TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Erzurum-Çoruh

PYTHON PYTHON 29.10.2009 23:53:00
Merhaba Dostlar;

Daha önceden de Çoruh Kuş Gözlem Festivali ile ilgili bir yazı yazmıştım ama son olarak Naci Beyin (NACİEYP) Akkuyruklu fotoğrafıyla sanıyorum Erzuruma bir ilgi artışı oldu...

Bu bölgede Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Programı yürütülüyor...Bu projeyi yönetenler kuşlarla epey ilgililer.

Soner Bekir 2 sene bu alanları gezdi ve biz değerli kuşçular için güzel bir kaynak kitap oluşturdu...

Sizlerden ricam planlı bir buluşma düzenleyerek alana gerektiği önemi verdiğimizi belirtebiliriz...Özellikle göç zamanlarında bir trakuş buluşması neden olmasın ki...Eminim bazılarımız göçü hep sarıyerde ve çamlıcada izlemekten sıkılmıştır...

Kuş fotoğrafçıları olarak bu alana gitmeli yerel bazda insanların umutlarını alevlendirmeliyiz...

Not: kızıl akbaba, kara akbaba, akkuyrukluyu tek karede çekme garantisi veriyoruz..:)

berrinakyildirim berrinakyildirim 30.10.2009 00:06:00

Onur senin güzel yazının bağlantısı:

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=3&id=635

Çoruh Vadisi Kuşları kitabı için:

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=506

sakaladam sakaladam 30.10.2009 00:52:00

onur, kenarda bir küçükakbabaya yer ayırabilirmiyiz acaba :)

sadece o kertik kaldı :)

NACİEYP NACİEYP 30.10.2009 18:26:00

Dün Cemal Hocayla-Cemal Sevindi- akbabalar için neler yapabileceğimizi konuştuk.Tanımayanlar vardır Cemal site üyesi,Atatürk Üni.Fen Edebiyat coğrafya da yar.doç ve kuşçu.

Cemal prosedüre uygun bir iki rapor hazırlayacak,Aşkale Kaymakamından başlayıp görüşecez.

Erzuruma gelecek arkadaşlara-kurban bayramında evi gün boyu boş bırakamasam da-elimden gelen her türlü yardıma hazırım

PYTHON PYTHON 31.10.2009 03:06:00

Gidecek olan fotoğrafçılara konaklama ve araç desteği sağlayabilirim...:)

Bayram için gitmeyi düşünmedim Akif abi çünkü şu anda 1-2 yırtıcı dışında beypazarı ile aynı sonucu alırız...:(

İlkbahar göçü için ise daha kapsamlı bir organizasyon yapılabilir diye düşünüyorum..:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT