Umarım bu yazdıklarım yanlış anlaşılmaz...tek amacım yeni ekipman alacak arkadaşların bir kez daha düşünmeleri...çünkü ekipmanlar çok pahalı ve bunlara ulaşmak için nelerden fedakarlık ettiğimizi hepimiz biliyoruz...selamlar ,sevgiler...

rousettus rousettus 26.10.2009 01:54:00

Zafer Ağabey, tecrübelerini ve gözlemlerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. seninle aynı görüşteyim. özetle her yeni modelin peşinden koşunca para tuzağına düşmüş oluyoruz. ikinci el bir Mark serisi makina alıp, uzun yıllar bahsettiğin özellikteki yarı profesyoneller çıkıncaya kadar sabretmek belki de en iyi yöntem.

serhattigrel serhattigrel 26.10.2009 00:05:00

Kısa ve öz yazınız için teşekkürler. Fotodiyot teknolojisi sıkıştı kaldı, daha verimli sensörler yapılamıyor, bu yüzden güneş pilleri de çok uzağa gidemedi. Yüzde 15 lerde kaldı. Rüzdar enerjisi güneşi sollayıp geçti.

Ben yeni bir buluş ışıgı görmüyor ve yakın gelecekte profoyenellerin 6X6 daki gibi sensörü büyüterek kaliteyi artıracaklarını zannediyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT